HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
talgaby:
Ott megint csak könnyen tud beszélni, mert az az ő szerzői sorozata, azt tesz benne, amit akar. Ilyen erővel önmaga helyett reklámozhatta volna a Cerebust is, na az aztán komolyan odavágott a zsánernek, ráadásul szvsz nem kicsit több olvasója volt, mint az Invincible-nek valaha. :)
Amúgy ha Kirkman, akkor már tényleg említsük meg azt a szerencsétlen Astound Wolf-Mant is, ami szintén hasonló, csak ott leglaább eleve egy előre megtervezett hosszúságú történetről volt szó, amit nem is folytatott feleslegesen.
jocibmx:
Persze bele lehet kezdeni egy sorozatba a közepén is, de mégiscsak más wikiről vagy valami más forrásból elolvasni az előzményeket, mint konkrétan a képregényből. De nem is ez az amiére én utalni akartam.
Pl. nemrégiben indult egy sztori Hulkal, amiben Hulk meg Banner két külön testben élt. Azt írták könnyen be lehet kezdeni a sorozatban, hiszen elég ennyit tudni az egész előtt. De nekem mégsem tetszett, hiszen ha már el akarok kezdeni Hulkot olvasni akkor az legyen olyan, amilyennek eredetileg ismerem stb... Így aztán olvastam régebbi történeteket, ezt a sztorit meg majd elolvasom valamikor.
Nem tudom. értitek e mire is akarok kilyukadni.
Egyébként, ez a téma eszembe juttatta hogy, ha jól tudom Robert Kirkman mondta egy interjúban, hogy a DC és Marvel dolgait mennyire unja már, és hogy az Invincible-ben játszadozik a szuperhősös képregények klisséivel. Én nagyon bírom a DC és Marvel hőseit, de kevés jobb szuperhősös comic van jelenleg az Invinciblenél, és az tökéletesen ellentéte az itt felsoroltaknak, amióta elkezdődött a sorozat, már több nagy változás is történt a sorozatban, és elvileg a 100 szám is nagy változásokat ígér, biztos láttátok a promókat. Aki esetleg nem olvassa, kezdjen bele nyugodtam mert marha jó.
KiD:
talgaby: A Zorros példa pont illik Peterhez is, ő is csak ugyanazt csinálná tovább, püfölné a New Yorki rosszfiúkat, csak egy kicsit más háttérrel. Most 50 éves a karakter, és ha belegondolsz, minden lényeges esemény az első 25 évben történt vele: gimi, egyetem, lánykérések, házasság... Azóta nem mernek vele semmi változtatást meglépni, illetve amit mégis, azt is visszacsinálják.
jocibmx: Jim Shooter mondta, hogy minden egyes képregénynek olyan belépési pontnak kell lennie a történetfolyamba, hogy az új olvasókat is megfogja. Lehet erre mondani, hogy régimódi, de az ő idejében működött, mert az írók figyeltek rá, hogy sokszor észrevétlenül, de összefoglalják az eseményeket. Manapság minden régi füzet megtalálható a neten, de legalábbis a tartalmuk biztosan. Minden szereplőről meg lehet tudni mindent, amit csak akarsz. Biztos én vagyok bonyolult, de ha egy Claremont féle X-Men érát el tudtam kezdeni a magyar kiadással a közepén (sőt annak is a végén), akkor csak bele lehet kezdeni a legtöbb képregénybe random módon, és ha jó történet, lehet élvezni is őket.
Amúgy arra is kíváncsi lennék, hogy hány ember követte a Dallast a legeleje óta akkor, amikor a sorozat a legnézettebb volt, és hány embert nem zavart, hogy csak menet közben kapcsolódott be...
jocibmx:
Szerintem ebben a témában egyszerűen képtelenség olyan megoldást találni ami a kiadóknak és az olvasóknak is megfelel.
Egyrészt, egy karakter esetében, hozzuk példának Batmant, ha én új olvasóként szeretnék elkezdeni Batman történeteket olvasni, akkor mégiscsak Bruce Wayneről akarok olvasni, az ő eredettörténetével kezdve. És, pl. én is nagyon szeretem Morrison Batman és Robinját, azonban elsőnek nem tudtam volna élvezni annyira, hiszen még Bruce Waynel sem voltam teljesen képben, így sok mindent kellett elolvasnom előtte.
És ez valószínűleg bosszanthatta azokat az olvasókat, akik mondjuk a Sötét Lovag filmen felbuzdulva akartak belekezdeni Batman olvasásába, hiszen mikor az a film kijött, és baromi sikeres lett, akkor az éppen folyó sztorikban nem Bruce volt Batman. Persze ott vannak a gyűjteményes kötetek, de havi sorozatba mégsem tudtak volna könnyedén belekezdeni. Így érthető, hogy folyamatosan visszatér a megszokott status quo. Ami egy idő után unalmas lehet a régi olvasóknak. Viszont én mainstream szuperhős történeteket nem is azért olvasok, hogy a hősért izguljak, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a hős valamilyen formában de győzni fog.
Viszont, nincs még egy olyan műfaj, legalábbis számomra ami annyira pihentető és szórakoztató kikapcsolódást jelentene a mindennapok elől mint a szuperhős képregények.
Snake (XF):
Nem értettelek félre :)
A Scalped pedig tényleg baromi jó, hiányozni is fog a havi adag belőle.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése