Szerző Téma: *Marvel és DC SPOILER-sörözö*  (Megtekintve 1374120 alkalommal)

0 Felhasználó és 46 vendég van a témában

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
Re:*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
« Válasz #4560 Dátum: 2009. Január 08., 10:40:36 »
Nehogymá' az amerikai olvasók véleménye szerint kalibráljam a képregényes érdeklődésemet :-) hiszen az Ant-Man is megszűnt az érdeklődés hiánya miatt, igaz hogy a karaktert életben tartják.
Pak tolja a Magneto Testament-et is, hát, az enyhén más kategória... nem is emlékszem ennyire "földhözragadt" Marvel-képregényre az elmúlt jó sok évből.
Skaar-ra kábé annyit tudok mondani, mint te az F4-re :-) A rajzon kívül semmi jó. Unalmas és mégis komplikált történet, jellegtelen szereplők, akikkel abszolút nem lehet azonosulni, eleve idióta kiindulópont (most akkor felrobbant van nem robbant fel?) és azon kéne izgulnom, hogy a Havanna-lakótelepi huligánra hajazó Maugli-Hulkot lecsapja-e valami harmadrangú vörösképű űrkalóz a Zircon bolygóról, aki egy Bosszú Angyalai-űrsztoriban kábé három oldalra lenne jó az űrpáncélos Vasember ellen, és annyira is csak azért, mert Stark félig részeg, egyébként egy pöccintéssel orbitális pályára állítaná a baltás faszit. Mindez még akár elviselhető is lenne, ha nem a hihetetlenül jó, kis túlzással korszakalkotónak is nevezhető Planet Hulk után lett volna képük meglépni. Olyan, mint egy nagy filmsikerből készült harmatgyenge tévésorozat ("Az ifjú Indiana Hulk kalandjai").
Röviden: Nem fogott meg :-)

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #4559 Dátum: 2009. Január 08., 08:35:17 »
Éjszárny jó. Nagyon jó. Bár az elejét én még nem olvastam, de ha nyárra teervezem a Robin korai számaival és vagy 200 számnyi Hellblazerrel együtt.  Egyébként Éjszárnynak volt egy 96-os, vagy 94-es minije a Vadásznővel, az is jó sztori. Gondolkodom rajta, hogy majd egyszer honosítom, de egyelőre nem fér bele a tervekbe.

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
« Válasz #4558 Dátum: 2009. Január 07., 23:59:40 »
Elkezdtem olvasni Nightwinget az elejétől ( 1996 ). Whoa! Ez tök jó, nagyon szórakoztat. Blüdhaven meg érdekes hely, nem is hallottam még róla egyáltalán. Jó kis pörgős sorozat, elég érdekes, de ide teljesen illő rajzokkal. Mondjuk nem sietem el a dolgot, a 9. számnál tartok eddig. Igyekszem behozni gyorsan a 140-et. De ha mind ilyen lesz, akkor nem csalódom.

Katt a képre!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4557 Dátum: 2009. Január 06., 15:15:13 »
Jó, de ezt a megjelenés dolgot sok sorozatra el lehet mondani. Szerintem most a hatszázadik szám előkészítése miatt akadozott a sorozat, utána remélhetőleg helyreáll a rend.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #4556 Dátum: 2009. Január 06., 15:08:48 »
Én a mostani F4-et imádom, egyedül azt sajnálom csak, hogy Hitch rajzai egyre romlanak benne. De a sztori végre olyan, amilyet már az ég tudja, mióta várok az F4-en. Tudományos-fantasztikus, világrengető, monumentális.
A Thor meg a Marvel jelenlegi egyik magasan legjobb sorozata. Nincs semmi, amit negatívumként lehetne felhozni ellene a hektikus és teljesen kiszámíthatatlan megjelenésen kívül.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4555 Dátum: 2009. Január 06., 14:25:30 »
Na, az F4-et ne emlegesd. Bár a mostani számot még nem olvastam, de úgy általában Millar tevékenységéről az a véleményem, mint talgabynak a Vörös Hulkról.  
Herc: nem tudom. A WWH utáni sztorik valahogy nem fogtak meg. És nem csak engem, hanem az eladási adatok szerint az amcsi olvasókat sem. Aztán az SI crossever már kifejezetten üdítő volt, a mostani amazonos sztori meg már hihetetlenül bejön. Meg igazából én ezt a Cho gyereket kedvelem de nagyon ebből a sorozatból.  Úgy látszik Paknak kellett egy kis idő, hogy beletanuljon ebbe a mitológiás cuccba.
Egyébként még ajánlom figyelmedbe a Skaar-Son of Hulkot is. Az is egy kifejezetten jó akció/kaland képregény lett. Ráadásil Ron Garney rajzolja!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4554 Dátum: 2009. Január 06., 14:23:13 »
Idézetet írta: Inner Circle
És megjelent Fátum hírhedt mestere, bár egyelőre nem sok derült ki róla.
Dehogynem, hogy csúnya a fogínye.  
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4553 Dátum: 2009. Január 06., 14:19:38 »
Mi volt a gond az eddigi Herc-ekkel? Jók voltak azok is.
Thor tényleg lassan indult, de most már pörög rendesen.
Ja az F4 kimaradt, az is szórakoztató, bár a mostani részben azért egy kicsit jobban is kibonthatták volna a jelen és a jövő Rozsomák találkozását. És megjelent Fátum hírhedt mestere, bár egyelőre nem sok derült ki róla.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4552 Dátum: 2009. Január 06., 14:13:57 »
A Herculesben egyet értünk. Nem is értem, hogy Pak miért tartogatta eddig ezt a sztorit és az elmúlt egy évben, miért csupa ökörséget írt benne?  Meg mondjuk én is szeretem az Initiative-ot is, de a Thorra engem az Isten sem bír rávenni, hogy elkezdjem olvasni...

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4551 Dátum: 2009. Január 06., 14:02:49 »
Az Initiative, a Thor és az Inc Hercules továbbra is mocskosul jók. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy amikor ilyen füzetek vannak a piacon, hogy merészel a Marvel néhány olyan sz.rt kiadni, mint pl. a Punisher SI alatti és előtti számai.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4550 Dátum: 2009. Január 06., 10:56:09 »
Ja.    Így már világos.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4549 Dátum: 2009. Január 06., 10:04:20 »
Ben, te nem látod a lényeget. Engem mocskosul nem érdekel, hogy milyen sztorik jönnek majd a Tini Titánokban. Én anno ezt a sorozatot, a szó szoros értelmében csak azért kezdtem el olvasni, mert nyáron, az egyik szombat délután rohadtul unatkoztam. De aztán megszerettem Superboyt, Robint, Impulzust és Cassiet. És most már a négyükből csak az egyikük maradt a csapatnál és úgy vagyok vele, hogy csak miatta nem biztos, hogy én akarom ezt tovább is olvasni.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4548 Dátum: 2009. Január 05., 20:18:16 »
Doki téged most DC fronton alaposan átjár a pesszimizmus.    Én a tavalyi Marvel borzalmak óta abban a tudatban élek, hogy "Lesz ez még így se." De a DC történetek még így is jelenleg klasszisokkal jobbak a Marvel fővonalas sztorijainál, szóval én a helyedben nem temetném még a Titánokat se.
Na azt se gondoltam volna hogy valaha kiállok a DC mellett.    

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4547 Dátum: 2009. Január 05., 19:23:57 »
Na, ez a jó kis hosszú hétvége, amit a hátunk mögött hagytunk jó volt arra, hogy végre behozzam a lemaradásomat és kitakarítsam az Ideiglenes mappát a gépemen. Szóval mindennel újra sikerült totál képbe kerülnöm, leszámítva a JSA-t, az még egy jó kis menet lesz, mivel most már 2 számmal és a 3 különszámmal vagyok lemaradva…
De ami most engem igazából érdekel az a Malestorm. Komolyan mondom, ez az egész 4. szám, egy rakat gagyi lett volna, ha nincs benne az a két oldal, amikor Kara és Clark beszélgetnek. Ahogy Szupi magyarázza Karának, hogy Jimmy egy helyes srác, az valami eszméletlen! Na meg ahogy Kara próbálja terelni a szót azzal, hogy mit eszik Aquaman, az se semmi.   Mindenesetre, rájöttem, hogy mi hiányzik a Supergirl képregényekből: egy pasi Kara mellől, akivel lehetne jó kis magánéleti sztorikat írni. Vagy csak egy sima barát, vagy barátnő, mint anno Boomer és Cassie, akik kicsit meg tudták dobni néhány jó párbeszéddel a képregényt, mint a régi Joe Kelly korszakban.

És ha már így belejöttem: nem vagyok megelégedve az eheti DC adagommal. Kezdjük a Superman 683-al. Ez semmi. De olyan semmi, hogy az már nekem fáj, és én kérek elnézést minden olvasótól, aki volt olyan idióta, hogy belekezdett a New Kryptonba. Komolyan mondom, én sokkal, de sokkal többet vártam ettől az egész sztoritól és úgy általában Johns-tól is. Tudom, hogy nem ő írta az egészet, de kicsit jobban is összefoghatta volna a dolgokat. Mindenestre most már kicsit félve várom a finálét az Action Comicsban. Amiben, remélem végre kiderül kicsoda Nightwing és Flamebird…  

Na de aztán itt vannak még a szívem csücskei, a Tini Titánok is. Akiknél bekövetkezett az, amitől a legjobban féltem: Tim elhagyta a csapatot. És bár McKeever helyrehozta egy korábbi, orbitális nagy baromságát azzal, hogy kibékítette Cassiet és Supergirlt (akinél tök poén, hogy jelenleg legalább 4 helyen van egyszerre…  ), de bennem akkor is megtört valami. Tim nélkül nekem már nem ugyan az a csapat. Én ezeket a srácokat úgy szerettem meg, hogy ott volt Superboy és Impulzus is. És most már a négyből csak egy maradt. És ezzel bennem is megtört valami. És nagy valószínűséggel azon reményeimnek is keresztet vethetek, hogy Cassie és Tim összejön végre. Pedig olyan szép pár lennének…  
Na mindegy, úgy döntöttem, hogy ezt a most elkezdett sztorit még megvárom, de ha csak valami messianisztikus csoda folytán nem hozzák vissza Timet, akkor én fájó szívvel, de nagy valószínűséggel abbahagyom a Tini Titánok olvasását. Komolyan mondom, egyre inkább kezd a bögyömben lenni ez a McKeever…  

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4546 Dátum: 2009. Január 05., 16:27:26 »
Na ja, és ez pont az X-Men volt, ami hagyományosan a legdurvább telepatákat vonultatja fel az összes csapat közül (Jean, Rachel, Kábel, Psziché, persze Charles "The Man" Xavier, és azt se feledjük hogy Rozsomák egyrészt elég nehezen irányítható, másrészt a többi X simán le tudná nyomni, harmadrészt a Xavier protokollokat - amivel egy-egy megvadult mutánst el lehet intézni - már elfelejtették?).

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #4545 Dátum: 2009. Január 05., 15:05:22 »
Tényleg nem volt rossz a történet hangulata, de hol voltak ezalatt a telepaták?
"I'm so meta, even this acronym"

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4544 Dátum: 2009. Január 05., 15:01:47 »
Megvolt a Wolverine 70, benne a "Hogyan csinálták ki Rozsomákot?" kérdés taglalása. Kegyetlen. Nem igazán fér össze a klasszikus képregényes hagyományokkal, mármint hogy mikre lehetnek és nem lehetnek képesek a hősök és a rosszfiúk, de nagyon ütős.

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4543 Dátum: 2009. Január 05., 10:44:00 »
Nekem elég gyors a torrent, csak néha kényszerülök arra, hogy ugyanazt a fájlt egy másik állományból is megpróbáljam lementeni, aztán győzzön a gyorsabbik.

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #4542 Dátum: 2008. December 29., 18:41:16 »
Tudom nem ide kéne, de valaki tudja honnan tudnék  új Marvel képregényeket letölteni? Régen DC+-oztam de az sose tetszett, torrent  meg lassú.

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4541 Dátum: 2008. December 28., 16:38:19 »
Idézetet írta: talgaby
Johns mintha említett volna olyasmit, hogy régi karakterek, ami nála simán elmehet egész az ezüstkorig is
Akkor már inkább ez, mint a Superboy Prime-os elmélet, noha én is inkább Conner visszatérésének örülnék. Linda visszahozatala szerintem nem lenne rossz dolog, függetlenül attól, hogy nem kandori. Érdekes csavar lehetne a történetben.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4540 Dátum: 2008. December 28., 11:41:13 »
(Tapintó telekinézis. Ne rám nézz, évekkel ezelőtt lett ez.)
danvers kissé érdekes volna. Egy földi lányra bíznának egy fontos kriptoni ereklye felügyeletét? Ráadásul eddig nekem valamiért úgy tűnt, kandori lakosok. Connerről is inkább olyasmit hallottam, hogy meghalt, és úgy is kívánják tartani. Én azt nézném ki a végén belőlük, hogy az FC-s Legionban tényleg rehabilitálják Superboy Prime-ot, és bevágják védelmezni. Bár Johns mintha említett volna olyasmit, hogy régi karakterek, ami nála simán elmehet egész az ezüstkorig is  (ha már a SUpermanben visszahoztak két - szerintem kegyetlenül irritáló és abszolút felesleges - karaktert onnan).
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4539 Dátum: 2008. December 28., 09:57:16 »
Idézet
Ami a Nightwing és Flamebird kérdést illeti, kapásból azt mondanám, hogy Nightwing nem más mint Conner Kent, Flamebird pedig Linda Danvers.
Kapásból én Conerre gondoltam, már csak a taktikai telekinézis és a múltkori Actin comicsban lévő kép miatt is. Túl feltünő volt ott alattuk az a Superman és Superboy szobor. Viszont Danvers. Hát nem tudom. Meg ő eleve szőke volt, ha jól emlékszem, nem? Minden esetre, ha tényleg Conner jön vissza én visítva fogok örvendezni a nyílt utcán.

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
« Válasz #4538 Dátum: 2008. December 28., 01:23:59 »
Folytattam a The Swordöt. Húvazze!  Kemény egy sorozat, bár a sablon-szemöldök nagyon zavar. Viszont pörgős, viszonylag egyszerű és kemény. Nagyon bírom!

Katt a képre!

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #4537 Dátum: 2008. December 28., 00:34:44 »
Koszi a valaszt talgaby.

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4536 Dátum: 2008. December 27., 23:48:31 »
Olvass Ambush Bugot, ott láthatod.
Már a cím is komoly Ambush Bug: Year None. Na majd belenézek.

Idézetet írta: dr samson
Mondtam már, hogy az a sztori lesz honosítva?
Még nem. Őszintén szólva nem vagyok egy nagy Wonder Woman rajongó, de az a történet tetszett és nem csak a rajzok miatt.  

Hát de most miért? Az utóbbi idők legjobb sztorija volt az! Leszámítva a végét, mert azt nagyon elrontották
Amikor Bat-Morci után Tortaarcú Harvey is felbukkant, az azért sokkolt. De amikor a sztori végén Jokinder beszökött Jokerhez Arkhamba az tényleg jópofa volt.  

Ami a Nightwing és Flamebird kérdést illeti, kapásból azt mondanám, hogy Nightwing nem más mint Conner Kent, Flamebird pedig Linda Danvers. Csak hát ez így túl egyszerű. Greg Rucka egyébként kikotyogta, hogy az Action Comics #875-ben mindenre fény derül.  

Héló! Robint békén hagyod! Superboy halála után csak miatta nem hagytam abba a Teen Titans olvasását. Nagyon megkedveltem a karakterét! És itt tennék hangot annak, hogy miért nem jönnek már össze végre Cassievel? Olyan szép pár lennének...
Robinnal semmi bajom, csak ne Tim viselje a göncöt.  Sose csíptem a karaktert, ahogy Cassandrat sem igazán, de az Outsiderses belépője nagyon király volt és ahogy apuci előtt kifakadt. Csak azt sajnáltam, hogy kívülállóként nem vágta pofán a Zöld Íjászt. Egyébként eltudnám képzelni, amint Stephanie és Cass összebalhézik Timike miatt.  

Komolyra fordítva a szót, egyelőre köd borítja mindhárom karakter jövőjét. Véleményem szerint, nem csak egy új Sötét Lovag, hanem egy már meglévő új Csodafiú fog még feltűnni Gotham városában. Timnek pedig más szerepe lesz majd a jövőben, míg Cass és Steph egymásnak fog örülni egy új címben. És akkor még nem beszéltünk Jasonről... No majd meglátjuk, de nagy vonalakban így képzelem el a dolgot.  

Cassandrát meg én bírom a három Wayne-kölyök közül. Remélem, jövőre is kap legalább annyi szerepet, mint idén.
Ha csak a hálózat csapdájába nem esik.  Az azonban biztos, hogy sosem fog megjavulni a drága.
« Utoljára szerkesztve: 2008. December 28., 01:33:17 írta Jolly Jack »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4535 Dátum: 2008. December 27., 18:56:24 »
Cassandrát meg én bírom a három Wayne-kölyök közül. Remélem, jövőre is kap legalább annyi szerepet, mint idén.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4534 Dátum: 2008. December 27., 18:10:52 »
Idézet
"a Lil’ League fog még szerepelni a Superman/Batman-ben!" - eggyel több ok, hogy végezzek a Superman/Batman sorozattal.

Hát de most miért? Az utóbbi idők legjobb sztorija volt az! Leszámítva a végét, mert azt nagyon elrontották, de az a sztori még Bennek is tetszett, pedig ő aztán "ős marvel-buzi" (boccs, Ben).  

Ez túl jó poén volt ahhoz, hogy haragudni tudjak érte.  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4533 Dátum: 2008. December 27., 17:59:14 »
Idézet
Mármint a Ligából, a képregényekből a Trinity-ből vagy honnan?
Úgy abszolút az univerzumból. Olyan lesz ez, mint a One Year Later, csak most nem csak egy 52 részes mini fog azzal foglalkozni, hogy milyen volt a világ nélkülük, hanem egy évig minden cím.

Idézet
"a Lil’ League fog még szerepelni a Superman/Batman-ben!" - eggyel több ok, hogy végezzek a Superman/Batman sorozattal.

Hát de most miért? Az utóbbi idők legjobb sztorija volt az! Leszámítva a végét, mert azt nagyon elrontották, de az a sztori még Bennek is tetszett, pedig ő aztán "ős marvel-buzi" (boccs, Ben).  

Idézet
Én a Who is Wonder Woman? című sztori óta nem olvastam Diana kalandjait, de hogy egy férfi vegye át a szerepét... Most komolyan, hogy nézne már ki egy fickó WW rucijában?
Mondtam már, hogy az a sztori lesz honosítva?  

Idézet
Nightwing és Flamebird felbukkanásának viszont örülök.
Ha már itt tartunk: neked van bármi ötleted, hogy ki lehetnek ők?  

Idézet
A Batman családtagok száma is csökkenhetne: Tim Drake találkozása az apjával, Jason Todd jóvoltából; Batgirl a hálózat csapdájában.
Héló! Robint békén hagyod! Superboy halála után csak miatta nem hagytam abba a Teen Titans olvasását. Nagyon megkedveltem a karakterét! És itt tennék hangot annak, hogy miért nem jönnek már össze végre Cassievel? Olyan szép pár lennének...  

És tök jó, hogy végre van kivel megtárgyalni itt is a DC újdonságait és nem kell ezért a KN-re menni.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4532 Dátum: 2008. December 27., 17:39:47 »
Idézet
Most komolyan, hogy nézne már ki egy fickó WW rucijában?
Olvass Ambush Bugot, ott láthatod.
Sőt, ha te is azok közé tartozol, akik egyre kevésbé komálják DiDio fejét, akkor egyenesen kötelező. Az egész mini arra megy ki, hogy szénné alázza a DC főszerkesztőjét, és kegyetlen jól megy neki.  (De kéne egy ilyen a Marvelhez is...)

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4531 Dátum: 2008. December 27., 16:42:09 »
"a Lil’ League fog még szerepelni a Superman/Batman-ben!" - eggyel több ok, hogy végezzek a Superman/Batman sorozattal. Grant Morrison visszatéréséről már hallottam; míg ő írja a Batman-t, addig tuti, hogy Bruce nem kerül elő. Bár az is kérdéses, hogy életben maradt-e egyáltalán. Aztán Joker is ott van még. Az ő karakterének kibontakozása a Batman R.I.P.-ben számomra csalódás volt. Remélem Morrison kezd vele valamit. A Batman családtagok száma is csökkenhetne: Tim Drake találkozása az apjával, Jason Todd jóvoltából; Batgirl a hálózat csapdájában.  

Én a Who is Wonder Woman? című sztori óta nem olvastam Diana kalandjait, de hogy egy férfi vegye át a szerepét... Most komolyan, hogy nézne már ki egy fickó WW rucijában?  Nightwing és Flamebird felbukkanásának viszont örülök.

Idézetet írta: Ben Reilly
Mármint a Ligából, a képregényekből a Trinity-ből vagy honnan?        
A Ligából és a sorozatukból is egy időre, de úgyis mondhatnám, hogy eltűnnek a DC Univerzumban (nem pedig a DC Univerzumból). Noha a Trinity-t már nem olvasom, ott már korábban eltűntek.
« Utoljára szerkesztve: 2008. December 27., 16:57:39 írta Jolly Jack »