HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
regnar:
--- Idézet ---és Julius Cesar azon lépésével, amikor átlépte a Rubicon folyót.
--- Idézet vége ---
Ja meg valami kockajátékot is játszottak
Ez tényleg érdekes összehasonlítás, gyorsan rá is mozdultam elolvasni.
Azt még tudni kell, hogy nem egyből második konzulságát érte el Ceasar a győzelemmel, hanem először dictator-rá választották meg (amúgy kénytelen volt lépni, hiszen első konzulsága lejárt, és félő volt, hogy bíróság elé állítják, mivel megszűnt az "érinthetetlensége"). De a két esemény között majdnem egy év telik el folyamatos kisebb-nagyobb összecsapásokkal. Majd utána lemond a dictatori rangról (ha jól tudom még két hetet sem viselte a címet) és úgy nyeri el konzulságát. Nem tudom ebben mennyi lesz a párhuzam, mármint Vasember győzelme esetén szintén Diktátorrá választanák-e és lemondana-e?
Micho:
--- Idézet ---Anno nem Peter öltözött be Prodigynek, amikor vérdíj volt a fejére kitűzve?
--- Idézet vége ---
de igen, utána viszont 4 különböző srác vitte tovább a szerepet. volt is ilyen újság, hogy Slingers
dr samson:
Amikor olvastam, ezt a Prodigy-s dolgot nem értettem. Anno nem Peter öltözött be Prodigynek, amikor vérdíj volt a fejére kitűzve?
Micho:
állat a Frontline #2 is, most estem túl rajta! pár szó az engélus analfabétáknak:
Ben Urich a mesélő. a legelején a többi újságíró kérdésekkel bombázza őt Parkerről, de ő no comment, mert hogy ő fogja leadni majd az exkluzív sztorit miközben Ben Petert akarja hívni a liftből, ott találja "lógva" Peter üzen is általa Jamesonnak, aki továbbra is őrjöng, majd kijelenti, hogy leszarja az egészet és keres egy "igazi" hőst, akiről írhat (a szemében Peter most éppen áruló). Közben a nyilvánosság is szinte viccként kezeli a helyzetet, a különböző "fábry-showkban" lehet tippelni, melyik következő ismert személyiség leplezi le magát, mint szuperhős A legfontosabb momentum: egy másodrangú hős, Prodigy, bebaszva egy felhőkarcoló tetejéről panaszkodik a regisztráció ellen, így bizonyítván az igazát. Megérkezik Vasember, aki regisztrálatlan ellenállónak nevezi, majd Prodigyt úgy felbosszantja a papolásával, hogy az nekimegy Vasembernek.. persze vasfejű egy ujjal elintézi majd jönnek is érte a yardok. Következő fontos dolog, ami után már kevesen maradhatnak a regisztrálók táborában: Speedball-t látjuk egy megnemnevezett fegyintézetben, aki ugye a Stamfordi események (azaz a CW kirobbantója) egyik főszereplője volt. egy rendőrbíró beszél neki a regisztrációról, és orra alá dug egy papírt, hogy vagy beregisztrál, és ejtik ellene a vádakat (de a SHIELD felügyelete alá tartozik ezentől) vagy mehet a hűvösre. Speedball még az ügyvéde tanácsára is ellenáll, mert ő hisz benne, hogy nem csinált semmi rosszat, hisz a gonosztevő, Nitro ( ) miatt haltak meg az emberek. végül mivel nem ír alá, fogják Speedyt és egyszerűen rabosítják, mint a filmekben... (kap egy pár sallert az őröktől is) aztán bedobják a köztörvényesek közé ahol persze jól hülyére verik... kb ennyi. ja, és látjuk még Norman Osbornt is, ahogy reagál a tv hírekre, amint Peter leveszi az álarcot... amiközben azt ordibálja, hogy "megszegted a játékszabályokat!"
jah, a füzet végén van egy pár oldalas kis szösszenet, baromi jó! Párhuzamot állít Vasember cselekedete (Prodigy elintézése, vagyis a Polgárháború első attrocitása ) és Julius Cesar azon lépésével, amikor átlépte a Rubicon folyót. (ennek fontosságáról regnar biztos többet tudna mondani)
Punkológus:
Kössz regnar a rövid összefoglalót, ha ez rövid, akkor nálad milyen a hosszú???
+++
Most meg már végképp nem értem, hogy miért lázadoznak egyesek az új ruha ellen. Nekem tetszik.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése