HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Haenilion:
--- Idézetet írta: Snake (XF) - 2012. Augusztus 25., 22:17:10 ---Haenilion: A Scalped rossz példa. Aaron pont ennek köszönhetően kapott nagyobb címeket a Marvelnél, ez alapozta meg, hogy ott egyáltalán labdába rúghasson.
--- Idézet vége ---
Félreértettél. Én a Scalpedet jó kéregénynek tartom, csak még hozzátettem, hogy épp most fejeződött be :)
Predash:
Csak egy gyors ellenpélda magamnak: Dick Grayson az utóbbi években elég sok mindenen ment keresztül, tőle szinte majdnem minden tetszett. Mármint amiben ő szerepelt. Tetszik a kissé még szokatlan "új" Superman is a New52-ben, (csak a JLA-ben olvastam), és a Batman INC-es marhaságokon kívül Batman utóbbi 1-2 éve is tetszett - csak még mindig nem annyira érdekes. (De megint említem, amit ti is hoztatok, a B&R messze az egyik legjobb volt, és most is az, mert ott nem csak egy adott összeesküvés-elméletet vagy gyilkosságot vizsgálnak meg, hanem tényleg a két címszereplőről szól - akárki is legyen a maszk alatt.)
talgaby:
KiD: Jó, de egy szórakoztató kalandsorozatnál igazából az ember nem nagyon vérja el, hogy a szereplők haladjanak a korával. Nem csak képregényben. Zorro lassan négyötöd százada küzd ugyanannak a pár négyzetmérföldnek a kifogyhatatlan mennyiségű korrupt hatalomgyakorlóival, mégis ahányszor megpróbálják ezt kissé reálissá tenni és megöregíteni, vagy az a vége, hogy senkit nem érdekel, vagy az, hogy Antonio Banderas halál pontosan ugyanazt csinálja utódjaként. Vagy ott van Kevin Smith Green Hornet-elképzelése, aki szerette volna előrevinni a figurát és egyben átalakítani, helyette megcsinálták ugyanolyannak. Amúgy erről Vaughan az Escapist című miniben értekezik is egy sort, hogy régi karaktereket nem nagyon lehet mér hova kimozdítani, mert akármennyire is azon sírnak, hogy évtizedek óta ugyanolyanok, amikor mások lesznek, rögtön nem kellenek. persze azért előfordulhat (Disney elég ügyesen volt képes átalakítani a saját szereplőit úgy, hogy az alapvető tulajdonásgok megmaradjanak.)
Predash:
Ezért mondom, hogy nem tökéletes nyilván, ebben egyetértek veled. Mondjuk én a sorozatot előbb láttam, és bár a képregényben sokkal jobb Carl (mert a sorozatban Lorival együtt feltenném egy traktorra, ami a Mount Rushmore tetejéről egy forró vasvilákkal teli gödörbe gurul bele), az utóbbi időben, főleg mióta fejbe lőtték nagyon kibírhatatlan. Bár Rick is megfogalmazta az egyik részben, hogy nagyon furcsa, és rossz neki, hogy megváltozott Carl.
KiD:
--- Idézetet írta: talgaby - 2012. Augusztus 25., 22:10:12 ---
--- Idézetet írta: KiD - 2012. Augusztus 25., 21:51:54 ---Alapvetően az a problémám, hogy ez egy másik Pókember.
--- Idézet vége ---
Igen, másik. Látod, neked az a gondod, hogy Póki megváltozott ahhoz képest, amit megismerted, Predash meg azon kesereg, hogy a szuperhősöknél mindig minden ugyanolyan. Amikor most nálad látszik, hogy igenis, valahol pont az olvasók miatt is van ez.
--- Idézet vége ---
Igen, de engem nem a változás ténye zavar, hanem annak módja, logikája, stb. Magyarul az, hogy Peter újra a 20-as évei elejének problémáival küzd a jelenkorban, ahelyett, hogy a kis Mayt nevelgetné, és ezáltal lenne teljesen más az élete. És lehet azt írni, hogy de hát ahhoz, hogy a fiatalok azonosuljanak vele, fiatalabbnak kell neki is lennie, de épp erre volt az ultimate, meg erre vannak az alternatív sorozatok, nem? Miért az eredetit kell retconolni, remakelni és kivágni a túróba a karakter múltját, a személyisége bizonyos részeit? És akár igen, lehetne egy alternatív világ sikeresebb is mint a klasszikus folyam, de legalább lenne klasszikus folyam, és tovább élne, fejlődne az a karakter. (Arról nem beszélve, hogy Batman, Superman, Rozsomák, Megtorló, Amerika Kapitány, stb. sikere sem függ ily mértékben a szereplő korától.) Ha a történetből érthetően, érezhetően következik egy változás a személyiségben, az alapfelállásban, az rendben van. Pl. elválhat Peter MJ-től...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése