Szerző Téma: *Marvel és DC SPOILER-sörözö*  (Megtekintve 1367689 alkalommal)

0 Felhasználó és 18 vendég van a témában

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
  • Nem: Férfi
Re:*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
« Válasz #4800 Dátum: 2009. Június 22., 23:32:33 »
Ha már Bruce és Michael Lane (az új Azrael) is túlélte a robbanást, várható volt, hogy Dr. Hurt is előbb-utóbb előkerül...

Doki láttad már az Adventure Comics #3 borítóját?

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
« Válasz #4799 Dátum: 2009. Június 22., 15:25:25 »
Igaz, jogos. Az előzetes oldalra emlékeztem, csak azthittem, itt volt Jason Todd. Viszont Dr. Hurt-on meglepődtem.

Katt a képre!

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4798 Dátum: 2009. Június 22., 15:11:11 »
Van még a The Source és az IGN, ahol véletlenül futottam bele egy Grant Morrison-nal készült interjúba. De a Batman and Robin első számában is volt egy előzetes oldal. Egyébként még a doki szólt nekem annó, hogy fölösleges spoilerezni, mivel  SPOILER-övezetben tartózkodunk.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #4797 Dátum: 2009. Június 22., 14:46:00 »
Newsarama, Comicbookresources, meg van még valami oldal, ami ilyesmikkel foglalkozik.
Nem csak DiDio szokott kiszivárogtatni dolgokat (meg ő mostanában mintha rászokott volna a szándékos dezinformálásra).
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4796 Dátum: 2009. Június 22., 14:40:44 »
És ezeket honnan tudod?    Mármint hogy mi következik. Vagy én olvasok kevés dc.comot? Csak mert nem túl nagy öröm előre elovlasni, hogy mi következik. Ha ez ennyre nyílvános, akkor én kérelk elnézést, bár akkor sem jó.

Katt a képre!

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4795 Dátum: 2009. Június 22., 14:30:49 »
Az lehet, hogy pillanatnyilag a Superman franchise jobb helyzetben van, mivel Clark jelen van a DC Univerzumban, pontosabban az Új Krypton-on. Ellenben az új Batman világát (legalábbis a Morrison félét) még csak most fogják igazán bemutatni. Az pedig hogy Dick mellett, a Kívülállókra és a Hálózatra (noha a Battle for the Cowl óta semmi hír róluk) is komolyabb szerep hárul nem feltétlenül teremt kedvezőtlen helyzetet, hiszen Gotham City-ben nagyobb a káosz, mint Metropolis városában. Ráadásul amióta Batman ismét átvette a vezetést az Outsiders felett, azóta nagyobb szerepük van mint korábban, még ha a Morrison féle Batman-ben ez nem is mutatkozott meg. Igaz, a Batman and Robin-ban sem fog, mivel nem ez a sorozat célja. A harmadik fejezetben ráadásul kiderül majd mi is történt egészen pontosan Bruce-szal a Final Crisis végén, és mit is jelent ez számára. Szerintem ezzel a szériával kívánja majd Morrison rendbe rakni a dolgokat, így én már ezt tekintem a fő Batman címnek. Egyébként rengeteg lehetőség van benne, sőt, szerintem több mint a többi Batman sorozatban. Eleve Damian nem egy könnyű eset Dick számára, aztán ott van még Pyg Professzor és a Különös Cirkusz, Jason Fucking Todd is visszatér méghozzá a pártfogoltjával (Scarlet), hogy elpusztítsa a Sötét Lovagot. Viszont az egyetlen dolog amitől tartok, az Dr. Hurt visszatérése, bár gyanítom most fog utoljára felbukkanni, mivel a Joker nemcsak az új Dinamikus Duóra feni majd a fogát, hanem rá is...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 22., 14:38:37 írta Jolly Jack »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4794 Dátum: 2009. Június 22., 11:58:07 »
Lehet, de végre normálisan használta Hickman a gyerekeket. Valeria nyitánya Osbornékkal mindent megért.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4793 Dátum: 2009. Június 22., 11:43:59 »
Közben egy kis Marvel: tovább szenvedünk a Dark Reign F4-gyel, mostanra már majdnem ott tartunk, ahol a második rész végén kellett volna. A rajz gyönyörű, igazán szenvedés egy ilyen sz.r történethez csatolva látni.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4792 Dátum: 2009. Június 22., 09:29:32 »
Ahhoz már tényleg az kellene, hogy Clark meghaljon. Ha jól emlékszem, mai napig nem törölték el azt a tényt, hogy a sárga nap miatt gyakorlatilag zéróra csökkent az öregedése.

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4791 Dátum: 2009. Június 22., 09:17:45 »
Idézet
Pérez már nem éppen fiatal, régi technikákkal rajzol, ráadásul ott van a saját cége is, amit vinnie kéne. Az volt nagy szám, hogy egyáltalán vállalt egy ennyire sok karaktert felvonultató mini készítését.
Ahogy a futball mendedzserben mondanám, amikor a szünetben vesztésre áll a csapat: "Eredményre van szüksé nem kifogásokra, mutassatok már valamit!"

Idézet
Most hogy Bruce Wayne-t lecseréltük Dick Grayson-ra, ha Superman-nel is ezt akarnánk tenni, mely karakter lenne képes helyettesíteni Clark Kent-et? Néhányan természetesen megemlítették Chris Kent és Superboy Prime nevét, de legtöbben mégis egyszerűbb megoldásnak tartanák Conner-t, mivel most tért vissza.

Már csak azért is Conner lenne a legegyértelműbb, mert pusztán két Teen Titans sztoriban vetítettek előre olyan képet, hogy ő lesz az új superman. Az már más kérdés, hogy nem éppen pozitív értelemben kezélték őt ezekben...  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4790 Dátum: 2009. Június 22., 09:16:07 »
Túl korai. Nincs két éve, hogy Morrison megölte az AS-ben. Még ha a végén volt is egy utalás arra, hogy talán mégse halt meg.
Supermannel az a baj, hogy Morrison annyira összerakta, hogy nehéz kikerülni azt. Akár még az is lehet, emiatt terelték most egy ilyen gyökeresen más irányba, ami eddig működik. Robinson azt szépen kitalálta, hogyan lehetne egy Superman-mentes Metropolist üzemeltetni Szupi nélkül. És valljuk be, a jelek szerint eddig Mon-El egymaga nem igazán képes rá, még ha Éjszárny és Lángmadár (ugh) jobbára inkább a globális helyzettel foglalkozik. Bár még mindig jobb a helyzet, mnt Batmannél, akit eddig az első tanítványa és két komplett csapat helyettesít egyszerre.

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4789 Dátum: 2009. Június 22., 00:30:33 »
Inkább Gotham City szempontjából fontos a köpeny. Egyébként valóban úgy van ahogy írtad, hisz Nightwing tényleg képtelen volt úrrá lenni a káoszon, Jason Fucking Todd pedig módszerei miatt lepleződött le (hiába bújt egy ördögibb Batman jelmezbe), és jött rá mindenki, hogy nem az igazi Batman tért vissza. Elllenben Metropolis polgárai számára  majdnem mindegy ki védi meg őket. Ugyanakkor továbbra is úgy vélem, hogy a DC-t ez egyáltalán nem tántorítaná el egy újabb "Superman Halála" projekttől...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4788 Dátum: 2009. Június 21., 23:47:32 »
Superman helyettesítésének kérdésével az a baj, hogy Morrison nagyon alaposan körbejárta már ezt, és a konkluzió az volt, hogy nem lehet. Batmannél a köpeny a fontos, de Szupinál az ember mögötte.
Idézet
itt jegyezném meg, hogy a ragya verje ki a DC-t, hogy az a tetves Legion of 3 Worlds befejező része még mindig nem jött ki...
Pérez már nem éppen fiatal, régi technikákkal rajzol, ráadásul ott van a saját cége is, amit vinnie kéne. Az volt nagy szám, hogy egyáltalán vállalt egy ennyire sok karaktert felvonultató mini készítését.

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4787 Dátum: 2009. Június 21., 23:30:17 »
Szerepel-e vagy sem azt nem tudom, de engem inkább az aggaszt, hogy a DC szerintem (már megint) valami rosszban sántikál, mivel DiDio három hete föltett egy érdekes kérdést: Most hogy Bruce Wayne-t lecseréltük Dick Grayson-ra, ha Superman-nel is ezt akarnánk tenni, mely karakter lenne képes helyettesíteni Clark Kent-et? Néhányan természetesen megemlítették Chris Kent és Superboy Prime nevét, de legtöbben mégis egyszerűbb megoldásnak tartanák Conner-t, mivel most tért vissza. Ugyanakkor mindenki számára világos, hogy Superman helyettesítése nagyobb falat lenne, mint Batman-é, noha jelenleg épp Mon-El az, aki az Acélember szerepét tölti be Metropolis városában.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 21., 23:35:03 írta Jolly Jack »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4786 Dátum: 2009. Június 21., 21:32:42 »
Idézet
Egyébként a Blackest Night kapcsán is terveznek egy Tiny Titans feldolgozást.
Nagyon helyes. Meg igazából nem is csodálom nagyon, miután még a Marvel Apes is kapott egy olyan pofotn tőlük, hogy a fal adta a másikat nekik...  Mondjik arra leszek sokkal inkább kíváncsi, hogy most, hogy visszahozták Superboy-t (itt jegyezném meg, hogy a ragya verje ki a DC-t, hogy az a tetves Legion of 3 Worlds befejező része még mindig nem jött ki...  ), szerepelni fog-e ő is a picik között. Igazából eddig is furcsáltam, hogy nem tűnt fel, de betudtam a halálának, de most már nincs mentségük rá, őt is be kell vonni a jóba!

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4785 Dátum: 2009. Június 21., 21:01:21 »
Őszintén szólva én is a külön Metal Men sztorik miatt vagyok kíváncsi a Doom Patrol-ra. Magától a sorozattól egyelőre nem várok sokat, így csalódni sem fogok igazán. Ahogy néztem a félkész oldalakat, a rajzok többnyire tetszettek, mind a Doom Patrol-é, mind a Metal Men-é. Arra viszont kíváncsi leszek, hogy egy komolyabb hangulatú (ráadásul nehezen írható) szuperhős-csapat, és a humoros, szórakoztató robotok hogyan festenek majd egy képregényben.  

Idézetet írta: dr samson
Persze, persze... valld be, hogy csak a nagyobb mellbőség miatt kedveled...
Na jó, részben igen. Viszont az ő esete sokkal specifikusabb, mint Supergirl-é, amit a korábbi történetekben rendre ki is használtak. Azonban a sorozata teljesen új lappal indított. Inkább a szuperhőst és annak privát életét kívánja bemutatni, amit eddig nem nagyon láthattunk. Ezért is tartom érdekesnek a Power Girl szériát.  

A Battle for the Cow előzetes oldalait láttam. Jópofa. Majd igyekszem felvenni a fonalat. Egyébként a Blackest Night kapcsán is terveznek egy Tiny Titans feldolgozást.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 21., 21:08:54 írta Jolly Jack »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4784 Dátum: 2009. Június 20., 20:10:21 »
Idézet
Doktor House-szal semmi bajom, az egyik legnagyobb tévés figura, csupán ez az 5. évad szúrja a szemem...
Helyes! Elvégre House él, élt és élni fog! De az 5. évedról csak szűkszavúan, mert én még csak a felét láttam (amit leadtak a TV-ben) és már így is belefutottam a múltkor a sorozatjunkie-n egy akkor spoilerbe, amilyenbe a BSG-s finel five leleplezés óta nem volt részem...  

Idézet
Power Girl szerintem sokkal érdekesebb karakter, mint Supergirl
Persze, persze... valld be, hogy csak a nagyobb mellbőség miatt kedveled...  

Idézet
Gail Simone remekül használja a karaktereket. Olvass bele a 9. számba. A Battle for the Cowl egyik egyrészese sem olyan hangulatos, mint az a rész.
Gail Simone írja, ergó nem olvasok bele. Amíg az asszonyság ott van, én a közelébe sem megyek annak a sorozatnak...  Mellesleg, ha már Battle for the Cowl: a Tiny Titans is feldolgozta ezt a témát a mostani számában és majdnem magam alá szartam/pisiltem a röhögéstől...  Komolyan mondom, már a Végzős Krízis sem volt semmi, de ez még annál is jobb lett...  

És ha már itt tartunk: lehet, hogy már beszéltük, de az új Doom Patrol szériáról mi a véleményed, mit érdemes várni tőle? Én egyelőre kíváncsi vagyok rá, de főleg azért, mert azt ígértek, hogy lesznek benne a Metal Men-nek is külön, rövid kis történetei.  

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4783 Dátum: 2009. Június 20., 15:53:26 »
Hallod, te egyre közelebb kerülsz a bannoláshoz! Nem elég, hogy a jelnelgi kedvenc karakteremet szidod, de még Doktor House-t is? Ez már nem járja...
Igazából egy kontra topicra hajtok.  Doktor House-szal semmi bajom, az egyik legnagyobb tévés figura, csupán ez az 5. évad szúrja a szemem...

Mellesleg az Action Comics Annual is tök jó lett, épp egy 10 perce olvastam el.

Power Girlt meg nem olvasok, de a Secret Sixet a második számú közellenség írja, szóval az jó nem lehet...
Ez az Action Annual #12 egy szépen elmesélt történet, Greg Rucka tollából. Kíváncsi leszek mit kezd majd Captain Atom-mal, amibe James Robinson is besegít. Power Girl szerintem sokkal érdekesebb karakter, mint Supergirl, és ez az új sorozat tényleg szórakoztató. A Secret Six pedig egyszerűen zseniális. Gail Simone remekül használja a karaktereket. Olvass bele a 9. számba. A Battle for the Cowl egyik egyrészese sem olyan hangulatos, mint az a rész.  

Predash: Joker a Batman and Robin 10-12. számában bukkan majd föl. Ebben a fejezetben Dr. Hurt is visszatér, hogy befejezze amit elkezdett. Igen ám, csak gyanítom, hogy Joker ezt nem fogja jó szemmel nézni. Ráadásul pontosan tudja, hogy már nem Bruce viseli a maszkot. Egyébként erre mások is rájönnek majd a Batman címben. Szóval lesz itt konfliktus bőven. Ami az új Batman külsejét illeti, sajnálom, hogy nem az Andy Kubert féle design-t használják. Valahogy jobban tetszik, mint a Frank Quitely féle, noha az sem rossz. Igaz, nagyjából csak az öv az egyetlen különbség...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 20., 19:23:59 írta Jolly Jack »

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4782 Dátum: 2009. Június 19., 20:33:52 »
Idézetet írta: Jolly Jack
Egyébként olvastam az írásodat: "Batman R.I.P. - A Sötét Lovag halálának előzménye, végkifejlete és következményei". Hogy megérte-e ez a sok "lelki vívódás" és feje tetejére állítani Batman világát, ezt egyelőre nehéz megmondani, de úgy tűnik igen. Az tény, hogy Pete Tomasi mindent kihozott a Nightwing szériából, és Dick karakterét méltóvá tette a Sötét Lovag szerepére. Morrison pedig nagyon bekezdett új sorozatával, és remélhetőleg feledtetni tudja majd, amit a Batman sorozatban művelt. Igazából csak azt sajnálom, hogy a Batman címet nem Tomasi kapta meg, mivel remekül ráérzett Dick személyiségére a Nightwing utolsó számaiban. Sebaj a három részes Blackest Night: Batman című történetet ő írja...

Szerintem egész jó ez az "új" helyzet Gothamben. Legalábbis nekem tetszik, ahogy Dick próbál felülemelkedni a káoszon, és annyi mindent egyszerre megoldani. A város "békéje" is helyrerázódni látszik. Viszont nagyon kíváncis vagyok, hogy Joker mit fog szólni majd, ha először összefut Batmannel. Szerintem biztosan felismeri, hogy valami nem stimmel, és ebből még további konfliktusok adódhatnak. Jah, és remélem Dick csinál magának valami menő ruhát.  

Katt a képre!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4781 Dátum: 2009. Június 19., 17:58:13 »
Idézet
És gondolod, hogy Conner nem látna át a maszkon?
Dühében nem gondolna ilyesmire.  

Idézet
Egyébként ebből a Tim és Cassie dologból szerintem már semmi nem lesz.
Hát, sajnos nekem is ez a gondom...  Pedig annyira összeillettek... és dögöljön meg McKeever, hogy megírta azt a nyamvadt 56. számot a Teen Titansból...  (mondjuk a saját fórumán azt ígérte, hogy ha még egyszer együtt dolgozhat a két karakterrel, akkor folytatni fogja az érzelmi világuk boncolgatását...)

Idézet
kíváncsi lennék rá, ha Conner megpróbálná észhez téríteni régi barátját. Esetleg rávenné, hogy Bruce keresése helyett szervezzék át a Tini Titánokat, vagy csatlakozzanak (az idősebb) Titánokhoz. Vélhetően ebből is balhé lenne az elején, de végre helyre tennék Tim Wayne-t.
Hát ja, erre én is kíváncsi lennék. De továbbra is azt a 2. számot várom (csak jönne már), hogy vajon Cassie egyáltalán bevallja-e Connernek, hogy közük volt egymáshoz Timmel... tisztára úgy érzem most magam, mint valami hülye tini, aki azon aggódik, hogy a Beverly Hills sorozatban a kedvenc karakterei össze jönnek-e egymással...  
Egyébként azért is örülök Conner visszatérésének, mert így Kent mamának is lesz újra társasága és Krypto is újra szerepet kaphat Atlas lezúzása után!  

Idézet
Úgyis kijárna neki már egy újabb verés. Jason igazán elintézhette volna szerencsétlent (  ), és akkor nem kéne olvasni Red Robin szenvedéseit. Komolyan, mikor eszébe ötlött, hogy Bruce él, tisztára olyan volt, mint Doktor House.
Hallod, te egyre közelebb kerülsz a bannoláshoz! Nem elég, hogy a jelnelgi kedvenc karakteremet szidod, de még Doktor House-t is? Ez már nem járja...  

Idézet
Elolvastam a Supergirl mostani számát, és úgy tűnik Kara is az Új Krypton kegyvesztettje lesz. Csak nehogy összehozzák Non-nal, mert újra olvasni kell majd a sorozatot.
A Supergirl mostani számában az volt a csoda, hogy olvasható lett. Mellesleg az Action Comics Annual is tök jó lett, épp egy 10 perce olvastam el.

Power Girlt meg nem olvasok, de a Secret Sixet a második számú közellenség írja, szóval az jó nem lehet...  

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4780 Dátum: 2009. Június 19., 16:31:19 »
ööö igen, majd elfelejtettem  

Power Girl elvonta a figyelmemet.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 19., 16:34:09 írta Jolly Jack »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4779 Dátum: 2009. Június 19., 16:06:26 »
Idézet
Jelenleg a Kívülállók a legjobb DC csapatképregény...
...a Secret Six után, persze.

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4778 Dátum: 2009. Június 19., 16:00:08 »
És gondolod, hogy Conner nem látna át a maszkon?  Egyébként ebből a Tim és Cassie dologból szerintem már semmi nem lesz. Sokkal érdekesebb lenne azonban a helyzet, ha Conner egyszer csak az új Red Robin útjába kerülne. Most hogy Tim és Dick barátsága, de még a Stephanie-val való kapcsolata is megromlott, kíváncsi lennék rá, ha Conner megpróbálná észhez téríteni régi barátját. Esetleg rávenné, hogy Bruce keresése helyett szervezzék át a Tini Titánokat, vagy csatlakozzanak (az idősebb) Titánokhoz. Vélhetően ebből is balhé lenne az elején, de végre helyre tennék Tim Wayne-t. Úgyis kijárna neki már egy újabb verés. Jason igazán elintézhette volna szerencsétlent (  ), és akkor nem kéne olvasni Red Robin szenvedéseit. Komolyan, mikor eszébe ötlött, hogy Bruce él, tisztára olyan volt, mint Doktor House.  

Elolvastam a Supergirl mostani számát, és úgy tűnik Kara is az Új Krypton kegyvesztettje lesz. Csak nehogy összehozzák Non-nal, mert újra olvasni kell majd a sorozatot.  

A Power Girl széria baromi jól indul és eddig nagyon jó úton halad. Torony magasan mellbevágja a többi "superlady"-t. A Batman and Robin mellett eddig a legjobb új sorozat.  

Végre úgy néz ki, hogy az Outsiders széria is beindul az utóbbi kissé unalmas, de semmiképp sem rossz számai után. A sztori kezd egyre érdekesebbé válni, Tomasi pedig remekül használja a karaktereket, noha Halo és Creeper azok, akikre kicsit több figyelmet kéne szentelni. Jelenleg a Kívülállók a legjobb DC csapatképregény. Kíváncsi leszek, hogy a Robinson & Bagley páros mit hoz ki majd az Igazság Ligából, valamint a Fables írói a JSA-ből...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 19., 16:02:32 írta Jolly Jack »

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4777 Dátum: 2009. Június 19., 10:36:20 »
Hát, lehet, hogy senkit nem fog érdekelni a mondókám, de nézegettem a DC megjelenéseit, és szeptemberben az Adventures Comics 02. számában már szerepel majd Cassie is és leülnek megbeszélni Connerrel a dolgokat. Azért kíváncsi leszek mi fog kisülni a dologból. Igazából kíváncsi vagyok, hogy Johns mit csinál majd azokkal a magas labdákkal, amiket saját magának dobott fel a Teen titans-ban, nevezetesen, hogy pl Cenner meg tudja-e és ha igen, mit fog szólni ahhoz, hogy Tim megpróbálta újraklónozni őt, vagy, hogy kikezdett a csajával. Én speciel simán leverném Timet a helyében, de mivel azóta már inkább a hozzuk össze Timet Wonder Girlel fan klub híve vagyok, ezért remélem ez nem fog bekövetkezni. Szóval az lenne a legjobb, ha Conner felbőszülne és mivel nem tudná, hogy Tim már a Red Robin, ezért az új Robint, Damient hagyná jól helyben...

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4776 Dátum: 2009. Június 18., 18:50:40 »
Idézetet írta: Predash
Már közeledem a RIP vége felé mindennel együtt...de az hogy lehet, hogy ami a Batmanekben van, az szinte mind egytől egyig irtó rossz, a többi, Detective és Nightwing, de még a Robin is marha jó?
Ezt elsősorban magától Morrison-tól kéne megkérdezni.  Már eleve a kezdet (Batman and Son) felkavarta az állóvizet azzal, hogy az író "szült" egy kölyköt a Sötét Lovagnak, akit végre használ az új sorozatában, nem is akárhogy. Morrison Batman sorozatban írt munkái közül nekem két szám tetszett igazán; az egyik a Batman #663, ami az utóbbi idők egyik legjobb Joker-es története, borzalmas képi körítéssel. A másik a Batman #666, amiben Damian próbál apja nyomdokaiba lépni. Számomra ebben a számban teljesedik ki igazán Damian karaktere azzal, hogy saját brutális módszereivel képes csak úrrá lenni a káoszon, ami Gotham városában uralkodik, mivel pontosan tudja, hogy sosem lesz olyan jó Batman, mint egykoron Bruce és Dick volt. Ráadásul ezt ki is hangsúlyozza: "Tudtam, hogy sosem leszek olyan jó, mint az apám vagy Dick Grayson." Azonban a történet akkor éri el csúcspontját, amikor Damian kitöri Michael Lane (az új Azrael) nyakát: "Igéretet tettem apámnak, hogy nem gyilkolok. Úgy tűnik ismét cserben hagytam." Ez a két mondat pedig remekül bemutatja a fiatal és a felnőtt Damian közti különbséget. Személy szerint a Batman #666 miatt kedveltem meg Damian karakterét, és ezért tartom érdekesnek a mostani Dinamikus Duót, mivel az új Robin a Batman and Robin első számában már alkalmasnak találja magát a Sötét Lovag szerepére, és még nem tiszteli az új Batman-t.

Egyébként olvastam az írásodat: "Batman R.I.P. - A Sötét Lovag halálának előzménye, végkifejlete és következményei". Hogy megérte-e ez a sok "lelki vívódás" és feje tetejére állítani Batman világát, ezt egyelőre nehéz megmondani, de úgy tűnik igen. Az tény, hogy Pete Tomasi mindent kihozott a Nightwing szériából, és Dick karakterét méltóvá tette a Sötét Lovag szerepére. Morrison pedig nagyon bekezdett új sorozatával, és remélhetőleg feledtetni tudja majd, amit a Batman sorozatban művelt. Igazából csak azt sajnálom, hogy a Batman címet nem Tomasi kapta meg, mivel remekül ráérzett Dick személyiségére a Nightwing utolsó számaiban. Sebaj a három részes Blackest Night: Batman című történetet ő írja...

Szerk.: Most olvasom csak, hogy októbertől James Robinson és Mark Bagley veszi át a JLA-t. Kíváncsi leszek mivel rukkol majd elő az új alkotópáros.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 18., 21:55:52 írta Jolly Jack »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4775 Dátum: 2009. Június 16., 16:36:40 »
Dehogy nincs, a #600-ban jön majd az Onslaught Rebornban a 616-ba rángatott Heroes Reborn-Bucky is.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #4774 Dátum: 2009. Június 16., 15:44:18 »
Gondolom főleg azért nincs új Bucky a Marvelnél, mert hamarosan csodával határos módon feltámad mindenki kedvenc műemlékje, Steve Rogers, így Bucky ismét munkanélküli lesz.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #4773 Dátum: 2009. Június 16., 11:36:36 »
Huhh, köszi a hosszú ismertetőt.
Már közeledem a RIP vége felé mindennel együtt...de az hogy lehet, hogy ami a Batmanekben van, az szinte mind egytől egyig irtó rossz, a többi, Detective és Nightwing, de még a Robin is marha jó?

Katt a képre!

Nem elérhető Inner Circle

• HálóZsák segítő
  • Vader nagyúr
  • *
« Válasz #4772 Dátum: 2009. Június 16., 10:49:55 »
Hm, tényleg, a DC legalább annyiban eredeti, hogy a régi Robin helyett van egy új. A Marvelben pedig a régi Bucky helyett nincsen. Szerintem legyen, és lehetne rögtön Dark Bucky (röviden Dorky).
Az F4 szerintem is teljesen leépült, a cselekmény ugyanúgy pörög, mint a magyarul megjelent Ultimate F4-ekben (részenként másfél oldalnyival haladunk előre, a többi meg kétoldalas kép meg dremetik fájt szkín).
Viszont az Uncanny X-Men First Class Giant-Size-t melegen ajánlom, betegre röhögtem magam rajta :-) A Wolverine 73-74 sem rossz, végre foglalkoznak a kérdéssel, hogy Rozsomák miért van mindenhol jelen (a vége kicsit elcsépelt, de összességében nagyon tetszett).

Nem elérhető Jolly Jack

• Asterix
  • **
« Válasz #4771 Dátum: 2009. Június 15., 20:47:16 »
Idézetet írta: Predash
Meg tudja mondani valaki hogy ezek után mi, merre hogy hánykor következik? Batman RIP-ről van szó.
Természetesen!  

A tie-in-ek közül a Heart of Hush című történet a Black Glove (Batman #667-669, 672-675) után játszódik, míg a Robin #175-176 a Batman 678. és a 679. száma között, azaz a Batman R.I.P. 3. és 4. része között. A Robin további számait nyugodtan kihagyhatod, mivel a továbbiakban nincs nagy jelentősége. A Batman and the Outsiders tie-in pedig kifejezetten azt mutatja be, hogy Batman elvesztése milyen hatással van a csapatra, majd a későbbiekben a Hálózat "megszervezését" Batgirl és Nightwing főszereplésével. Szóval ez a szál is kihagyható. Aztán ahogy írtad, a Batman #682-683 a Final Crisis 6. része előtt játszódik. A The Great Leap (Nightwing #147-151) című sztori pedig tulajdonképpen a Batman R.I.P. levezetésének tekinthető. Majd ezután jön Denny O'Neal (Batman #684, Detective Comics #851) és Paul Dini (Batman #685, Detective Comics #852) két kétrészes irománya, amit a Nightwing széria befejező számai követnek: Nightwing #152-153 - ezt a két számot ne hagyd ki, mert zseniális, akárcsak Neil Gaiman Whatever Happened to the Caped Crusader (Batman #686, Detective Comics #853) című története, ami azonban nem része a kontinuitásnak. És máris elérkeztünk a Battle for the Cowl című három részes minihez (és a hozzákapcsolódó jópár egyrészeshez, valamint a két másik (igen gyenge) minihez). Ennek a történetnek azonban van egy nem hivatalos lefűződése, a Secret Six 9. számában (nagyon nagy szövegekkel  ), és egy epilógusa, a már említett Batman #687. Ezt követi Grant Morrison új sorozatának (Batman and Robin) első fejezete, a Batman Reborn...

Ami az új Batman érát illeti, mondhatni az egész Grant Morrison szüleménye. A koncepció pedig nem rossz. Egész érdekesnek tűnik az új Dinamikus Duó jövője, amire részben már fény derült a Batman #666-ban. Ráadásul amellett, hogy látni fogjuk Dick miként lép mentora helyébe, és Batman-ként mekkora felelőség szakad a nyakába, még az új Robin tiszteletét is ki kell vívnia, a JLA tagjairól és a többi szuperhősről már nem is beszélve. Szóval lesz dolga bőven az új Batman-nek, arról nem is beszélve, hogy Gotham-ben is beköszönt a legsötétebb éjszaka...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 15., 21:09:15 írta Jolly Jack »