HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (39/1662) > >>

zajrus:
turkia: Egyszerű a megoldás: Nem ismered a DC-t, ahogy itthon elég kevesen vannak benne igazán és nem igazán segít, hogy a filmes/TV-s tevékenységeik csak tovább homályosítják a terepet elvégre semmi közük általában a képregényekhez... a DC gyűjtemény nagyon menő dolog, de azt jegyezd meg, hogy egyrészt nem a legjobb sztorikat inkább a legolvasóbarátabbakat szedegették össze valamint, leginkább a modern cuccokból szemezgettek... persze más a Marvel és a DC mentalitása, de ugyanúgy mindkét oldalon vannak remek és vannak szörnyű sztorik ugyanúgy karakterekkel... és bár emlegeted erőgépként Mongult, de szerintem a besorolásod hibás elvégre az, hogy valaki kigyúrt állat még simán földet foghat gondolj csak Pókira, aki több tonnát képes könnyű szerrel kinyomni míg mondjuk a Roncsbrigád tagjai csöppet gyengébbek... a Marvel földhözragadtabb megközelítéssel indított és ezt nagyjából végig tartották, míg a DC az aranykori hősökre épített, így kvázi minden hősük bőven erősebb gondolj csak Quicksilverre és Flashre... ezáltal nem állnak annyira két lábon a földön, de őszintén szólva ez nem is baj mindkét kiadónak megvannak a király sztorijai és mindkettőnek megvannak a szörnyű melléfogásai (RIP DC 2011)... de ahogy kezdtem a mondókámat a legnagyobb gond, hogy míg a Marvel az jóval ismertebb addig a DC-nél még mindig a felszínt kapargatja mindenki kiadás vagy honosítás tekintetében...

turkia:
Jaj, de jó ez a megerősítés, tényleg azt hittem, hogy velem van a baj, hogy másnak ez nem tűnik fel?!
De kint mintha a DC "trendibb" lenne. Gyakrabban találkozom filmekben pl Batman, Supi utalásokkal. Meg Lex Luthort idézik több filmben, Fátit meg mondjuk soha nem hallottam, holott... Agymenők sorozatban is szinte kizárólag a DC-t emlegetik.  :headscratch: De ez már lehet, hogy csak üldözési mánia.
Esetleg személyes preferencia, nem tusom. Marvel-től a kedvenceim pl kapásra gondolkodás nélkül: Galactus, Fátum, Zémó, Blastaar, Bulldózer, Venom, Góliát, Thor, Rozsi, stb.
DC-től mondjuk össz 3 nevet tudnék kiemelni, ha kicsit gondolkodok, elsőre Mongul, ennyi...

Tényleg, ez a JLA pl valami 1998-as és a Marvel meg már 1982-ben, meg '86-ban Galactus-pereket, meg Ostromokat hozott össze Buscema, meg Byrne támogatásával. Olyan sztorik nekem, hogy tényleg kapkodom a fejemet, hogy "de csúcs".  :D Egy Tigriscápa itt, egy Zémó ott...
De ez a JLA testrabló idegenek... A Batman fia kicsit jobb volt azért, de pl a Hush, amit pedig nagyon csúcsnak írnak le...hát nem olvasom el másodszor vagy 5 éven belül... bezzegeket nem is sorolok a Marvel-ről, mert mondhatnám rögtön a Titkos Háborút, de inkább nem mondom. :cool:

Micho:

--- Idézetet írta: turkia - 2017. Május 22., 09:43:20 ---Sziasztok, nem tudom, jó fórumcímet választottam-e, de feldobok egy témát, ami egy ideje már a fejemben van.

Járatom az Eaglemoss DC sorozatát. Igazság Ligája első év, amit pont olvastam.
Elnéztem az ellenfeleket, a történetet, bonyodalmat, a vendégszereplő szupercsapatot a Liga mellett, stb.

Ti nem érzitek úgy néha, hogy a DC a Marvel stílusához képest kicsit gagyi?
--- Idézet vége ---

Ha hiszed, ha nem, tegnap pont erről beszélgettünk Sepivel, mikor hasonlóan végigszenvedtem ezt a JLA: Első Év borzalmat. Egyetértek a levezetéseddel is, sőt, számomra hihetetlen, hogy nem ment csődbe a DC ilyen alacsony színvonalú (de mondjuk ki: gagyi) történetekkel, már legkésőbb a '70-es években, amikor a Marvelnél akkoriban Gwen Stacy halála, Klasszikus klónsztori, Galactus-szintű történetek mentek. A DC karakterekkel is ez a bajom, hogy az első vonalas szereplői kozött annyi gagyi karakter van, hogy a Marvelnél maximum a második, harmadik vonalba férhetnének csak bele.

turkia:
Sziasztok, nem tudom, jó fórumcímet választottam-e, de feldobok egy témát, ami egy ideje már a fejemben van.

Járatom az Eaglemoss DC sorozatát. Igazság Ligája első év, amit pont olvastam.
Elnéztem az ellenfeleket, a történetet, bonyodalmat, a vendégszereplő szupercsapatot a Liga mellett, stb.

Ti nem érzitek úgy néha, hogy a DC a Marvel stílusához képest kicsit gagyi? Ne értsetek félre, abszolút tárgyilagosnak szánom a kérdést, semmi bajom a DC-vel, nem is járatnám ugye máskülönben a füzeteket.  :)
Megmondom, miért gondolom ezt: sok olyan szuperhős van, aki nekem megkérdőjelezhetőnek tűnik. Pl Negatív Ember képessége is nehézkes, sokszor a DC alakjai úgy néznek ki, mint pl a '70-es években rajzolt régi formák. Esetleg szándékosan kicsit ódivatúnak rajzolnak és az írás is direkt más hangulatban megy?
Tudom, hogy más a DC stílusa, de sokszor valahogy nem tudom hova tenni...Pl sokkal kevesebb erőgép van, akik mondjuk hegyeket emelnek fel puszta kézzel. Doomsday, Supi, Darkseid oké, de a Marvel-ben csak a Mesterbűnözők között akad vagy öt izomagy.  :) Mondjuk Batman történetei nagyon bejönnek. Sötét, legtöbbször kívülálló, magányos alak. Ő pl nagyon jó karakter, a Marvel világában nekem Megtorló ilyen, csak ő persze gyilkol.  :)

Egyébként rengeteg lenyúlás van, csak nem tudom, ki nyúlt le kitől. Pl itt is van egy tolószékes mentor a csapatban, egy banda tagjai szinte egy az egyben Tigriscápa ruháját viselik, múltkor pedig egy visszaemlékezésben egy kiköpött Pókembert láttam...

Kayamiel:

--- Idézetet írta: zajrus - 2017. Május 08., 10:13:15 ---
--- Idézetet írta: Kayamiel - 2017. Május 07., 17:30:50 ---A múltkor pedig 4450-ért volt Star Wars  :hzs-darthvader:

--- Idézet vége ---

Ha boltban veszed, de ha a kiadótól rendeled olcsóbban kijössz főleg, ha a két kötetet együtt  :nezze:

--- Idézet vége ---

Na ez még nem jutott eszembe  ;D köszi, majd utána járok

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése