HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Predash:
De, éreztem. Nem is állítottam, hogy a Walking Dead az egy tökéletes sorozat. A 100. részre én is nagyobb valamit vártam, viszont miután másodszor elolvastam, rájöttem, hogy így volt tökéletes. Zozival beszélgettünk is erről. Én erőltetettnek éreztem volna, hogyha kinyírják a fél stábot csak azért, mert ez a 100. szám. Spoilerek. A maga valójában éppen elég durva volt az, egyenesen sokkoló, amikor egy ember úgy dönt életről és halálról, hogy egy kiszámolót dúdolgat közben. Amikor pedig mondta Ricknek hogy "You are fucked. Over. Done." az pedig mindent megváltoztatott. Viszont a mondjuk 80-95-ig tartó részeket kivéve - illetve azokkal is, mert nem voltak rosszak, csak tényleg nem történt semmi - még mindig a valaha olvasott top5 képregényim között benne van.
A Batman meg tényleg baromi jó volt addig, amíg Dickról ki nem derült, hogy neki is a baglyok között kellett volna lennie. Akkor egyszerűen otthagytam. (Bár az Owl szálhoz vissza fogok térni, mert az tényleg jó.) Csak mint írtam, az egésszel az a bajom, hogy nem érzem, hogy sorozat lenne. Olyan, mintha folyton 6 részes miniket olvasnék, ami a 7. részre újraindul, és nem történt semmi különös. Ezért is írtam, hogy mindegy, hogy holnap, vagy 2 év múlva olvasok bele. Nyilván ezt nem mindenre értem, hanem csak nagy átlagban.
Snake (XF):
--- Idézetet írta: Predash - 2012. Augusztus 25., 19:50:03 ---Ezzel szemben 100 résznyi Walking Deaden körülbeül 1 hét alatt átrohantam, annyira letehetetlen volt.
--- Idézet vége ---
És nem érezted, hogy a sorozat kb egy helyben topog az utolsó... mondjuk 20 részben? Hónapról hónapra is baromi szembeötlő szerintem, de egyben még inkább. A 100. rész sem ütött akkorát, mint ahogy vártam, továbbra is vannak jó ötletek, de egyre inkább Fables szindrómája kezd lenni.
A Batmant illetően:
--- Idézetet írta: Predash - 2012. Augusztus 25., 19:50:03 ---A legtöbb cliffhanger, vagy meglepő dolog az az, hogy mindig valami ezer éve elő nem vett karakterről derül ki, hogy éppen ő volt a rejtélyes valaki. Leleplezik, kész, megy tovább minden, semmi nem történt.
--- Idézet vége ---
Amíg valami ilyen baromi jól van megírva, addig felőlem lehet totál sablonos, vagy elcsépelt, mert működik az egész.
Predash:
--- Idézetet írta: talgaby - 2012. Augusztus 25., 20:01:04 ---Supermannel, Batmannel és nagy átlagban a DC-vel pont, hogy történt sokkoló és maradandó, Crisis on Infinite Earthnek nevezik. :)
--- Idézet vége ---
Ezt fejtsd ki egy kicsit bővebben, hogy miért sokkoló, vagy maradandó. No offense, hanem tényleg.
--- Idézetet írta: talgaby - 2012. Augusztus 25., 20:01:04 ---De Batman is '86 óta azért szép utat járt be, ha másért nem, mert családos ember lett a nevelt és a biológiai fiai miatt.
--- Idézet vége ---
Igen. Viszont ahogy Damien bekerült a sztoriba, az borzalmas volt. Én nagyon utálom, amikor jó régre, akár évekre nyúlnak vissza azért, hogy kiderüljön, hogy ott valami kihat a jelenre. Ez most furcsán hangzik, mert a valóság így működik, de hogy más példát mondjak, ott volt Hihetetlen Pókban az "Osborn és Gwen kettyintése" cucc, aminél majdnem kettétéptem a képregényt.
--- Idézetet írta: talgaby - 2012. Augusztus 25., 20:01:04 ---Amúgy a szuperhősös képregények alapvetően egy karakter köré épülnek, egyes esetekben fél, máskor több int háromnegyed évszázada folyamatosan. A Walking Deadben és a Vertigo, DH, IDW és Image sorozataiban meg megy max tíz éve egy sztori, ami vagy egy alap elgondolás, vagy egy világ vagy egy nagy gárda köré épít. Ha meg egy kis csoport köré, akkor azok általában véges hosszúak. Amikor tudod, hogy le fogod zárni egyszer a sztoridat, vagy azt, hogy amúgy is a színhely a fontos, mert a főszereplőd lecserélhető, könnyű vitézkedni
--- Idézet vége ---
Attól még, hogy 500 részes, vagy 60, attól ugyanúgy meg lehet ölni benne valakit, vagy valami hasonlót tenni vele.
--- Idézetet írta: talgaby - 2012. Augusztus 25., 20:01:04 ---(bár mintha Kirkman a Walking Dead főszereplőjénél is mindent megtenne, hogy véletlenül se haljon meg... szóval van, amit ő sem mer).
--- Idézet vége ---
Rick pont más tészta szerintem. Neki sokkal, sokkal rosszabb sorsa van, sokkal szörnyűbb, és emésztőbb dolgok történtek vele, mintha csak meghalt volna. SPOILER, ÓVATOSAN Az, hogy meghal a felesége, (aki amúgy megcsalta), kezében az újszülött gyermekével, Rick pedig nem tehet mást, minthogy fut... Vagy amikor egyszerűen csak lecsapták a kezét. De mondhatnám a 100. részt is, vagy a 100 részen át tartó karakter változását. Visszaolvastam, és annyira megváltozott Rick, és annyira jól csinálja ezt Kirkman, hogy Ricknek a halál az a megváltás lenne. Amúgy zozi mondta, hogy olvasta/látta egy Kirkman interjúban, hogy ha Rick meghal, akkor is megy majd tovább a sorozat.
Ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy dögöljön meg a fél JLA, csak a halál a legegyszerűbb példa, amit tudok mondani. Főleg úgy, hogy a Marvelnél és a DC-nél nem igazán létezik ez a fogalom.
KiD:
Én teljesen ki vagyok ábrándulva a modern mainstream képregényekből. Kivételek szoktak lenni, ekkora mennyiségből már csak a nagy számok elve alapján is ki lehet fogni pár jó történetet, de nem ez a jellemző. Én elsősorban a TF, Pókember, X-Men történeteket szerettem régen a mainstreamből, ezek közül Póki halt meg legjobban a számomra, valahol a 90-es évek végén 2000-es évek elején szép fokozatosan. Nem is a klónsztorik miatt, hanem inkább Osborn visszatérésével. Az ő felhasználása amúgy az egész Marvel U-nak nem tett jót szerintem, de én utálom a karaktert, úgyhogy mondja meg más. Az utóbbi időben elolvastam a legújabb pókkalandokat, volt köztük okés is, de nálam ezek már csak a what if kategóriában mozognak. A TF-ből a Regenerationt várom nagyon (tudom, h már megy, de nem olvastam bele neten, majd rendelek belőle fizikai valójában), a többi sorozatuk minősége viszont olyan ingadozó, hogy nem tudok vele komolyan számolni. X-Mennek néha voltak még az elmúlt években is jó történeteik, tiszta meglepő, de őket meg már rég nem követem akkora figyelemmel, hogy felelősen nyilatkozzam róluk. A két nagyról szinte csak rosszat tudok mondani, felelőtlenül bánnak az örökségükkel immár jó ideje szvsz.
talgaby:
Supermannel, Batmannel és nagy átlagban a DC-vel pont, hogy történt sokkoló és maradandó, Crisis on Infinite Earthnek nevezik. :) De Batman is '86 óta azért szép utat járt be, ha másért nem, mert családos ember lett a nevelt és a biológiai fiai miatt.
Amúgy a szuperhősös képregények alapvetően egy karakter köré épülnek, egyes esetekben fél, máskor több int háromnegyed évszázada folyamatosan. A Walking Deadben és a Vertigo, DH, IDW és Image sorozataiban meg megy max tíz éve egy sztori, ami vagy egy alap elgondolás, vagy egy világ vagy egy nagy gárda köré épít. Ha meg egy kis csoport köré, akkor azok általában véges hosszúak. Amikor tudod, hogy le fogod zárni egyszer a sztoridat, vagy azt, hogy amúgy is a színhely a fontos, mert a főszereplőd lecserélhető, könnyű vitézkedni (bár mintha Kirkman a Walking Dead főszereplőjénél is mindent megtenne, hogy véletlenül se haljon meg... szóval van, amit ő sem mer).
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése