HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (36/1662) > >>

talgaby:
Magyarázatot nem ad, inkább csak elemzi a kettő világ közti különbségeket. Nehéz lenne amúgy átfogó okokat mondani, mert egy csomó különálló és külső körülmény játszott szerepet rengeteg fontos mozzanatnál, és csak az összességük lett olyan, amilyen. Tóni előadása is emlékeim szerint elemezgette a mitológiát, de a már kialakult mitológiát.

Inner Circle:
Köszi, ez a "DC mellett csipegetjük a morzsákat" hozzáállás eléggé érthető. Mondjuk ez nem igazán fedi a zsidó-keresztény magyarázatot, de hitelesebbnek érzem.
Nietzschét szerintem nem illeti meg a copyright :D ez a történelemmel egyidős Sámson - Gilgames - Herkules karakter, nem? Superman a legelején még repülni se tudott, csak ugrani, ugye? Később ugye mindent tudott, mert csak. De amikor megjelent, tudott bármit, amit egy közönséges ember szerényebb mértékben ne tudna?

Farek:
Nem, ennyire nem voltam vele képben. Vagy csak nem emlékeztem rá.
Igen, a számozásról hallottam már, elég érdekes hozzáállás. Így hamar elérhetők a jubileumi számok. :)

Sepi:
Ezt eddig nem tudtad? Pedig annyi interjúban elhangzott már, amik olyan alkotókkal készültek, akik abban az időben már dolgoztak ott. Szinte az összes Stan Lee interjúba is belekerül.

Amúgy de, tudták, hogy konkurencia, de nem vették annyira komolyan. Mindenesetre eléggé le volt szabályozva, hogy mennyi képregényt jelentethetnek meg egy hónapban. Ezért is születtek meg az olyan összevont képregények, mint a Tales Of Suspense (ebben ugyebár Amerika Kapitány és Vasember kalandjai kerültek bele), a Tales To Astonish (avagy Hulk és tsai), vagy a Journey Into Mystery (Thor és tsai). Így tudták kijátszani a limitet, hogy közben minden akkori karakter különálló kalandjai is megjelenhessenek. Aztán mikor rendeződött a nyomdai helyzete a Marvelnek, minden karakter kapott különálló címet.
Apró érdekesség (bár gondolom, ezt azért sokan tudják), hogy pont ezért indult az Amerika Kapitány a 100-as számtól, mert a Tales Of Suspense a 99-essel ért véget. Ahogy a Hulk is 102-vel, mert a Tales to Astonish 101-gyel ért véget.

Farek:

--- Idézetet írta: talgaby - 2017. Szeptember 26., 20:55:36 ---Meg persze az is vastagon ott volt, hogy a DC saját tulajdonú nyomdáját voltak kénytelenek használni, ezért nem volt a borítókon az F4-nek se pár hónapig jelmeze, féltek, hogy kivágják őket a francba.
--- Idézet vége ---
CSomó érdekes dolgot mondtál, de talán ez volt a legérdekesebb. A DC-nek nem esett le, hogy itt konkurencia épül? Vagy nem vették őket komolyan?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése