HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Sci-fi képregények

(1/175) > >>

roberto:
Az oldalról hova lettek a Shrapnel képregények? Emlékszem, régebben fent volt a sci-fi részlegben és keresem mindenhol, de eredmény nuku...

Recsi:


Valami magyar cucc, állítólag jó lesz :)

KiD:

--- Idézetet írta: roberto - 2021. Október 20., 21:31:59 ---A Teenage Mutant Ninja Turtles füzeteket kiadók alapján milyen sorrendben érdemes követni?

--- Idézet vége ---

Tudtommal nem kapcsolódnak, szóval ahogy érzed. Attól függ, mit keresel. Az original egy sötét Fenegyerek/Batman paródia, szatíra akar lenni, az Archie verzió könnyed gyerekeknek szóló sztorik sorozata, a későbbiek a kettő között. Az IDW egy viszonylag komolyabb, realistább verzió, sok lelkizéssel, egy ideje nagyon elvitték az akció felől a tini szappanopera irányba, nekem ez nem tetszik, de mire odaérsz, 50-100 füzet is eltelik.

A Transformersszel is kb ezt csinálja az IDW, szerintem nagyjából az olvasótáboruk is teljesen átalakult, és olyan füzetek mennek, amik többnyire a outsider tinédzser életérzést próbálják megfogni robotokkal meg mutánsokkal. Ami Robertsnél még a sztori része volt - a lúzerek, a furák és a meg nem értettek indulnak felfedező útra -, az mára a kiadásaik lényegének tűnik. A legújabb részben a vadi új Roncsolók azt élőzik a nem is tudom kiknek, ahogy kiugranak orbitális pályáról és mosolyogva, a levegőben pózolva meg akrobatikus trükköket bemutatva földet érnek. Szerintem ez egy zsákutca, nem néztem olvasottsági adatokat, mindenesetre én tuti, hogy unom mindkettőt, nem is olvasom, csak belenézek.

roberto:
A Teenage Mutant Ninja Turtles füzeteket kiadók alapján milyen sorrendben érdemes követni?

turkia:
Utánanéztem a Charlie Parker-nek.
 Hát.
Minden tiszteletem, hogy megnézted, valóban nem tűnik gyorsnak. F. Whitaker!? Érdekes, hogy a híressé válása előtt mennyi filmben szerepelt.

Viszont az 1959-es Ben Hurt ha elővennéd egyszer (a mostani, Morgan Freeman-féle gyalázatosan unalmas), érdekelne a véleményed, hogy több év távlatából milyennek látod. Jó, kell hozzá némi keresztény-konzervatív érdeklődés, hogy meglegyen az alkotók szándéka szerinti katarzis, de élvezhető hétköznapi filmként is...
A zenéjét Rózsa Miklós szerezte! Akkor még sok magyar volt kint. Egy tanács: NE vedd elő este, ez tipikus délelőtti film, mikor több órád van (a film több, mint 3 és fél óra!).

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése