HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Snake (XF):
--- Idézetet írta: Predash - 2012. Augusztus 25., 22:28:05 ---Snake: Kirkmannal nem beszélgettem még, nem tudom kik a kedvencei. :D
--- Idézet vége ---
Ahogy én sem, de ha következetes lenne, akkor pl Carlnak már nem kellene az élők sorában lennie.
Predash:
--- Idézetet írta: talgaby - 2012. Augusztus 25., 22:10:12 ---Nem nem szeretem, nem érdekel. A zombik eleve nem, posztapokaliptikus USA társadalmi elemezgetésére meg ott van nekem a fentebb említett Fallout, aminél látatlanban ki merem jelenteni, hogy ilyen témában a WD aligha rúghat labdába.
--- Idézet vége ---
Kár, hogy még véletlenül sem erről szól. :)
De már megint statisztika és főnökség. :) Tudjuk jól, hogy miért húznak egy sorozatot, vagy miért nem ölnek meg egy karaktert. Attól még, hogy mindenki tudja, hogy a Mercedes még kb. 500 évig nem fogja leváltani a márkajelét, és azt is jól tudja mindenki, hogy miért, attól még mondhatom rá azt, hogy ez nekem így nem tetszik. Ugyanez van a mainstreammel is. Sosem fogják Nightwinget kettévágni, ( jó, ez erős példa :badteeth: ), de attól nekem még szükségem van arra, hogy izguljak a kedvenc hőseimért, ha veszélyben vannak. Ez a bajom az új szériás Pókemberrel is. Lenyom random gonoszokat, és megyünk tovább. Gyakorlatilag az egész Peter Parker sztorivonal úgy a Spider Island előttig (addig olvastam, azelőtt vagy 40 részt) sokkal jobb a gonoszok nélkül, mivel úgyis tudjuk, hogy Pókember fog nyerni.
Egyébként ezt a témát egy filmes blogon is felvetették. Hogyha az ember beül egy Avengersre, vagy egy Batmanre a moziban, akkor inkább csak a történet, vagy az eyecandy miatt teszi azt, merthogy a filmek vége az nagyon egyértelmű és előre predesztinált, azt mindenki jól tudja. És nekem ez hiányzik - az izgalom. Na végre sikerült megfogalmaznom. :badteeth:
Snake: Kirkmannal nem beszélgettem még, nem tudom kik a kedvencei. :D
Snake (XF):
--- Idézetet írta: Predash - 2012. Augusztus 25., 21:56:11 ---amíg mondjuk egy Y az teljesen más és mélyebb, szerzőibb kategória.
--- Idézet vége ---
Hát nálam az Y pont rossz példa, az egy elég erősen túlértékelt képregény. Az eleje nagyon jó, ezt egy percig sem vitatom, de pl a vele kb egy időben kiadott másik Vaughn képregény - Ex Machina - jobban bejött.
--- Idézetet írta: Predash - 2012. Augusztus 25., 21:56:11 ---Snake: Glenn, Tyreese és Abraham is elhullott. És mind nagyon erős, jól megírt, és szerethető karakterk voltak.
--- Idézet vége ---
A szerethető része stimmel, de attól még nem őket nem számítom Kirkman kedvencei közé.
Haenilion: A Scalped rossz példa. Aaron pont ennek köszönhetően kapott nagyobb címeket a Marvelnél, ez alapozta meg, hogy ott egyáltalán labdába rúghasson.
talgaby:
--- Idézetet írta: KiD - 2012. Augusztus 25., 21:51:54 ---Alapvetően az a problémám, hogy ez egy másik Pókember.
--- Idézet vége ---
Igen, másik. Látod, neked az a gondod, hogy Póki megváltozott ahhoz képest, amit megismerted, Predash meg azon kesereg, hogy a szuperhősöknél mindig minden ugyanolyan. Amikor most nálad látszik, hogy igenis, valahol pont az olvasók miatt is van ez.
--- Idézetet írta: Haenilion - 2012. Augusztus 25., 21:53:17 ---A tét az, hogy a romokon létre lehet-e hozni újra a társadalmat, vagy az az emberiség egyszeri, szerencsés szüleménye volt. Én úgy érzem, hogy Kirkman válasza erre: NEM.
--- Idézet vége ---
Speciel tök ugyanezt az ember megkapja a Fallout-szériában is, ahol 200 év alatt képtelenek az USA területének 85%-án egy működőképes települést összehozni. (Ez az egyetlen olyan dolog, ami marhára zavar abban a szériában... meg az, hogy egyes helyeken 100 éve próbálnak valami letelepedett közösségben élni, de senki se tudta nem hogy megjavítani az épületeket, de még kitakarítani sem ennyi idő alatt.) Csak az a baj, hogy ez egy marhaság, kérdezz csak meg egy balkánit, hogy mennyire totális anarchiában él az elmúlt pár évtized ilyen-olyan népirtó háborúinak nyomában. vagy mondhatnánk a magyar történelmet is, hiszen minimum kétszer totál lenullázták ezt az országot, mégis valahogy megmaradtunk a civilizált társadalomban.
--- Idézetet írta: Predash - 2012. Augusztus 25., 21:56:11 ---Miért nem szereted a Walking Deadet, TG? :) Őszinte leszek, sz**k a statisztikára. Ha a WD-t 5 emberrel együtt olvasom, míg Batman a fél világ követi, az nálam semmin nem fog változtatni. A statisztikát pedig most szerintem teljesen felesleges idehozni, mert én most minden esetben arra gondoltam, hogy mi van a füzet lapjain belül, nem arra, hogy hány ember polcán van egy adott sorozat.
--- Idézet vége ---
Nem nem szeretem, nem érdekel. A zombik eleve nem, posztapokaliptikus USA társadalmi elemezgetésére meg ott van nekem a fentebb említett Fallout, aminél látatlanban ki merem jelenteni, hogy ilyen témában a WD aligha rúghat labdába.
A statisztikát meg azért hozom fel, mert akár tetszik, akár nem, a WD-t is az írja egy ideje. Amikor másfél éve először láttam fórumokon, hogy Kirkman húzni kezdte az időt, már akkor világos volt, hogy bizony itt a főnökség azt mondta, toporogni kell kicsit, hogy vegyék, akkor toporog egy kicsit, hogy vegyék. És ne áltasd te se magad, ha a tv-sorozat sikere marad, akkor bizony idővel valószínűleg a stáb kezdi majd dirigálni az alapul szolgáló képregényt is, ha az Image úgy tudja jobban eladni. Akármilyen magas beosztású Kirkman a cégnél, nem ő a főnök.
Plusz a számok csak egy dolog. Egyik kedvenc szériám mindmáig a Groo, amiről valószínűleg az egész országban rajtam kívül maximum fél tucat ember hallott, mielőtt kitettük az első honosítást az akokr még Chosen Onesra. (Amivel sikerült megkétszerezni ezt a számot. ;D)
Predash:
A Batman & Robin szerintem is rohadtul jó, csak egyszerűen nem tetszett, ahogy bejött ez az egész Damien dolog.
Az pedig, hogy a szuperhősöknél eltörlik az előző 50 évet, nekem nem azt jelenti, hogy bármi megtörténhet a hősökkel, és izgulhatok értük - hanem azt, hogy tiszta lappal indulnak, és minden folytatódik tovább ugyanúgy. Én egyáltalán nem ilyesmi maradandó dologra gondoltam.
Miért nem szereted a Walking Deadet, TG? :) Őszinte leszek, sz**k a statisztikára. Ha a WD-t 5 emberrel együtt olvasom, míg Batman a fél világ követi, az nálam semmin nem fog változtatni. A statisztikát pedig most szerintem teljesen felesleges idehozni, mert én most minden esetben arra gondoltam, hogy mi van a füzet lapjain belül, nem arra, hogy hány ember polcán van egy adott sorozat. Felesleges arról beszélni, hogy ki mennyire ismeri a Walking Deadet vagy Batmant. Ez most olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy Königsegg vagy Ferrari. Tudom, hogy a hatalmas rajongó és olvasótábor is nagyban, sőt, a legjobban befolyásolja talán az ilyen karakterek történeteit - de itt most nem ez az aspektusa volt a lényeg, sőt, abban a problémában, amit én felvetettem (CSAK A TÖRTÉNET ÉS KARAKTEREK, nem nézve a pénzt, olvasókat, kiadókat, meg tökömtudja mit) teljesen felesleges ezt nézni, hiszen összehasonlíthatatlan egy 80 éves világhírű karakter egy jóval nehezebb képregénysorozattal, ami ráadásul fekete fehér, és a 6 éves vagy 12 éves gyerek se nem olvashatja a buszon, se nem nézheti a tv-ben, mert 2 évig rosszat fog álmodni tőle, már ha egyáltalán megérti. Nyilván nem fogják megölni Supermant, vagy Batmant, amikor tejelnek, mint a milkatehén. És nyilván, hogy nagyobb író, rajzoló, alkotógárda van egy Pókember mögött, mint egy Vertigonal, ahol sokkal szabadd kezet kap az a pár alkotó. De hát éppen ezért nem olvasok most mainstraim szuperhősöket.
Imádok sorozatokat nézni, és ott is ugyanaz a helyzet. A True Bloodot is azért hagytam abba mostanában, mert tök mindegy kivel mi történik, szinte soha senkinek nem változik a szerepe, a jelleme, mindenki ugyanaz marad.
Bár talán bennem van egy bizonyos fajta hiba, mert a Batman alapvetően egy nyomozós, detektívsorozat, amíg mondjuk egy Y az teljesen más és mélyebb, szerzőibb kategória. Nincs is ezzel semmi baj, mert akkor a szuperhős képregények nem tartanának az 500. meg 700. számoknál. Mindezzel együtt pont ez az, amiért nem nagyon érdekelnek. Nekem Batmanből a csúcs amúgy is a "Sötét Lovag Sötét Város" korabeli cuccok voltak, amikor a Sötét Lovag igazán sötét volt, és nem kigyúrt Kétarcokkal és Jokerekkel boxolt.
Az X-Men pedig simán lehet jó példa, ezért is írtam, hogy nem 100%-ban értem ezt mindenre, amin Marvel vagy DC logo szerepel. És ne értsetek félre, nem istenítem a Walking Deadet, egyszerűen csak az most az aktuális, amit olvastam.
És még egyszer mondom, vannak nagyon jó, és maradandó változást jelentő mainstream képregények is, amik olyan jók, hogy nem lehet letenni, és vanna kdögunalmas Vertigok is - tehát csak nagy általánosságban beszélek.
Snake: Glenn, Tyreese és Abraham is elhullott. És mind nagyon erős, jól megírt, és szerethető karakterk voltak.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése