HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
KiD:
--- Idézetet írta: Micho - 2015. Október 11., 21:33:55 ---
--- Idézetet írta: KiD - 2015. Október 11., 17:54:57 --- Annyi módon meg lehetne változtatni az életét anélkül, hogy gazdag feltalálót csinálnánk belőle...
--- Idézet vége ---
Igen, de azon filóztam, hogy ha fedné a valóságot az a dolog, hogy PP ilyen-olyan zseni (minden TOHOTMU és erőlap magas intelligenciával jellemzi), akkor érthetetlen, hogy hosszú-hosszú évekig miért nem élt ezzel a született tehetségével? (persze tudjuk, hogy az írók, de...). Ugyanis nem életszerű, hogy egy tudós-zseni ennyire ne "találja fel magát" az életben, és csak fotóriporterkedésre pazarolja az életét, amit ráadásul még kókler módon is végez: hisz sosem a magas képminőségért dicsérte meg JJJ vagy Robbie, hanem hogy jó közelről készítette őket.
Simán alap lett volna, hogy PP már a legeleje óta kihasználja a Pókemberként köttetett ismeretségeit, és már régen "beprotezsálhatta volna magát" Stark egyik cégébe valami kutató-fejlesztőként, amivel minimum a százszorosát kereste volna, mint mezei fotósként.
Oké, hogy ez nem lett volna annyira izgalmas, mint amikor azt figyeltük, ki tudja-e kesselni a havi lakbért Mrs. Mugginsnak, vagy megszökik a tetőablakon át... de na. :P
--- Idézet vége ---
De az intelligenciának nem kell egybeesnie az érdeklődési körrel, annak meg a hivatástudattal. Peter nagyon okos. Szerintem zseni nem volt soha, csak nagyon okos, bár Slottnál egyértelműen az utóbbi. Nyilván valami nem volt meg benne, ami ehhez kell. A Pókemberkedés mellett soha nem ment volna a laborban dekkolás, a pénzügyi részéhez meg soha nem volt se tehetsége, se affinitása. Az emberek persze változnak persze, de amit most tesz, az nekem túl nagy ugrás. Amit Slott csinál azt én betudom a rebootnak (mármint nem a mostaninak, hanem a gyalázatosnak). Ezek számomra a reboot óta what if történetek. Jobbak, rosszabbak, érdekesek, vagy nem, de what if-ek. Valszeg ez már így is marad.
Micho:
--- Idézetet írta: KiD - 2015. Október 11., 17:54:57 --- Annyi módon meg lehetne változtatni az életét anélkül, hogy gazdag feltalálót csinálnánk belőle...
--- Idézet vége ---
Igen, de azon filóztam, hogy ha fedné a valóságot az a dolog, hogy PP ilyen-olyan zseni (minden TOHOTMU és erőlap magas intelligenciával jellemzi), akkor érthetetlen, hogy hosszú-hosszú évekig miért nem élt ezzel a született tehetségével? (persze tudjuk, hogy az írók, de...). Ugyanis nem életszerű, hogy egy tudós-zseni ennyire ne "találja fel magát" az életben, és csak fotóriporterkedésre pazarolja az életét, amit ráadásul még kókler módon is végez: hisz sosem a magas képminőségért dicsérte meg JJJ vagy Robbie, hanem hogy jó közelről készítette őket.
Simán alap lett volna, hogy PP már a legeleje óta kihasználja a Pókemberként köttetett ismeretségeit, és már régen "beprotezsálhatta volna magát" Stark egyik cégébe valami kutató-fejlesztőként, amivel minimum a százszorosát kereste volna, mint mezei fotósként.
Oké, hogy ez nem lett volna annyira izgalmas, mint amikor azt figyeltük, ki tudja-e kesselni a havi lakbért Mrs. Mugginsnak, vagy megszökik a tetőablakon át... de na. :P
KiD:
--- Idézetet írta: Micho - 2015. Október 07., 22:47:43 ---
--- Idézetet írta: Inner Circle - 2015. Október 06., 20:08:19 ---Azt se tudom, hogy az SW-ben mi történt. Jött ki új rész az alapsztoriból?
--- Idézet vége ---
Nem tudom, mert azt nem követtem, viszont már túl vagyok az SW utáni
Amazing Spider-Man Vol (akármennyi) #1-en
Ahogy a címből is kiderül, Slott tovább emelte a tétet, és Pitbulltól lenyúlva, "Mr. Worldwide"-ot csinált csóró Pete haverunkból. Tehát úgy tűnik, végérvényesen változott az évtizedekig fenntartott status quo, és Slott elvitte arra a szintre hősünket, hogy tehetsége révén most már nemzetközi vállalatvezetővé avanzsált. Szerencsére ezt helyén tudta kezelni az író, amikor egy újságíró karakter által kikacsintott felénk, miszerint a milliomos Parker, és testőre, Pókember csakis a szegény ember Tony Starkja lehet. Slott ezzel előrefutott, és nem hagyta, hogy ezt a rajongók tegyék meg vele különböző fikafórumokon.
A sztori egyébként végig pörgős, humoros, volt valami bunyó is a Zodiákussal, de megmondom őszintén, hogy egész végig csak arra tudtam gondolni, hogy "úristen, ez már nem az a Pókember, akit én régen megszerettem". Az új kütyüi, a fullextrás pókmobilja (ami akár egy Vasember páncélként funkcionál), és minden újdonság egyszerre tódul az ember képébe, és letaglóz. Ennek ellenére nem mondom azt, hogy utálom, és vissza a régit, mert Slott el tudta érni ismét, hogy érdekessé tegye Pókember karakterfejlődését. Ha nincs a bazinagy cliffhanger a végén, még akkor is azt mondom, hogy ide a következő számmal, mert érdekel a sztori folytatása, mégha egy-két könycseppet el is morzsolok a "csóró Pete-korszak" iránt.
--- Idézet vége ---
Na, elolvastam.
Az én fő bajom, hogy ami most Peter, az már volt máshol. Ezt tudta ilyen vagy olyan módon Wayne, Stark, Richards, Pym, Forge, Ozymondias, etc. Annyi módon meg lehetne változtatni az életét anélkül, hogy gazdag feltalálót csinálnánk belőle...
KiD:
Titkos Háború 6:
Fátumék még mindig a szökevényeket keresik nem túl nagy sikerrel. Egyelőre csak Thanos három csatlósát sikerült befogniuk, de nagy segítségükre ők sem voltak. Valéria egyre inkább biztos benne, hogy az apja hazudik nekik. A két végső világ Reed Richardsa közben a bolygót kutatja, és azon polemizál, hogy érdemes-e káoszba fordítani a meglévő rendet. Mindenesetre a kezdő lépést mindketten megtették már. Ulimate Reed egy "prófétát" vet be Fátum ellen (valószínűleg Maximus az Thanos bandájából), aki istenkáromlókból gyűjt sereget és indul meg Fátum palotája felé. 616 Reed pedig a két Pókembert küldi a kastélyba, hogy derítsék ki, mi Victor erejének a forrása. A Pókemberek Valériába futnak Fátum kertjében, aki már előttük megtalálta lejárót a föld alá. Útba igazítja őket, de nem tart velük, mert fél, hogy milyen titokra jönne rá a saját apjáról. Szokás szerint furcsa mód természetesnek veszi behatolásukat és hogy Peter ismeri őt. Akit aztán a föld alatt újabb ismerős köszönt, a Molekulaember, aki elárulja nekik, hogy ő maga az a hatalom, amit keresnek.
A felszínen Fátum a Csatavilág egyes részeinek vezéreire bízza a frissen felbukkant próféta elpusztítását... Mr. Sinisterre, a Maestrora, A Koboldkirálynőre és Apokalipszisre. Mint kiderül Mr. Sinister azonban idő közben összeszűrte a levet a menekülő Marvel Kapitánnyal, aki meggyőzi, hogy ne teljesítse az isteni akaratot. Megint máshol T'Challa és Namor rábukkannak Dr. Strange Sanctum Sanctorumjára. Strange öröksége mindössze két tárgy, amit a számtalan világok darabkáin talált. Egy eszköz, ami bárhová elteleportálja őket és egy... Végtelen kesztyű.
Otthon a palotában Susan esti mesét mesél Franklinnek a hős Fantasztikus Négyesről. Ben Grimmről, Susan és Johnny Stormról és az apjukról Franklin Stormról. Elmeséli, mint már számtalanszor, hogy hogyan halt meg Franklin Storm, hogyan sietett a segítségükre Franklin papája, Fátum és hogyan teremtette meg ezt a világot, melynek maga a Fáklya lett a napja. És Ben bácsi? - kérdezi Franklin. Az egy másik mese máskorra.
A Fal. Thanos beszélget a Marvel zombikat a világtól elválasztó gigászi építménnyel. Egy történetet mesél neki a hős Fantasztikus Négyesről, akik számtalanszor útját állták már Fátum doktornak. Egy történetet hazugságokról és igazságokról. És amikor végez, az óriási struktúra megremeg, és a hatalmas Ben Grimm elindul Fátum kastélya felé.
Micho:
--- Idézetet írta: Inner Circle - 2015. Október 09., 14:02:23 ---Thor meg nő :)
--- Idézet vége ---
Hova nő már? ;D
Volt egy rakat Thor az SW-ben, nem? Kíváncsi vagyok, hogy még mindig a női Thort erőltetik majd, vagy végre rend lesz, és egyet kineveznek KanThornak :hehe:
A heti adagban van még Invincible Iron Man #1 és valami Point One #1, szerintem ma azokat is górcső alá veszem.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése