HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
zozi56:
Még egy szavazat a 2000-es évek elejére.
talgaby:
Nehéz konkrétan egy korszakot mondani, mert mindegyikben voltak jók is, rosszak is. Hatvanas években pl. a Pókember-F4-Thor hármas elég szép triót alkotott, de volt ott teszem azt Ezüst Utazó is. Másrészt meg egy csomó akkor se túl erős sorozat, amit inkább a kor szelleme vitt előre. A hetvenes éveknél szvsz a nem fővonalas történeteik voltak egész érdekesek, élükön a Conannel, ami mai napig remekül megállja a helyét (na jó, az elején az a szarvas sisak eléggé érdekesen festett rajta). A nyolcvanasra szoktak nagyon nosztalgikusan emlékezni, és bár kétségtelen, hogy akkor kezdődött el az írói szabadság nagyon durva megnyirbálása és a karakterek totális befagyasztása, mégis egész jó tehetségek dolgoztak ott (Byrne, Englehart, Stern, csak hogy a három talán legnagyobbat mondjam - Claremont csak egy téren remekelt, ők hárman számos sorozaton... vagy akár lehetne mondani a Simonson-házaspárt is). A kilencvenes években aztán ugye a teljes sötétség, de még ott is volt egy-két gyöngyszem. Mégis, azt mondanám, hogy a kétezres évek első fele volt a Marvel egyik legérdekesebb korszaka talán. Képesek voltak kimozdulni a saját és az iparág által önmagukra kényszerített dogmákból és valami olyan irányba elmozdulni, ahol ha nem is a legelsők voltak, de végre nem 3-10 év csúszással kezdték el másolni a többieket - valami, amire Stan Lee akkor vadonatúj munkamódszere, na meg persze Kirby és Ditko zseniális újításai óta nem volt példa.
Összességében tehát én még mindig a 2001-2006 közti időszakot mondanám, ha meg teljes évtized, akkor vacillálnék a Kirby-féle hatvanas évek és a nyolcvanas között. Bár utóbbinál azért könnyebb azt mondani mert ott már eleve hússzor annyi sorozat volt, ha nem több, amiből könnyebb volt válogatni, míg a hatvanas években ugye kötött számú kiadványuk lehetett csak egyszerre, ami eléggé szűkítette a mozgásteret.
Usagi Yojimbo:
Hello!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy nektek hányas évekbeli Marveles sztorik jönnek be leginkább?
Az én véleményem:
'40-es évek: Nem olvastam belőle.
'50-es évek: Nem olvastam belőle.
'60-as évek: Ez az egyik kedvenc.A történetek néha aranyosan egyszerűek, bugyuták, és mégis olyan báj van bennük, ami megragad engem. Ezek azok, amik engem leginkább érdekelnek.De ezen kívül olyan személyek és dolgok vannak benne, amik elég komoly hátterűek, de a gyerekek számára le vannak egyszerűsítve.Gondoljunk csak a Tales of Suspense 39-re, amit a Chronopolison :nezze: lehet megtekinteni. Ott a vietnámi katonák a gonoszak, míg Thor az oroszok ellen harcol.
'70-es évek: Itt már komolyabb történetek vannak, és talán azért, hogy a felnövő olvasótáborhoz jobban illeszkedjenek a történetek.Talán az előbbi az Uncanny X-men-re igaz legjobban, hiszen 1975-ben Chris Claremont a legjobb X-men történeteket veti papírra. Ezt a korszakot is szeretem.
'80-as évek: Na, íme a Semic által kiadott Csodálatos Pókember korszaka( igaz ez a sorozat 1978-as részekkel kezdődött magyarul)! Remek Pókfejsztorik, szép rajzok jellemzik. A másik szerintem kiemelkedő sorozat az F4, hála John Byrne-nek( amit szerencsére az oldalon el lehet olvasni :nezze: :worship:). Ezek mind a rajzokban, mind a történetekben remekek, én úgy vélem, ezt a színvonalat kellene tartania máig is a sorozatoknak( bár persze nem lehet megállítani az időt, de a számítógéppel végzett rajzok nekem a Marvel-nél nem jönnek be, (csak 1-2 másfajta kiadónál ).
Ennyi lettem volna mára,
Zár a rónin kritikája.
De ha tetszett visszavár, ha
Megírjátok nékem mára,
Holnap jön új post a Zsákra!
Farek:
Nem csodálom :badteeth:
Gorgonita:
Valaki mintha már említette volna. Lehet, hogy éppen Te. De ne csodálozz rajta, ha pár hónap múlva újra megkérdezem, mert kb ekkora hatást gyakorol rám ez az info. Szinte beleégeti magát a hosszútávú memoriámba a fontosságával. ;D
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése