HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
FZoli:
A segítségeteket szeretném kérni egy X-Men szám azonosításában. Gyerekkoromban 1 db magyar X-Men számom volt, ami aztán szüleim egyik rendrakása folyamán szépen eltűnt. :rolleyes: Már régóta böki a csőröm, hogy melyik sztorik lehettek benne. Amire emlékszem: a második történet főszereplője ránézésre kicsit Clark Kentre hajazott és voltak benne valami ezüst színű (megfagyott vagy ezüstté vált?) emberek. Illetve még annyi rémlik, hogy a karakterismertetőben valami sárgászöldes-zöld fejű fickó szerepelt.
Ha valaki meg tudná ezek alapján mondani melyik magyar szám volt ez és/vagy melyik eredeti sztorik, azt megköszönném! :)
Balakin:
Nem feltétlen értek egyet, de sajnos tényleg nagyon gyakran ez az igazság. Nagy bánatom, hogy Brubaker remek Captain Americáját se lehet érteni a CW nélkül (pont a legfontosabb részét ráadásul). De Slott She-Hulkjába is bezavar egy kicsit ha jól emlékszem. Nekem nem para, én szívesen olvasok keresztbe de amikor laikusabb ismerőseim rákapnának egy jó sorozatra akkor hamar lelohad a kedvük az eventek és a crossoverek hallatán.
KiD:
A CW elgondolkoztató volt és több másik eventben is voltak érdekes dolgok, de nálam alapból mindegyik gáz minőségtől függetlenül azon egyszerű oknál fogva, hogy megölik a történetmesélést, sokszor a kontinuitást és a hozzájuk kapcsolódó tie-inek nagy része (néha az egész event maga) értékelhetetlen szemét.
Balakin:
Nekem a Civil War nem a kedvencem de csak azért mert szerintem Capnek nincs igaza (bár valójában senkinek se, de ha már nyakig ér a szar akkor Iron man megoldása az ésszerűbb). A secret Invasiont a maga egyszerűségében szeretem, annak inkább a következményei amik említésre méltóak, vagyis a Dark Reign, ami viszont kifejezetten jó. A Siege meg azért király mert az a nagy elégtétel az egy éves Dark reign után (amikor az első rész végén Cap pajzsa repül Iron patriot felé az egyik kedvenc pillanatom az elmúlt évekből). Plussz a Siege adta még az másik kedvenc egyoldalasomat, a Mighty Avengers utolsó részének utolsó oldalával (semmi extra, tipikus Assembe pillanat, de valamiért nagyon megragadt bennem).
Fear Itsels egy égetni való szemét, AvX közepes volt. Age of Ultron eddig bejön. De persze ez tök szubjektív vélemény.
Amúgy szerintem is igaz, hogy az első élmény meghatározó marad. Máig nagyon szeretem az Infinite crisist megelőző időszakot (Omac, Rogue wars, Villains united).
Inner Circle:
Bevallom, nekem a kedvenc crossoverem a Polgárháború, egyrészt azért, mert az volt az első modern cucc, amit angolul olvastam, és az első mindig különleges :-) de még inkább azért, mert a köztes események is ütöttek (pl. Pókember kalandjai), a legtöbb tie-in nagyon jó volt, és főleg azért, mert ez volt az egyetlen, aminek nem lehetett már az elejétől nagyjából tudni a végét. Miről szólhat a WWH? Jön Hulk oszt' szétcsap mindenkit, aztán valahogy majd lenyomják. Siege? Ugyanez Osborn-nal, a Sentry ámokfutása is sejthető volt (mondjuk nem volt rossz). Secret Invasion, Fear Itself ugyanez... még az AvsX-et említhetjük, aminek nem volt teljesen biztos a vége. Szerintem abban is a Civil War-t akarták lemásolni abban a tekintetben, hogy nem került az olvasó automatikusan az egyik oldalra: választhattál, hogy kinek adsz igazat, és nem volt biztos, hogy a győztes oldalra kerülsz a végén. Emlékszem, itt filozofáltunk, hogy a képregényekben a földalatti ellenállás mindig nyer, ez axióma, viszont hogy a fenébe nyerhetne Amerika Kapitány és az ellenállók? Lenyomnak mindenkit, és elfoglalják a Fehér Házat? Szóval azóta is nosztalgiával gondolok rá.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése