HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (420/1662) > >>

talgaby:
Túlontúli igazából meglepően alacsonyan van a ranglistán, miután elkezdték kicsit alaposabban átgondolni az eredetét. ő elvileg egy univerzum minden anyaga és energiája, és talán ideje, de ezt a marvelnél gyakorlatilag öröklét majdnem magában foglalja, elvégre ő a teljes univerzum egyfajta kivetülése. Az Élő Bíra lesz valószínűleg a legfőbb hatalom, mert az Isten - mármint nem a vallási, hanem a metafizikai fogalom - a Marvelben valószínűleg nem egy tudattal rendelkező valami, hanem egy akarat, ami a teljes világmindenséget hajtja. (Bibliai értelemben vett Isten is létezik Jahve néven, de ő egy középszerű istenecske.)
Az Égiek táposak, de Galactus erősebb bármelyiküknél - ha kanonikus lenne, rég elfogadott magyarázat lenne, hogy Galactus azért él, hogy Égiekre és a meg nem született embrióikra vadásszon, ő legyen a természetes ellenségük. Ami egy elég logikus lépés a Marvel felépítésére.
Amúgy köztük és az Élő Bíra között azért akadnak bőven. A kozmikus entitások talán - bár Halál közel sem olyan hatalmas, mint hiszitek - de ott van Jim Jaspers, vagy az összes Égi + Galactus hatalmát is meghaladó erővel bíró Franklin Richards, aki talán a legközelebb áll a mindenhatóság fogalmához az Élő Bíra után. Franklin a gyermektestében lakozó hatalom egy korlátolt részével feltámasztotta anno Galactust, és ez csak átmeneti energiakieséssel járt végül nála mindenféle fizikai trauma nélkül.

DC-nél, ha leszámítjuk a Marvel vs. DC-t, akkor nem egyszerű a kérdés. Spectre (Szellem vagy Lidérc) közelében sincs az erőskála végének, mert ő a Jelenlévő (gyakorlatilag Isten) haragja, vagyis a lényének csak egy kis része. Mint ahogy mondjuk Metatron Isten hangja, Spectre is csak a megnyilvánulásának egy vetülete. Egyes történetekben a Jelenlévő a legfőbb hatalom: mindenható, mindent látó, mindent tudó, mindenütt jelenlévő, halhatatlan, felfoghatatlan és mindent meghaladó. Máskor meg csak az egyik legkomolyabb befolyással bíró panteon, a Menny lakói felett álló metafizikai fogalom.
Annyi biztos, hogy ha még az előzőt is fogadjuk el, akkor sem a legeslegfőbb hatalmasság, mert a Forrás falán túl terül el az ismert univerzum, a téridőn kívüli rész, ami vagy az előző világegyetemek maradványa, vagy az eljövendők szövete, vagy mindkettő - és már voltak arra utaló jelek, hogy a Forrás és a mögötte lévő valami tudattal bír - márpedig akkor Ő volt az, ami elhozta azt az univerzumot, a Harmadik Világot, és Ő lehet az, ami véget vethet neki, amivel végtelen módon a Jelenlévő felett állna.

Werberet:
Köszönöm a gyors választ!

Tényleg a Túlontúlit el is felejtettem, vagyis hát őt azért hagytam ki mert szorosan nem tartozik a Multiverzumhoz, de ettől még Marvel karakter :D

Farek:
Megbízható sorrendet soha nem fogsz kapni, mert ahány író, annyiféleképpen írja.
Ha a Marvel-DC crossovereket nézzük és mindet kanonikusnak fogadjuk el, akkor valóban nyilván a fivérek a legnagyobb hatalmú lények.
DC-nél nem vagyok otthon, de Marvelnél ezen kívül valóban az Élő Bíró (Living Tribunal), aki olyan tápos, hogy még a Végtelen kesztyűvel hadonászó Warlock tetteit is semmissé tette, illetve visszaállította a hatásukat.
Elméletileg van neki valami főnöket, amit már említettek néha, de soha nem láthattuk még, tulajdonképpen AZ Isten. (Vagy Columbo felesége... :D )
Nála csak Thanos volt egyszer erősebb, a The End minisorozatban, de az csak átmeneti volt.
Utána elég nehéz listát felállítani. Talán Öröklét és Végtelenség, meg a Halál a legtáposabbak. De a kozmikus lények és elvont entitások esetében további listát felállítani elég nehézkes. Alapból azt mondanám, hogy az Égiek (Celestials) erősebbek Galactusnál is, de egy jóllakott, nagyon tápos G. valószínűleg mégis leverné őket (persze nem egyszerre).
Ja, és ne felejtsük ki az eredeti Túlontúlit, aki, miután átjött, az univerzum leghatalmasabb lénye lett, egészen addig, amíg a retconokkal el nem kezdték kiherélni, mely folyamat végére Bendis bácsi tette fel a pontot...

Ja, és persze van egy alapvetés, amivel szerintem senki, még maga talgaby sem tud vitába szállni: ha Garth Ennis írja, akkor a Megtorló a legerősebb...

Werberet:
Sziasztok!

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, de felteszem! :D
Szóval arra lennék kíváncsi hogyha a Marvel és DC univerzumokat nézzük akkor a két világban melyek a leghatalmasabb lények entitások. Először a Marvel u.-ban ahogy olvastam magyar meg angol forrásokból a legnagyobb erő, entitás, lény a mindenek feletti (one above all) az égi fajból utána jön elvileg a mindenség bírája (living tribunal) és utána az öröklét, fivérek, halál az 5. hely környékén meg Galactus illetve Uatu (szemlélő). Na most a gondom abban rejlik, hogy az égieket és a szemlélők faját körülbelül egyenlő erősségűnek mondja az itteni leírás. Továbbá, hogy a DC vs Marvel crossover-ben a fivéreket mint entitásokat és univerzumteremtőket jelölik meg, vagyis hogy náluk hatalmasabb erő nincs sem a Marvel-ban sem a DC-ben vagyis ők elvileg még a mindenek felettinél is erősebb hatalommal rendelkeznek . Továbbá szintén a DC vs Marvelnál maradva a mindenség bírája, a  Marvel u.- ot teremtő fivér első szolgájának van beállítva míg a másiknál ez a szerep The Spectre- nek jut. Azt sem nagyon értem, hogy az öröklét lenne elvileg a leghatalmasabb létező az egész M. u.-ban , hisz ő egy avatár féle ahogy a halál is, illetve az is zavaros, hogy Galactus féli az égiek erejét, mikor ő a mostani világgal egyidős, vagyis az örökléttel halállal együtt "látta" meg a napvilágot, vagyis utánuk neki kéne a legnagyobb erővel rendelkezni.
DC tekintetében: a már említett fivér, the spetre bár azt írják hogy living tribunal erősebb mint Spetre ami nekem kissé fura mert egy másik crossover-ben a Bosszú angyalai vs JLA-ban a két világot végül Spetre választja szét az összeolvadástól. Na és itt merült fel bennem Krona hatalma aki a végén fizikailag legyőzte a Nagymestert, Galactust és az öröklétet és annak DC-s megfelelőjét pedig csapdába ejtette, ugyanakkor meg a Green Lantern a samaragd lovagok c. rajzfilmben Krona antianyagból van és egy bolygóval (Oa) elpusztítják.
Szóval ha valaki egy megbízható sorrendet tudna nekem felállítani mind a két univerzum első 5-10 karakteréről azzért hálás lennék! :)
Üdv: Werberet

zozi56:

--- Idézetet írta: Predash - 2012. Szeptember 28., 01:29:31 ---A vége viszont nagyon ütött, szerintem nagyon jó cliffhanger volt.
--- Idézet vége ---
Mint mindig. :)

--- Idézet ---Amúgy olvasta valamelyikőtök az egyik levelet a végén? Talán az első volt. Nagyon durva hangvételű, és a válasz sem semmi.
--- Idézet vége ---
Én az utolsón lepődtem meg, mikor kiderült, hogy Kirkman már vagy 20 számmal ezelőtt elrejtette egy levelezési rovatban, hogy ki fog meghalni a századik számban.

--- Idézet ---http://m.sfx.co.uk/2012/09/29/stan-lee-has-pacemaker-fitted/

Áhá... szerencsére úgy néz ki, túl van rajta.
--- Idézet vége ---
Vicces volt ez a szöveg, amit lenyomott. :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése