HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (681/1662) > >>

Jolly Jack:

--- Idézetet írta: dr samson ---Akár erről is lehet szó.  Ha megírod őket, én szívesen kirakosgatom ezeket az írásokat a Rendelőbe.
--- Idézet vége ---
Oké! Ha túl leszek a jövő heti zh maratonon, tehetünk vele egy kísérletet.  

A Superman/Batman utóbbi 40 száma közül (nem kevés jóindulattal) úgy 19-20 volt korrektül megírva sztoritól függetlenül. Valaki annó kérdezte is a cím kapcsán, hogy miért tartják nagy becsben ezt a sorozatot a DC-nél. Nos, részben azért, mert az új arcoknak itt könnyen tudtak helyet találni, és emellett szabadon "garázdálkodhattak". Ráadásul a legutóbbi számban már nem is a címszereplők voltak a középpontban, hanem Man-Bat, Bizarro és Scott Kolins kedvence, Solomon Grundy. Arra azért kíváncsi leszek, hogy az új alkotópárossal találkozunk-e majd a későbbiekben, mivel folyamatosan cserélődnek a történetekkel. Joe Casey személyében lesz egy korábbi Superman író, valamint egy feltörekvő (folyamatosan fejlődő) rajzoló, Ardian Syaf.

--- Idézetet írta: talgaby ---A DC szeretné megint az egyik nagy címévé tenni a sorozatot a JLA mellett, csak míg utóbbi a rémes Cry for Justice mellett egyszerűen zuhan lefelé, és lassan már tényleg el lehet gondolkozni, mikor lesz v5 belőle, hogy egy első számmal próbálják meg megmenteni a zászlóshajó címüket, a Sup/Batnek már nem tudom, mi segíthetne.
--- Idézet vége ---
Nyugodtan állíthatom, amíg James Robinson a DC-nél kínozza az embereket (noha a Blackest Night: Superman, a Batman: One Year Later, és a legutóbbi Superman szám elment), addig ne is álmodjatok JLA vol. 5-ről.  Visszatérve a Superman/Batman-hez; nem lennék meglepve, ha a későbbiekben nagyobb nevek is előkerülnének a cím kapcsán. Valamivel feledtetni kell a Superman füzetek eladásait...

talgaby:
Vagy hozzám, tökmindegy. Cikkíró nevét át tudjuk írni megjelenéskor, bárki neve alatt mehet bármi.
Sup/Bat egyébként, hacsak nem változtattak, egy alter event képregény lesz, vagyis totál független mindentől, de csakis nagy horderejű események lesznek benne, hasonlóak, mint a Loeb-érában. A DC szeretné megint az egyik nagy címévé tenni a sorozatot a JLA mellett, csak míg utóbbi a rémes Cry for Justice mellett egyszerűen zuhan lefelé, és lassan már tényleg el lehet gondolkozni, mikor lesz v5 belőle, hogy egy első számmal próbálják meg megmenteni a zászlóshajó címüket, a Sup/Batnek már nem tudom, mi segíthetne. Iszonyat nagyon meg kellene tolni azt a sorozatot, ha szeretnék, hogy ne csak Morrison B&R-jával mészárolják le huzamosan a Marvelt (mert amit az a sorozat fél éve csinál, az egyes országokban különös kegyetlenséggel ér fel).

dr samson:

--- Idézet ---A csapat gyakorlatilag szétesett, szóval miről szóljon a sorozat, ha nem egy-egy karakter "síránkozásáról".
--- Idézet vége ---
Ez oké, na de könyörgöm, fél éven keresztül??????? Mondjuk Deathstroke-ra kíváncsi leszek, én anno Johns alatt nagyon bírtam a Titans East csapatot (ha jól emlékszem az volt az utolsó nagy Teen Titans sztorija, nem?), szóval mindenképp adok nekik egy esélyt.  

--- Idézet ---A Superman/Batman sorozat egyébként januártól kezdve korábbi DC eseményeket vesz alapul, mint pl.: Our Worlds at War, Emperor Joker. T
--- Idézet vége ---
Na ennek viszont örülök. Akkor asszem visszaszokom a sorozat olvasására.  

--- Idézet ---Véleményem szerint célszerűbb egy DCU News havonta, mintsem egy-egy szám kritikai értékelése hetente.
--- Idézet vége ---
Akár erről is lehet szó.  Ha megírod őket, én szívesen kirakosgatom ezeket az írásokat a Rendelőbe.  

Jolly Jack:
Az új Batgirl nem érdekel, bár azért néhány előzetes oldalt megnéztem. Lee Garbett hozza a szokásosat, de szerintem tök fölösleges volt változtatni a jelmezen. Bőven elég lesz nekem Batgirl a World's Finest #3 oldalain. A rossz nyelvek szerint ráadásul pont Stephanie Brown visszahozatala miatt repült idő előtt Chuck Dixon a DC-től, amit leginkább a Batman and the Outsiders (vol. 2) sínylett meg...

Ha már Superman, a 694. szám például egész kellemes olvasmány volt, részben ezért sem mondok le egyelőre a New Krypton utáni eseményekről. A Superman/Batman sorozat egyébként januártól kezdve korábbi DC eseményeket vesz alapul, mint pl.: Our Worlds at War, Emperor Joker. Tehát ezáltal visszakerül a széria a kontinuitásba, bár az augusztusi Annual #4 pedig a Multiverzumban játszódik majd, mely Clark Kent és Terry McGinnis első találkozását fogja bemutatni Paul Levitz történetében.

Egyébként nem értem a kifogásodat a Titans kapcsán Doki. A csapat gyakorlatilag szétesett, szóval miről szóljon a sorozat, ha nem egy-egy karakter "síránkozásáról". Egyébként J.T. Krull írja majd a Titánok végnapjait, amíg Eric Wallace és Fabrizio Fiorentino át nem veszi a címet. Ezután Deathstroke és Titánjai lesznek a középpontban. Arra azért kíváncsi leszek, hogy átnevezik-e majd a sorozatot Titans East-re.

--- Idézetet írta: Sepi ---Szép kis írás, Jolly Jack. Akár rovatot is vezethetnél nálunk.
--- Idézet vége ---
Annak idején komolyan elgondolkodtam egy DCU rovaton, de akkor megelőztek. Véleményem szerint célszerűbb egy DCU News havonta, mintsem egy-egy szám kritikai értékelése hetente. Egyelőre nem tervezek semmit, így is túl zsúfolt ez az év, de ha (tényleg) érdemesnek találtok valamit, nyugodtan bele írhatjátok a rovatokba.

dr samson:
Hát ja, még végigolvasni is elég Jack barátom írásait, nem hogy reagálni rájuk...  De azért nézzük:

--- Idézet ---A Blackest Night: Superman amilyen jól kezdődött, olyan hullámzóvá vált, azonban a Titans szál hozta azt a színvonalat, amire senki sem számított. Kíváncsi leszek, hogy a következő három tie-in milyen szerepet játszik majd a történet alakulásában, és az egy szám erejéig visszatérő sorozatoknak nem csak marketing részről lesz-e értelme.
--- Idézet vége ---
Hát nem tudom. Szerintem a Superman mini is jó volt, de lehet, hogy csak elfogult vagyok amiatt, hogy conner és Krypto is szerepelt benne...  A titánok mini viszont abszolút jó volt, ez vitathatatlan, sőt, a mostani Blackest Night-hoz kapcsolód Teen Titans rész is kifejezetten élvezetes volt! Az első jó rész olyan 1,5 év után. Amúgy én annak kifejezetten örültem, hogy most a Blackest night 5. számában végre összeértek a minik is a fősorozattal, főleg azért, mert a főmini 2-4. számaiban kb semmi nem történt...  

Batman füzetek: én innen ugye csak a Batman and Robint, a Red Robint és a Batgirlt olvasom. A Red Robinról tudom mi a véleményed, illetve abban egyet értünk, hogy a Batman and Robin piszok jó, de az új Batgirl sorozatot nem olvasod? Én mondjuk nem szerettem Spoiler karakterét, de most kifejezetten megkedveltem, és nekem eddig kifejezetten tetszik a sorozat...  

--- Idézet ---A jelenlegi események miatt nem is bánom, hogy a Superman/Batman új irányt vesz januártól.
--- Idézet vége ---
Miféle új irányt?

--- Idézet ---A Superman: Secret Origin jelenleg a legélvezhetőbb Superman füzet a piacon. Bár Geoff Johns jobban is odafigyelhetett volna a történet folytonosságára. A Clark - Lana szálat helyesen befejezetlenül hagyta, amit helyette Chuck Austeen zárt le még 2005-ben, kínosan. stupid.gif Az Adventure Comics kapcsán szomorúan hallottam, hogy Johns a 6. szám után kénytelen elhagyni a címet, helyette azonban érkezik Tony Bedard, aki szintén jó író.
--- Idézet vége ---
A Secret Origions piszok jó! Ehhez kétség sem férhet! Már most alig várom, hogy beszerezhessem majd belőle a HC verziót, akárcsak az Adventures Comics-ból, bár itt azért sajnálom, hogy Johns elhagyja az új Flash sorozatért...  A többi Superman címre meg konkrétan nem érdemes a szót vesztegetni. Komolyan, én nagyon gondolkozom rajta, hogy a New Krypton végeztével az egész részleg olvasásával leállok, mert csak időpazarlás...

--- Idézet ---Továbbá örömmel olvastam a legutóbbi J.T. Krull által írt Titánokat,
--- Idézet vége ---
Hát jó neked, mert én nem... komolyan, abban a címben sem történik semmi már fél éve, csak minden egyes számban egy-egy szereplő siránkozik egy sort, hogy milyen kaki az életük...  

És amúgy Sepinek igaza van: simán csinálhatnánk neked a főoldalra egy részleget, amiben összefoglalod hónapról-hónapra a DC eseményeket, de akár az én vagy talgaby rovatába is bepakolhatnánk az ilyen összefoglalóidat.  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése