HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Sci-fi képregények

<< < (3/175) > >>

turkia:
Azazaz, megvan az én fejemben is, aranyos vagy, hogy így emlékszel. Tavaly beszéltünk róla. Huhh, minimum egy éve! Képzeld, nekem is pont eszemben volt, hogy már illő lenne felnéznem.  :) Sok dolog történt nálunk az elmúlt egy évben és mindig volt valami, ami elvonta a figyelmemet. Nagyon OFF téma, de hál'Istennek sikerült családi házat vennünk és fejben a gyerekszoba mellett már a Tango & Cash posztert helyezem el a falon.   :D Most remélem, hogy több dologra lesz idő. Pl elővettem a régi semices képregényeket, katalogizáltam őket, de sorra veszem az ősrégi ps játékokat is. The Phantom Menace, Resi 1-2, stb. 😀
Na de a különös véletlenekre visszatérve: az 1492: A Paradicsom meghódítása c. film végén elmondják, hogy Kolombusz leszármazottja napjainkban a portugál flotta admirálisa és jön egy idézet valahogy így:
"A mesék néha kevésbé színesek, mint maga az élet."

UI: Neked 492 hozzászólásod van, én meg az 1492 c. filmből idéztem. Összeesküvés elmélet!  :D :D

HeirToGrievous:
Az Emlékmásra.
Arról beszélgettünk egyszer.

Az egészben az a vicces, hogy pont tegnap jutottál eszembe, hogy de rég láttalak a Hálózsákon, erre tessék! Tegnap újra felbukkantál.  ;D

turkia:
Jaj, Grievous bocs, túlgörgettem, most láttam csak az önéletrajzos részt, bocsánat! Az Emlékmásra gondolsz, ugye? Vagy az Utam a csúcsra jelent meg megint? De most utánanézek! Köszönöm széoen!

Aldarion:
Nekem erős a gyanúm, hogy amerikában még mindig a Vasfüggöny időszakára vezetik vissza az ilyen földrajzi meghatározásokat, ez megmagyarázza, hogy miért veszik egy kalap alá Cseh/szlovákiát és miért kezelik ázsiai országként Magyarországot és Horvátországot (utóbbi akkor még ugyebár Jugoszlávia néven Szovjet tagország volt).
Erre a gondolkodásra jó példa volt anno a nálunk forgott és játszódott Underworld, ahol (azt hiszem a második részben) a rendőrök pufajkát és usánkát viseltek, AK-val és Lada Nivával járőröztek. Valószínű, hogy a hollywoodi köztudatig még nem jutott el, hogy már leomlott a berlini fal és nem létezik a Vasfüggöny sem...

turkia:
Szerintem az a / jelet egész egyszerűen azért tették oda, mert NEM TUDTÁK ELDÖNTENI, hogy most akkor hogyan is van ez a két ország. Találhattak egy régi és egy új térképet és ez bezavarta őket. Komolyan.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése