HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
KiD:
http://www.bleedingcool.com/2013/06/07/when-batman-sits-down/
Balakin:
Én most erősen rákaptam Morrisonra épp az Invisibles vége felé járok, szóval majd szerintem egyszer elolvasom az AC-át egyben szépen, de arról elég felemásak a vélemények, kiváncsi vagyok rá.
Geekzen olvastam a kritikát, kb ugyan ezt írták a Star Trek into darknessre is és én abszolút elégedett voltam vele, szóval a Man of steelben reménykedek még mindig (amúgy Fast and furious 6 tényleg király, csak pont azért mert amugy egy rossz film). Kommentháborúba meg fölösleges belemenni, akár magyar akár külföldi oldalon, pénz/bevétel beszél kommentelő meg ugat :) :) Senkit nem érdekel a véleményed ha közben meg amúgyis megveszed a terméket (persze néha jó kiereszteni a gőzt, de egy idő után úgyis csak a falnak beszél az ember)
Amúgy nem olvastam Lobdell írásait de engem nem zavarnak a gondolatbuborékok, nem olyan régen olvastam Claremont féle Uncanny X-ment (klasszikus cuccokat) és bár néhol kissé avittas, de egy idő után tök megszokod mert jó a sztori (Slott is sokszor használ gondolatbubikat a Pókemberében). A narráció panel kb ugyan az csak más a formája :D
Amúgy a nagy probléma a szerkesztőkkel van, nem az írókkal, utóbbiak szépen vándorolnak is el a két nagy kiadótól.
jocibmx:
Meg minden címben kb. teljesen máshogy viselkedik, mintha nem is ugyanazt a karaktert látnánk.
A relaunchnál amúgy Morrisonban bíztam, és jól is indult az Action-ös runja, de végül átment valami teljesen katyvaszba, plusz rengeteg rajzoló is volt az ő runjában.
A Superman vol2. első néhány füzete meg nem szólt kb semmiről, meg az alkotók( Perez, meg még nem tom ki) nem is tudták Morrison merre akarja vinni a karaktert, így kb. kapaszkodók nélkül próbálták írni a történeteit. Aztán jött Lobdell, aki úgy írja a történeteit, mintha még mindig a 80-as években élne. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért nem használ gondolatbuborékok helyett, olyan narrációt, akit manapság sokan használnak.
Sajnálatos amúgy, hogy a DC manapság csak a Batmanre koncentrál, és Supermant meg ilyen gyenge írókra meg meg szerkesztőkre bízza.
Sokan írják, hogy nehéz Supermannak történeteket írni, mert túl erős, meg túlságosan jó meg stb..., ami részben igaz is, de a DC annyira nem akar egy kis kreatív szabadságot adni az alkotóknak, hogy nem is csoda, hogy nehéz neki jó történeteket írni. Nem tudom miért nem engedik meg, hogy egy kicsit változtassanak a status qou-ján. És itt nem ilyen alibi változtatásra gondolok, hogy Clark most nem a Planetnél dolgozik. Bakker még így is Loissal meg Jiimmyvel dumál.
Ott van pl. Kirkman Invincible-je, ami tudom, hogy teljesen más de ugyanilyen hatalmas erővel bíró karaktereknek követjük az életét. Miért nem lehetne Supermannek gyereke? Vagy miért nem lehet kibővíteni a Superman családot, akárcsak a Batmanét?
A Man of Steel-be bízok amúgy, remélem a Warner nem bassza el, az első kritikák jók voltak, aztán jött a fekete leves. A geekz.blogon is pont támadás alatt vagyok most a témában :lol: De abban bízom, hogy a film után kicsit megnő az érdeklődés Superman után, és hátha lesz valami változás.
Bocsi, tudom hogy hosszú lett, de gondoltam csak leírom :lol:
Balakin:
Ne hagyd ki a JL-t se. Johns csapatcímeit szoktam szeretni (JSA!!!!) de a JL-ben sem éreztem, hogy igazán jelen lenne Superman.
jocibmx:
Egy számból valóban nehéz sok mindent levonni, de nekem jó kezdésnek tűnik :) A narráció mondjuk nagyon érezhetően Snyderes, de végül is ezzel nekem nincs bajom, még ha csak egy átlagos Superman történetet kapunk, akkor is mérföldekkel jobb lesz mint a jelenleg futó Superman v Action Comics történetek, amik borzalmasan gyengék sajnos. :-\
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése