HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (680/1662) > >>

dr samson:
Közelgő, mi? 2010 nyara neked olyan közel van?  Amúgy meg Robinson fogja írni, vagyis jó már nem lehet...  Mellesleg én kíváncsi vagyok erre az új Szupira, az első kötetet szerintem megveszem majd, ha megjelenik.

Jolly Jack:
Figyelem! A hozzászólásban olvasható közhelyek megzavarhatják egyes fórumozók nyugalmát.  

Inner Circle: A "kinyírás-visszahozás" Batman esetében azért nem olyan egyszerű. Bruce Wayne likvidálása a DC kontinuitásából egy tudatos koncepció része Morrison-tól, aki elsősorban eventben gondolkodik. Ez a koncepció pedig ki is fizetődött, nem csak dollárban, hanem minőségben is. Gondoljunk csak a Mi történhetett az Álarcos Igazságtevővel? (T.G.-től) vagy a Batman and Robin (100 ezres) ámokfutására. Persze ott van a gyenge színvonalú Battle for the Cowl is, de melyik franchise-nál nincs fölösleges esemény, levezetés? A Batman and Robin indulása óta kétszer olvastam újra Grant Morrison Batman címben írt munkáit, és egyáltalán nem tartom olyan rossznak, sőt, egy-egy szám kifejezetten élvezetes. Személyes kedvenceim azok a részek, amikor Bruce a Sötét Lovag három szellemével (Bat-Cop, Bat-Bane, Bat-Ghost) veszi fel a harcot, különösen a Michael Lane (Bat-Ghost  Azrael) szálat csípem. Egyébként a borzalmas The Resurrection of Ra's al Ghul crossover esetében, csak a Batman sorozatban írt két rész emelhető ki; ezért is sajnálom, hogy Morrison nem kapott szabad kezet. Csak érdekességképp megjegyezném, hogy a "mindig megbízható" Paul Dini írásai voltak a történet mélypontjai, ami persze nem csak neki, hanem Ryan Benjamin rajzainak is köszönhető volt. De legalább valamelyest korrigálta a hibáit a történet levezetésében. Az az egy szám egyébként szépen összefoglalja és frappánsan lezárja azt a felfordulást, amit a Batman címek maguk után hagytak. (Ha valaki ezekután is kíváncsi a történetre, a Batman #670-671 és a Detective Comics #840 kivételével a többi részt csak saját felelőségére olvassa!)

Éreztem én, hogy a Mikulás otthagyta a krampuszait a DC irodában. Tegnap a Forrás közölte az Earth One két új "ongoing graphic novel" projektjét: Superman: Earth One és Batman: Earth One. Még szerencse, hogy nem kötöttem fogadást arra, hogy mikor írják (ismét) újra Superman eredettörténetét. Azáltal, hogy Frank Miller kiherélte az All-Star címet, nem értem miért pont most kell előhozakodni ezzel a "vonallal". Megfogalmazódott, hogy elsősorban Európát célozzák meg az "ongoing graphic novel" (továbbiakban: ogn) kiadásokkal; továbbá az írók így szabadon dolgozhatnak ebben a formátumban, és valami újat adhatnak hozzá a karakterekhez. A kérdés csak az, vajon megéri-e majd az olvasónak többet fizetnie azért, amit nagyjából már ismer. Nem mondom, van lehetőség ebben a koncepcióban, de azon kívül, hogy néhány hős eredetét és korai éveit újraírják, azzal a kontinuitás szempontjából csupán "fölösleges" képregényeket alkotnak. Ettől függetlenül a két alkotópáros (J. Michael Straczynski & Shane Davis, Geoff Johns & Gary Frank) munkája igéretesnek tűnik az interjúk és az első vázlatok (Superman, Batman) alapján, bár Alfred tisztára úgy néz ki tetkó nélkül, mint Bruce Wayne a Batman Beyond-ban.

Végezetül pedig egy borító a közelgő háborúról.

Sepi:
És a privátomat megkaptad amit múltkor küldtem?

Inner Circle:
Olvassa valaki az X-Men Forevert?
És ezek közül van, aki még ébren van?

Inner Circle:
Hát én ilyen szinten nem követem a DC-t, az viszont elég meredek, hogy miután a Cap - Batman kinyírás-visszahozás körüli idióta párhuzamokkal gyászosan leszerepeltek nagy kiadóink, már ami az eredeti gondolatokat illeti, most a Blackest Night-ban kirajzottak a halott szuperhősök, és mivel válaszol erre a Marvel, na mivel? Hát azzal, hogy az X-Force-ban, az X-Necrosha-ban és az Astonishing X-Menben kirajzanak a halott szuperhősök... jézusom, ezek ENNYIRE hülyék???

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése