HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Sci-fi képregények
Galamb:
Kösz a Buck Rogers 0.-ik részét. Őszintén szólva annyira nem győzött meg ez szám, de azért kiváncsi leszek az elsőre.
Aldarion:
--- Idézetet írta: holloo - 2011. Február 08., 18:01:43 ---Aldarion, Egyébként akkor már megkérdezem, hogy mi a másik két kedvenc űrgárdista rended? (és ez a kérdés mindenkinek szól: Kinek mi a három legjobban kedvelt Űrgárdista rendje és miért?) :D
--- Idézet vége ---
Részemről az Űrfarkasok, az Ultramarinok és a Fekete Templomosok. Hogy miért? Előbbieknél egyrészről a dizájn, másrészről - ez már a többire is igaz - a mentalitás és az eszmék fogtak meg...
--- Idézetet írta: holloo - 2011. Február 08., 18:01:43 ---Mindenesetre Aldarion, a te érveid ott sántítanak, hogy pl. dr. Doomot sem hagyjuk eredetiben csak azért, mert a kastélyában mindenhol D betű van és Doomstadt a főváros... :)
--- Idézet vége ---
De ha megnézed ott az előtérbe került családnéven van a hangsúly, amit a magyarban használt Fátum kiválóan visszaad.
--- Idézetet írta: holloo - 2011. Február 08., 18:01:43 ---De persze, hivatalosan Ultramarinok, mert az új könyvekben, amikből azért már van vagy egy tucat így szerepelnek... ;)
--- Idézet vége ---
Tényleg? Puff neki... A magyar kiadásokból csak a Felix és Gotreket követem (hellyel-közzel) illetve a DoW - A háború hajnalát sikerült elolvasnom, a többit általában angolul sikerült kézbe vennem. Viszont itt az is közbeszólt, hogy végeztem egy kis felmérést - az első verzióban még valóban Ultragárda volt - de egyrészről nekem sem tetszett, másrészről utána szembesültem vele, hogy a magyar forrásból elérhető ismertetők hihetetlenül rendezetlenek és mellesleg pontatlanok... Pl.: Ugyanaz a brigád, akik le Ultragárdázták az Ultramarinokat, Fekete Lovagoknak fordították a Black Templars-t. Ezért is döntöttem úgy - némi nyomásra - hogy inkább végzek egy kis kutató munkát és saját verziót hozok az ilyen esetekre. Egyébként az UG elnevezést, bár több helyen megtaláltam a magyar weboldalakat böngészve, mégsem találtam olyan terepasztalost - ezzel nem azt sugallom, hogy nincs is olyan - aki ezt használta volna rájuk. Akikkel beszéltem kitartottak a főoldalon is említett szentháromság mellett.
talgaby:
--- Idézetet írta: holloo - 2011. Február 08., 18:01:43 ---Mindenesetre Aldarion, a te érveid ott sántítanak, hogy pl. dr. Doomot sem hagyjuk eredetiben csak azért, mert a kastélyában mindenhol D betű van és Doomstadt a főváros... :)
--- Idézet vége ---
A családneve von Doom, és el se hinnéd, hányszor másztam ki a valódi nevével az ilyen helyzetekből. :) Bár az analógia attól persze jogos. Ettől függetlenül ez egy belső konszenzus eredménye. Én amúgy az ultramarit mondtam volna. :D
holloo:
Köszi szépen az Ultramar védelmezői első részét. :worship: Az ultramarinokat nem ismerem túlzottan, és nem is tartoznak a kedvenceim közé, de biztos oka van, hogy ennyire népszerűek és szinte minden videójátékban is szerepet kapnak (ha éppen nem ők a főszereplők) valamilyen módon. A honosítás jó lett, a történet is érdekesen kezdődik, remélem hasonlóan színvonalasan is folytatódik.
Aldarion, Egyébként akkor már megkérdezem, hogy mi a másik két kedvenc űrgárdista rended? (és ez a kérdés mindenkinek szól: Kinek mi a három legjobban kedvelt Űrgárdista rendje és miért?) :D
--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 07., 22:40:25 ---ezen túl Macragge egy szép, termékeny világnak volt ábrázolva, ami azért korántsem igaz, plusz a Héra erőd is dicsfényben ragyogott, holott tudjuk azt is, hogy "Nem létezik már sem a fejlődés, sem a megértés ígérete, mert ebben a jövőben nem létezik más, csupán háború", ehhez pedig az idő által megviselt, romos, de mégis hatalmas és masszív épületek dukálnának, nem ilyen neogótikus, arannyal kimívelt homárkodás :)
--- Idézet vége ---
Ezt fejtsd ki légy szíves bővebben, mert ez eléggé....hmm...olyan kijelentés, ami arról tanúskodik, hogy nem igazán vagy képben a w40k világával.
--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 07., 22:40:25 ---Másodszor, a karakterek párbeszéde szerintem egyáltalán nem adja vissza az igazi wh40k-s hangulatot, körülbelül egyszer említik az istencsászár nevét, akkor is csak félvállról említik, plusz nem telt többre egy "bátorság és becsület"-nél? Hol marad a mocskos zöldbőrűek, hitvány xenók, hol maradnak az idézetek a kódexből és az istencsászár nevével átszőtt imádságok és zsoltárok?:)
--- Idézet vége ---
Szerintem nem volt ezzel semmi gond, xenózás volt benne rendesen, szerintem nem voltál elég figyelmes, zsoltárokat meg nem idézgetnek csak úgy oktalanul...
--- Idézetet írta: b00mShine - 2011. Február 07., 22:40:25 ---És végül persze... de ezt inkább vita tárgyává tenném, mint hogy én döntsem el... Tényleg jó név az a gárdistáinknak, hogy Ultramarin? Értem én, hogy az Ultragárdista nem fedi a valóságot, de akkor már mondhatnánk, hogy az Űrgárdista sem, hisz a Space Marine-nak is más a jelentése, de amikor Kornya Zsolt lefordította, élt a fordítói szabadsággal és azt hiszem talán, hogy ő nevezte először az Ultragárdistákat, annak aminek. Azért is nem vagyok kibékülve az Ultramarin kifejezéssel, mert a párja sokkal karakteresebb, mint ez, plusz teljesen úgy hangzik, mintha egyszerű magyarításról lenne szó, továbbá ha követjük az Ultramar analógiát, akkor Ultramari-knak, hiszen lényegében a hazák alapján lettek elnevezve...
--- Idézet vége ---
Ez viszont eléggé érdekes kérdés. Az ultragárdisták névvel nekem sem volt semmi bajom, pontosan a Space Marine analógiája miatt, de különösebben az ultramarinnal sincs semmi bajom. Mindenesetre Aldarion, a te érveid ott sántítanak, hogy pl. dr. Doomot sem hagyjuk eredetiben csak azért, mert a kastélyában mindenhol D betű van és Doomstadt a főváros... :)
De persze, hivatalosan Ultramarinok, mert az új könyvekben, amikből azért már van vagy egy tucat így szerepelnek... ;)
keildavid:
Köszi az X-Akták 34. részét! :worship: :worship:
Nekem tetszett ez a képregény. A rejtélyek megfejtése tényleg olyan bonyolult volt. A végén pedig már egyből az történt, hogy befejeződött, mint minden részben is volt.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése