HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (521/1662) > >>

Gorgonita:
Mi a helyzet emberek? Csak én tartok lépést a reboot-tal? Mert akkor a DC-nek nem jött be. :) Köhögjetek hozzá valamit, mert kikapok, hogy magam után postolok. :)

Green Arrow 1: Hősünk a borítón megpróbál olyan pajeszt növeszteni, mint Rozsomák, a füzeten belül meg úgy viselkedni és funkcionálni, mint Largo Winch. Előbbi csak félig, utóbbi teljes mértékben sikerül neki, így meg is kapjuk az eddigi felhozatal leglaposabb nyitányát. A cliff sem lehetne ehgyszerűbb, támad a Rémes Hatos vagy Gonosz Hetes vagy kik is az urak? Pedig elméletileg ez a tag lenne a DC megmondóembere, Rozsomákja, Clint Eastwoodja és legarcosabb harcosa mind közül. Apró öröm az ürömben, hogy Oliver fegyverszakértője pacifista. Így a történet marad a világos oldalon és kisebbeknek emészthető módon taglalja miért is csúnya dolog rosszfiúnak lenni. Mert a milliomos főhős bácsinak nincs ideje vesztesekkel foglalkozni. Hát igen, a karaktert eltolta volna ha keménykedéssel próbál új híveket szerezni. De valamilyen más módon azért meg kellett volna próbálni. Ezt a palit eddig éleslátásáért, szarkazmusáért, cinizmusáért és paranoiába hajló tépelődéseiért kedveltük (vagy az Aquaman volt?), most meg csak olyan rendes. De legalább klafa nyilai vannak. Pont mint Robin Hood-nak.  Részemről a reboot itt nem érvényes, maradok annál a változatnál, akit a morcos matróz egy évre elszigetel a társadalomtól, hogy tanulja meg az élet nem csak pezsgőspoharakból és beszólásokból áll.

Gorgonita:
Valóban a reboot egyik fő húzása, a realizálás mellett a karakterek fiatalítása lehet. Ha összevetjük a nagy húzóneveket a két cégnél - eddig - egyértelműen a Marvel tálalta a fiatalabb évjáratú hősöket. Gondoljunk csak a Supey-Spidey, Batman - AmiCapi, vagy Green Arrow- Wolverine párosokra. Utóbbi kettő azért is érdekes, mert Cap és Logan valójában őskövületek, mégis sikerült őket örökifjúnak megjeleníteni, míg Hal Jordan, Bruce Wayne, Aquaman, Clark Kent vagy épp Oliver inkább középkorú urak voltak, akik sokat töprengtek azon milyen régi is már a JLA.

Batgirl 1: Hangulatos, humoros, csajos. A bérgyilkos és a tinilányos változatok, nomeg a tolószékbe kényszeritett Orakulum után, számomra üdítő újra a klasszikus lendületet látni. A "Batgirl Emergency" képkocka pontosan az amit ettől a címtől elvárok. Barbarástól, motorostól. Viszont kissé zavaró a sok utalgatás a tolószékes "múltra", mintha a szerzők bocsánatot akarnának kérni, amiért hősnőjük most újra jár.

Batwing: Részemről szurkolok a karakternek, de ahhoz hogy egy új figura betörjön a nagyok közé nem elég a kötelezőt hozni. Míg Gotham, Wakanda vagy épp Luke Cage Harleme hozzátesz valamit a legendához, addig egy végletekig reális város nem. A szereplők puszta bemutatásán túl elkelne néhány sajátos megnyilvánulás is részükről. Mert bár értjük hogy ez itt a helyi Gordon felügyelő csak fiatal nőben, ez meg a helyi Alfred csak ő gyerekkatonákon próbál segíteni, jótékonysági események szervezése helyett, de hol marad az az egy-két beszólás vagy visszavágás, amiért egyből a szívünkbe zárjuk őket? Pedig a képek rendben vannak és a vállalkozás is merész. Afrika problémáit sok esetben nem is a segélyek hiánya, hanem azok eltünése eredményezi. Elkél arrafelé is egy bőregér, és az eltünt szuperhősök is erősíthetik a címet, de első résznek azért ez csak közepes volt.

Animal Man 1: Formabontó képregényt ígértek, de eltekintve a rendkívüli, finom rajzolatú panelektől a történet nem igazán nyűgözött le. Vívódó hőst, képregénybe rajzolt rémálmot és cliffhangert is láttunk már, de arról hogy mindez vezetne valahova, az első szám nem győzött meg.

Genzo:
Nagyon szívesen jocibmx. :)
A rajzokat illetően nekem Lex nem tetszett egy-egy helyen, elég furán volt ábrázolva, néha elég ufós volt. De azt leszámítva nem volt bajom a grafikával, a bővebb véleményem meg ugye olvasható a megfelelő helyen :D

jocibmx:
Én most fejeztem be az új Action Comicsot, (köszi a linket Genzo   :worship:)  Nagyon tetszik az új megközelítés Supermanhez, jók a változtatások ,viszont ami a legjobban tetszik hogy itt Metropolis még elég lepukkant egy helynek tűnik. Nem Gotham szintje de az eddigi Superman történetekben Metropolis már Superman megjelenése előtt is "A holnap városa volt" tiszta utcákkal és jómódban élő emberekkel. Itt ezt már nem éreztem, Superman ezért is lép fel erényesen a bűnözőkkel szemben, és majd az ő jelenléte teszi Metropolist azzá amit már ismerünk. Az is jó hogy még nincs az ereje tetőpontján, a vonat még nagy falat neki. Szintén tetszik hogy Superman még csak "tanuló", így még nem az a jelkép amit mi ismerünk, de még azzá válhat(és gondolom azzá is fog) a sorozat további részeiben.
Egyenlőre jónak néz ki az új Action Comics, egyedül talán a rajzokban találok egy kis kivetni valót, Clark elég fiatal a történetben, viszont néhány képben meg szinte felnőtt arca van, lehet hogy csak nekem tűnt így, de engem ez kicsit zavart.  Mindegy, egyenlőre imádom. Az pedig hogy ez a Superman sokkal jobban hasonlít az aranykori Supira, már csak külön finomság :D

Genzo:
Az új Action Comics 1#-ről pont ma írtam bővebben.  :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése