HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Micho:
nekem már az bökte a szemem amúgy, hogy "csak" a SHIELD tudná elsősorban a személyazonosságokat. na persze... akármelyik kormányalkalmazott simán lenyúlja az adatokat, aztán ugyanúgy simán ki vagy eladja (lásd az ALIAS képregénysorozat első történetében is mi volt) az meg vicces lenne, hogy történik valami az utcán, Pókfej épp közbeszólna, de rácsipognak, hogy tilos az akció mert túl nagy falat neki, és sok kárt okozna a környéken (amúgy Póki mindig is nagy dirrel-durral dolgozik, itt repül egy kémény, ott egy zárt ablakon ugrik be, stb.)
az új amazingban pedig bár Pádi kihagyta az összefoglalóból, de a már sokan emlegetett "egy őrült a tömegből" leadja az első lövést (hol vagy már, regnar? )
+++
Marvel Mazsolák CW előzmény-folytatás
Mazsik 06-06-27
admiralilles:
Nem, az állam nem használhatná őket. Nem adhatnának nyílt parancsokat a hiróknak,csak engedélyeket osztogathatnának, hogy ki csinálhatja amit csinál. Ehez kellene egy független bizottság, ami para, mert olyan nincs:D
Punkológus:
--- Idézet ---basszus Punk, csak nem egy sörözőben pityeregsz?
--- Idézet vége ---
foci miatt lehet, azért ez egy olasz-német elődöntő mégsem a Szenvedélyek Viharában vagy mi a lótúró Brad Pittel
--- Idézet ---a regisztráció egy rendben levő dolog.
--- Idézet vége ---
Szerintem meg nem, tisztán lebeg elöttem a szuperhős-rendőrállam rémképe. Ahol lehet, hogy jogod van hallgatni, de a telepaták az agyadban turkálnak, ahol nem kell már házkutatás, hisz a karhatalom már láthatatlan és légies ügynököket használ. Egy olyan világ ahol, a jó öreg USA bármilyen más rakoncátlankodó országot elintézhat, csak azzal, hogy küld egy csapat szuperhírót. Piszkos kivégzések, piszkos merényletek, amik eddig is voltak, csak most a szuperemberek segitségével. Ha már azzal kezdik, hogy levadászunk mindenkit, aki nem engedelmeskedik, akkor ott már gáz van. Én annak örülnék, hogyha hosszabb távra is megmaradna a mostani 2 fél, bevezetnék a regisztrációt, de maradnának lázadók is. Azzokból kiválhatnának lázadók. A Birodalmiak (értsd regisztrációpártiak) is megosztottak lennének az eszközökben.
admiralilles:
Elolvastam, hogy eddig mi a kotta ebben a Civil War ügyben, és úgy érzem, hogy már lehet róla véleményem. Azt leszámítva, hogy egy patkányság, ahogy Tony ugráltatja a Pókfejet, meg hogy nem ilyen drasztikusan kéne ezt kezelni, lásd: "vadászat a hősökre", a regisztráció egy rendben levő dolog.
- hatásszünet -
Tegyük fel, hogy van egy túszdráma, és oda megy egy maskarás, és csak mert tud repülni, meg pusztító sugarat lőni a kezéből, azt hiszi, hogy tudja kezelni a helyzetet. Véletlenül balul üt ki a dolog, és akkor sem biztos, hogy vállalja a következményeket. Lehet hogy azt mondja hogy bocsi, aztán elviharzik. Még csak felelősségre sem lehet vonni. Kitesznek egy plakátot, hogy keresik a hörcsög-embert? Ez kb. olyan, mint a vadnyugaton, hogy csak egy rajz volt kinn a bűnözőkről, meg annak a "művészneve", remélem értitek.
Azt kéne csinálni, hogy létrehozni egy szervezetet, ami természetesen bizalmasan kezeli a hősök adatait, és tovább is képzi őket. Nem egy újabb scapat lenne, hanem kb. mint egy hivatal. Szerintem nagyon jó dolgokat lehetne kihozni belőle. Terroristaelhárítás, féléves pszichiátriai ellenőrzés, stb. Így még a Skarlátboszis-dolgot is meg lehetett volna előzni. Ja, és lenne szuperhős igazolvány, ami iszonyat nagy poén. Szerintem. Spéci leolvasóval lehetne látni a kép alatt az igazi képét az embernek, meg az adatait, vagy valami ilyesmi. Poén.
Nagyobb lenne a kockázat, hogy az adatok kikerülne, de az így is megvolt, hogy valakiről kiderül, ő xy. Egy maskarás hős ha csinálja ezt a dolgot, akkor vállalnia kell vele a kockázatot is.
Szal elméletileg működhetne ez a dolog, csak nem bírnak a Marvel-hősök a vérükkel, előbb akarnak ütni és aztán sem biztos hogy átgondolják, de ez így szokott. Lenni. Meg ha békésen oldanák meg a dolgot, akkor nem vennék az emberek:D.
Mi lenne? politikai dráma négy részben? Külön kisdás: Felállítanak egy beizottságot!! Csak most!! Az Új Szenátorokban!!:D
Szal csináljon nekem valaki egy bannert, hogy én a józan ész mellett vagyok.
Micho:
OK, most próbáld! jó lesz
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése