HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

Kingpin Kiadó

<< < (54/86) > >>

freakdavE:

--- Idézet ---Most még szent erekjeként védi.  / miután fél óra alatt elolvasta, vissza is csomogolta, nehogy baja essen.... 
--- Idézet vége ---
Hát azért fél óránál jóval többet foglalkoztam vele (főleg mivel elhalasztották a mai vizsgámat) én inkább fél éjszakát mondanék.  

--- Idézet ---Majd írd meg hogy tetszett!
--- Idézet vége ---
Íme szerény véleményem: az "Y, az utolsó férfi" ismeretlen volt számomra és igazi élmény volt olvasni. A történet remekül kezdődik, és a visszaszámlálás "effekt" is nagyon jóll fokozza a feszültséget. A karakterek megdöbbentően élethűek. A reakcióik, a mondataik, mind nagyon valószerű. Ezeket a szereplőket akár ismerhetnénk is. Bár nem szoktam elhamarkodottan ítélni, de szerintem Brian K. Vaughan nagyon jó író.
A művészi kivitelezés is tetszett. Bár én szeretem a "festőibb" megoldásokat és a szokatlan stílusokat, ebbe a képregénybe ez a hagyományosabb, visszafogottabb stílus illik. Élethű színek, konzervatív képkockák, túlzásoktól mentes rajzok. Olyan mint a valódi világ. Ezzel még inkább fokozza a történet erejét. Bár a szereplők rajzai kicsit sablonszerűnek tűntek. A fordítás szintén jó, bár nem olvastam az angol eredetit, szerintem megtartotta a karakterek életszerűségét. Ha pontoznom kellene 5/5      
A "Hellblazer" első számát már olvastam korábban, így nem ért váratlanul, hogy egy remek horrorstory-t kaptunk JohnConstantine életéből. Olyan hangulata van, mint egy régi Hitchkok filmnek. Remekül van megírva és ezt a fordítás is visszaadja. A rajz viszont kettős érzelmeket keltett bennem. Néhol aránytalannak, már-már csúnyának tűnnek nekem a figurák, miközben más képek nagyon jók és hatásosak. A feszültséget nagyon jól hangsúlyozzák az "ijesztő" jelenetek zaklatott körvonalú képkockái. A szinezés természetesen régimódi, hiszen egy '87-ben készült képregényről van szó. Tetszik, ahogy néhol élethűségre törekszik, néhol meg elég beteges színeket használ. Összességében remek kis modern kísértettörténet. 5/4    
A Prédikátor megint csak ismeretlen volt előttem. Messze nem volt rám akkora hatással mint az "Y".  Sokat káromkodnak benne, sőt a főszereplő tiszteletes jár ebben az élen, de engem ez nem vágott földhöz. Néhány fej is szétloccsant, de ez se túl nagy érdem. Persze arra számítok, hogy a következő "mesélős" rész már remekül lesz megírva és tátva marad a szám. Mindenesetre kíváncsi vagyok. A rajzok kifejezetten tetszenek, bár Tulip nem az esetem. Férreértés ne essen, a nagymama sem! A folyamatosan tépett szélű képkockák funkciója sem esett le egyenlőre, de még úgyis elolvasom párszor.  A színezés jó, talán még jobban közelít a valósághoz mint az "Y"-ban, ami szvsz ebben a sorozatban is előnyös. A fordítás szövege valószínűleg felülmúlja az eredetit, hiszen mi magyarok sokkal választékosabban tudunk káromkodni mint az amcsik.  
Értékelésem: 5/3   de tudom, hogy lesz ez még jobb is.
kaine, mégegyszer  
Na mos jöhet egy kis

kaine:
A King Comicsban is megjelent a Vertigo a Lurdy Házban.

d-mon:
nagyon jól tette.    egy karcolás sem lehet rajta

mahdi:

--- Idézet ---Nagyon szívesen!    Majd írd meg hogy tetszett!  
--- Idézet vége ---
Remélem most már lassan nekem is a kezembe jut FraekDavE álltal....már ha kiadja a kezei közül  
Most még szent erekjeként védi.   / miután fél óra alatt elolvasta, vissza is csomogolta, nehogy baja essen....

kaine:
Nagyon szívesen!    Majd írd meg hogy tetszett!  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése