Már közeledem a RIP vége felé mindennel együtt...de az hogy lehet, hogy ami a Batmanekben van, az szinte mind egytől egyig irtó rossz, a többi, Detective és Nightwing, de még a Robin is marha jó?
Ezt elsősorban magától Morrison-tól kéne megkérdezni. Már eleve a kezdet (
Batman and Son) felkavarta az állóvizet azzal, hogy az író "szült" egy kölyköt a Sötét Lovagnak, akit végre használ az új sorozatában, nem is akárhogy. Morrison
Batman sorozatban írt munkái közül nekem két szám tetszett igazán; az egyik a
Batman #663, ami az utóbbi idők egyik legjobb Joker-es története, borzalmas képi körítéssel. A másik a
Batman #666, amiben Damian próbál apja nyomdokaiba lépni. Számomra ebben a számban teljesedik ki igazán Damian karaktere azzal, hogy saját brutális módszereivel képes csak úrrá lenni a káoszon, ami Gotham városában uralkodik, mivel pontosan tudja, hogy sosem lesz olyan jó Batman, mint egykoron Bruce és Dick volt. Ráadásul ezt ki is hangsúlyozza: "Tudtam, hogy sosem leszek olyan jó, mint az apám vagy Dick Grayson." Azonban a történet akkor éri el csúcspontját, amikor Damian kitöri Michael Lane (az új Azrael) nyakát: "Igéretet tettem apámnak, hogy nem gyilkolok. Úgy tűnik ismét cserben hagytam." Ez a két mondat pedig remekül bemutatja a fiatal és a felnőtt Damian közti különbséget. Személy szerint a Batman #666 miatt kedveltem meg Damian karakterét, és ezért tartom érdekesnek a mostani Dinamikus Duót, mivel az új Robin a
Batman and Robin első számában már alkalmasnak találja magát a Sötét Lovag szerepére, és még nem tiszteli az új Batman-t.
Egyébként olvastam az írásodat: "
Batman R.I.P. - A Sötét Lovag halálának előzménye, végkifejlete és következményei". Hogy megérte-e ez a sok "lelki vívódás" és feje tetejére állítani Batman világát, ezt egyelőre nehéz megmondani, de úgy tűnik igen. Az tény, hogy Pete Tomasi mindent kihozott a Nightwing szériából, és Dick karakterét méltóvá tette a Sötét Lovag szerepére. Morrison pedig nagyon bekezdett új sorozatával, és remélhetőleg feledtetni tudja majd, amit a Batman sorozatban művelt. Igazából csak azt sajnálom, hogy a Batman címet nem Tomasi kapta meg, mivel remekül ráérzett Dick személyiségére a Nightwing utolsó számaiban. Sebaj a három részes
Blackest Night: Batman című történetet ő írja...
Szerk.: Most olvasom csak, hogy októbertől James Robinson és Mark Bagley veszi át a
JLA-t. Kíváncsi leszek mivel rukkol majd elő az új alkotópáros.