HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (438/1662) > >>

Snake (XF):
Lesz abból még TPB is, max kettészedik.

talgaby:
Aztakurva... Amazon most küldött hírlevelet. Avengers vs. X-Men HC félezer oldalas lesz, és 75 dollár borítóáron. Nagyon úgy néz ki, hogy ezt vagy előrendelem, vagy soha az életben nem veszem már meg.

Inner Circle:
Mainstream, mégsem "helyben járó" képregényként meleg szívvel ajánlom a PAD-féle X-Faktort. (Itt kb. ötvenedszerre dicsérem.) Mindig épp annyit változik a csapat összetétele, irányzata, helyük a mutánsvilágban stb., hogy érdekes maradjon, de ne veszítse el az ember a fonalat. Ráadásul jó a szöveg, jó a sztori, azokat a karaktereket is, amiket máshol már, mint teljesen idiótákat, végképp leírtak, érdekesen tálalja... A Civil War óta olvasom, és sose csalódtam benne. Akinek az X-Men taposómalom, mégis mainstream-ra vágynak, ne hagyják ki!

Snake (XF):

--- Idézetet írta: zozi56 - 2012. Augusztus 26., 16:13:04 ---Ez nem így van. A Walking Deadben bárki meghalhat bármikor (A legutóbbi számokból ott van példának Abraham. Vagy Glenn). Akár Rick is.
--- Idézet vége ---
Igen, akár ő is, de csak a lehetőség van meg.

--- Idézet ---Én nem éreztem. Szerintem így reális, hogy időnként vannak nyugis időszakok.
--- Idézet vége ---
Persze, reális, csak ezt a nyugis időszakot egy legalább ilyen frankó kis képregénynél is láttuk már, hogy hosszútávon mit okozott. Ráadásul ez az időszak baromira hosszúra nyúlt.

--- Idézet ---Aki ott nem hitte el, hogy bármelyikük meghalhat, az szerintem szándékosan nem akarja élvezni a képregényt. :)
--- Idézet vége ---
Aki pedig elhitte, hogy tényleg bárki meghalhat, az naiv :) A Michonne, Carl, Rick hármas annyira adta magát, hogy ők nem lehetnek, és ez nem belemagyarázás, még mielőtt ez jönne. Így pedig máris szűkült a kör.

--- Idézet ---Glenn szerintem az volt. De a 100.-ban ugyanúgy meghalhatott volna akár Andrea is, ezt szerintem nem lehetett előre látni.
--- Idézet vége ---
Lásd az előzőre a reagálásom. Mondom, baromi jól nézett az ki, hogy bárki lehet, de attól még nem így volt.

Félreértések elkerülésé végett nem szapulni akarom a WD-t, mert nekem is az egyik kedvencem a ma futó sorozatok közül, csak helyén kell kezelni a dolgokat, plusz a kiadón belül is olyan címek jelennek meg most, amivel igen erős konurenciát kapott, és jelen pillanatban érdekesebbek is (Saga, Fatale, Manhattan Projects, Secret, hogy csak a tényleg kiemelkedőbbeket említsem).

zozi56:

--- Idézet ---Supermannel, Batmannel és nagy átlagban a DC-vel pont, hogy történt sokkoló és maradandó, Crisis on Infinite Earthnek nevezik.
--- Idézet vége ---
Ha valaki a haladásra vágyik, annak az nem sokkoló, hogy mindent újrakezdenek elölről. A maradandóságát sem értem, hiszen most a new52-ben is megint tiszta lappal indult minden.

--- Idézet ---bár mintha Kirkman a Walking Dead főszereplőjénél is mindent megtenne, hogy véletlenül se haljon meg... szóval van, amit ő sem mer).
--- Idézet vége ---
Ez nem így van. A Walking Deadben bárki meghalhat bármikor (A legutóbbi számokból ott van példának Abraham. Vagy Glenn). Akár Rick is.

--- Idézet ---Amúgy zozi mondta, hogy olvasta/látta egy Kirkman interjúban, hogy ha Rick meghal, akkor is megy majd tovább a sorozat.
--- Idézet vége ---
Igen, de már meg nem keresem, hol volt ez. De a lényeg nem is ez, hogy tényleg menne-e tovább, vagy hogy meghalhat-e (szerintem igen), hanem hogy olvasás közben az ember egyáltalán nem lehet benne biztos, hogy Rick túléli-e az épp adott szituációt. Van tétje a dolgoknak, és nem is kiszámíthatók az események.

--- Idézet ---És nem érezted, hogy a sorozat kb egy helyben topog az utolsó... mondjuk 20 részben? Hónapról hónapra is baromi szembeötlő szerintem, de egyben még inkább.
--- Idézet vége ---
Én nem éreztem. Szerintem így reális, hogy időnként vannak nyugis időszakok.

--- Idézet ---A 100. rész sem ütött akkorát, mint ahogy vártam,
--- Idézet vége ---
Nekem viszont hatalmasat ütött, majdnem akkorát, mint a börtönös részek vége.

--- Idézet ---A maga valójában éppen elég durva volt az, egyenesen sokkoló, amikor egy ember úgy dönt életről és halálról, hogy egy kiszámolót dúdolgat közben.
--- Idézet vége ---
Aki ott nem hitte el, hogy bármelyikük meghalhat, az szerintem szándékosan nem akarja élvezni a képregényt. :)

--- Idézet ---Majdnem 50 évnyi irományok teljes és végleges eltörlése igencsak maradandónak nevezhető.
--- Idézet vége ---
Ha egy párkapcsolat ellaposodik, és sokkoló, maradandó felrázásra van szükség, akkor a szakítás is tekinthető maradandónak, csak... :)

--- Idézet ---És ők e mellé remek példa Predash cáfolására, mert náluk aztán komolyan elmondhatjuk, hogy sok minden van, csak állandóság nem nagyon. A mai állapotuk gyökeresen más, mint tíz évvel ezelőtt. Ami teljesen más volt, mint azelőtt tíz évvel. Ami meg a korábbi állapotoktól tért el teljesen. És így tovább, egészen a legelső füzetig. Még két olyan ötéves szakaszt is nehéz lenne náluk találni, ami hasonlónak lenne nevezhető.
--- Idézet vége ---
Ezt én is így tapasztaltam, mikor el akartam kezdeni X-Ment olvasni, és utánanéztem a dolgoknak. Aztán nem lett belőle semmi, az elejét leszámítva nem találtam értelmes belépési pontot.

--- Idézet ---de abban tg-nek igaza van, hogy Kirkman a kedvenceit továbbra is életben hagyta, tökmindegy, hogy mi történt velük
--- Idézet vége ---
Ellenpéldának erre rögtön ott van Glenn. De szerintem természetes, hogy vannak, akik sokáig élnek, nem halhat meg mindig az, aki legrégebb óta szerepel. :)

--- Idézet ---"Rickről és a halál" téma: Asszem ez nem spoiler. Az első TPB előszavában Kirkman összegzi a Walking Dead lényegét, idézem: "A Walking Dead a lehető legtovább kísér egy (...) főhőst, jelen esetben Rick Grimest. Azt szeretném, ha ez a képregény Rick éveinek krónikája lenne." - Azaz ebből kiindulva Rick soha nem fog meghalni, legfeljebb a képregény végén.
--- Idézet vége ---
Akkor rosszul indulsz ki belőle, lásd a korábban említett interjút.

--- Idézet ---Nem nem szeretem, nem érdekel. A zombik eleve nem
--- Idézet vége ---
Még szerencse, mert azok csak díszletnek vannak ott, nem róluk szól. :)

--- Idézet ---posztapokaliptikus USA társadalmi elemezgetésére meg ott van nekem a fentebb említett Fallout
--- Idézet vége ---
Arról sem szól, mivel nincs társadalom, csak pici csoportok. Szerintem az emberek jellemváltozása van a középpontban.

--- Idézet ---A szerethető része stimmel, de attól még nem őket nem számítom Kirkman kedvencei közé.
--- Idézet vége ---
Glenn szerintem az volt. De a 100.-ban ugyanúgy meghalhatott volna akár Andrea is, ezt szerintem nem lehetett előre látni.

--- Idézet ---de ha következetes lenne, akkor pl Carlnak már nem kellene az élők sorában lennie.
--- Idézet vége ---
De ez nem következetesség kérdése. A valóságban sem ez alapján élnek vagy halnak meg emberek.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése