HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Farek:
--- Idézetet írta: Inner Circle - 2011. Augusztus 23., 11:05:59 ---Mily magvas gondolatok :-) Az Omni- és Megaverzumnál kicsit elvesztettem a fonalat. Egyszer az időutazásról olvastam egy hasonló állásfoglalást, ott kb. a felénél kezdett megfájdulni a fejem :-)
--- Idézet vége ---
Igazság szerint a Megaverzum a Multiverzum és az Omniverzum között helyezkedik el. De ne kérdezd a váltószámot, azt sajnos én sem tudom :)
rico74:
A Blatecon a karakter saját sorozatának első része magyarul is olvasható. Éjjeliőr lett egyébiránt a neve.
Asys:
Elolvastam hét elején a Maximum Carnage című story-t angolul!
Nagyon meglepődtem az egyik karakteren, a neve Nightwatch; frankón úgy néz ki, mint Spawn (még a köpenye is hasonlóan viselkedik!)... :badteeth:
Inner Circle:
Mily magvas gondolatok :-) Az Omni- és Megaverzumnál kicsit elvesztettem a fonalat. Egyszer az időutazásról olvastam egy hasonló állásfoglalást, ott kb. a felénél kezdett megfájdulni a fejem :-)
Farek:
Részlet egy korábbi TOHOTMU-ból. Az eleje próbál választ adni az idő problémára.
"Omniverzum: definíciók összefoglalója
A 616-os Föld egy csúszó időskálával bír, ami azt jelenti, hogy ahelyett, hogy bármely történelmi eseményhez lenne kötve, a „modern kor”, vagy „hősök kora” (kezdve a Fantasztikus Négyes űrrepülésével, és egészen a jelenig folytatva) ehelyett egy 10-15 éves periódus, az időben, mely előre csúszik; az űrutazás mindig kb. 15 évvel ezelőtt történt, függetlenül az aktuális évtől. Amíg pár karakternek, mint Amerika Kapitány, Nick Fury, Rozsomák, stb. vannak valós gyökerei némely történelmi időszakhoz, sok dátumra való hivatkozás pusztán alkalmi, a tárgyhoz tartozó, vagyis csak azért használták őket, hogy egybevágjon a történettel, amikor azt nyomtatták. Vannak aki úgy gondolják, hogy ezt a csúszó időskálát és időösszenyomást valójában egy valóság manipulátor okozza kívül vagy belül a 616-ös Föld dimenzióján.
Az Univerzum egy dimenziónyi valóság, úgy mint a 616-ös Föld a fő Marvel Univerzum.
Uni – „egy”
A Multiverzum az alternatív dimenziók gyűjteménye, hasonló természettel és univerzális hierarchiával. A 616-os Föld, majd minden What if…?! Világ, és az elternatív Földek nagy tömege, melyek a Marvel Univerzumban láthatók (melyek olyan lényeket is magukba foglalnka, mint a Szemlélő, Öröklét, stb.) egyazon multiverzumon belül vannak. A 616-os Föld Multiverzumának miriádnyi valóságát az Élő Bíra felügyeli. Azok a valóságok, melyek nem bírnak ezzel az erőhierarchiával, kívül esnek a multiverzumon, de benne vannak a nagyobb Omniverzumban. Továbbá a multiverzummal bíró valóságok divergens (eltérő) földekre vannak osztva, melyek közös történelmet osztanak meg, és egy bizonyos (What if…?!) pontból ágaznak el, valamint alternatív földekre, melyek hasonlóak, de több bennük rejlő eltéréssel bírnak.
Multi – „sok”
Az Omniverzum minden egyes univerzum, dimenzió, stb. gyűjteménye. Ez magába foglalja a valódi világot (ami az ablakodon kívül van – menj csak ki a szabadba, és ellenőrizd le!), de szintén magába foglal minden egyes univerzumot, valóságto, stb., amelyet valaha megemlítettek egy Marvel képregényben, valamint más kiadóknál. Magába foglalja továbbá minden irodalmi mű, TV sorozat, mozi, városi legenda univerzumát, valóságát is. Mindenki benne van, Popeye-től Rocky Balboán és Ronald Reagan-en át Rómeó és Júliáig, Luke Skywalker-től Snoopy-n ás Jay-ig és Néma Bobig, stb.
MINDEN az omniverzum része, és csak egy omniverzum van. Ennyi.
Omni – „minden”
Ez a fenti osztályozási rendszer legalább is részben Mark Gruenvald tervezte. Azonban úgy tűnik, hogy egy rész hiányzik belőle. Ezért kitaláltuk a Megaverzum fogalmát, hogy belefoglaljuk azokat a valóságokat, melyek egy bizonyos képregény vonallal állnak kapcsolatban, stb., de kívül esnek a Multiverzumon. Ez magába foglal olyan valóságokat, mint az Új Univerzum (New Universe), Föld-Árnyvilág (Earth-Shadowline), stb. Ezekből a valóságokból hiányoznak a a fő Multiverzum kozmikus lényei, azonban mégis jobban kötődnek más Marvel Univerzumokhoz, mint egyéb képregény vonalak. Így ezek a Marvel Megaverzumon belül találhatók.
Mega – „nagy” (olyan értelemben, hogy a Multiverzumnál nagyobb csoportot jelöl.)"
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése