HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (1395/1662) > >>

talgaby:
Igen, de azt azért ne felejtsd el, hogy azért a Marvel főleg a könnyedebb szórakozatás felé hajlik, nem csak az idősebb olvasóknak szánja a képregényeit, hanem minél szélesebb körnek. (És ha igen szemét lenék, akkor hozzáttenném, hogy az amerikai piacra szánják főleg a cuccot, ami ugye nem éppen a kemény filozofálgatós dolgok híve... de már hozzá is tettem  ). Ezért szinte biztos, hogy folyamatosan az érzelmekre fognak majd hatni, a szürke nemigen lesz jelen (eddig csak a Lénynél láttam erre utaló jeleket, meg talán Tűzcsillagnál), minden cskis fekete meg fehér. Most a regellenesek a "fehér", ők a meg nem értett hősök, akik lázadnak az elnyomó rendszer ellen, míg a "fekete" a regesek, akik most mind egy despota vezér mögött felgyűlekező gerinctelen talpnyalók. Én ettől a kiadótól sose fogok elvárni komoly szellemi megerőltetést okozó történeteket, ez elég ritka, meg azért valjuk be, nem is ezért szeretjük. Vannak persze olyanok is (pl. nekem a Daredevil v2 eléggé bejön), ám mégis inkább a csihipuhi adja el a számokat. És a CW elég nagy dobás volt ahhoz, hogy ne merjék "elrontani" túlzott moralizálással.

(Oké, kezdek eljutni a pontra, ahol már én se értem mit mondok, de azért mondom...  )

Inner Circle:

--- Idézet ---Valójában az a vicces, hogy a két tábor között az az egyedüli különbség, hogy az egyik támogatjaa  törvényt, a másik pedig ellenzi.
--- Idézet vége ---
Most kb. olyan lett a CW hangvétele, mintha a '48-as szabadságharcról vagy még inkább 1956-ról lenne szó. Holott nem véletlenül utal már a címe is az amerikai polgárháborúra, ahol nem volt "jó" és "rossz" fél. (A közhiedelemmel ellentétben nem a rabszolgaság eltörléséért harcoltak a felek, Lincoln egyszer azt mondta, hogy "Ha azzal tarthatom egyben az Uniót, hogy nem szabadítom fel a rabszolgákat, akkor ezt fogom tenni.")
Az a sarkítás, ami most a CW oldalaira hat, a valóságban is megtörtént a Rákóczi-szabadságharccal: ezt is a "jó" kurucok és a "rossz" labancok harcának tekintjük, és a "labanc" gyakorlatilag a "német"-et jelenti. Holott sok magyar főúr is a labancok pártján állt; Rákóczi mögött egyáltalán nem volt olyan társadalmi egység, mint amelyik később Kossuth-ot támogatja. Akkoriban lehettél jó hazafi úgy is, hogy labanc voltál. Mint ahogy a CW reg-hívői is kifogástalan szuperhősök. Ezt a vonalat kéne SZVSZ erősíteni.

Micho:

--- Idézet ---most már jobb a tárhely nem?nem pakolnátok fel a cuccokat?pl rozsi,póki,frontline...
--- Idézet vége ---
felpakolni a kiírt dátumig semmit nem lehet  

d-mon:
most már jobb a tárhely nem?nem pakolnátok fel a cuccokat?pl rozsi,póki,frontline...

Micho:

--- Idézet ---She Hulk 09
--- Idézet vége ---
köszi  basszus ezt a képregényt látni kell  start dc++...  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése