HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Balakin:
JL szerintem semmi extra, JLA még kevésbé (főleg az elején Finch BORZALMAS rajzaival. Komolyan mintha elfelejtett volna rajzolni). Dark meg jó is lehetne ha Vertigo cím lenne, Vertigósított DC karakterekkel. Így olyan érzésem van mint DC-sített Vertigo karaktereket olvasnék.
All-star western nem akar tetszeni sehogy se. Elején még érdekes volt de már egyre jobban hiányzik a szikár préri meg kis városok amit annyira szerettem a Jonah Hexben (egyik kedvenc sorozatom volt a DCNU előtt). Moritat rajzstílusa is csak majdnem jó, valamit nagyon hiányolok belőle, de nem tudom mit.
--- Idézet ---Justin Jordan sem okoztak számomra még csalódást.
--- Idézet vége ---
Team7? Szerintem baromi érdektelen volt. a Luther Strode tök jó, de vele is úgy vagyok mint Bunn-al. A kis kiadós munkái nagyon tetszenek, de ahogy egy nagy kiadóhoz kerül, érdektelen lesz amit ír.
Ideniel:
--- Idézetet írta: Snake (XF) - 2013. Szeptember 05., 10:52:43 ---Bár én csak egy szűk réteget olvasok DC-n belül, de a Jokeres Batman szám konkrétan gyenge lett, pedig amúgy az a széria a kiadó egyik legjobbja. (Azzarello Wonder Womanjével karöltve)
--- Idézet vége ---
Nem tudom, én magam még nem olvastam, s az említett fórumokon sem láttam, hogy szó esett volna a Jokeres számról. Ha tippelnem kellene, akkor a DC méltányosságból odalökte a különszámot Andy Kubert-nek, aki az apja írói stílusát mímelve összedobott egy időtlenül idétlen Jokeres one-shotot.
--- Idézetet írta: Balakin - 2013. Szeptember 05., 10:56:36 ---Az egész New 52 nekem unszimpatikus és egyre kevesebb címet olvasok, Johns távozása után a GL-eket is teljesen abbahagytam. Majd 1-2 év múlva felzárkózok, addigra kiderül érdemes-e egyáltalán. Pedig a New52 előtt imádtam a DC-t.
Alapvetően nem érdekelnek a gonoszok, főleg Batman ellenfelei, az összes híresebbet rühellem, Jokerrel az élen. Snydert épp kezdtem megkedvelni, ez a Zero Year is bejött, erre félbeszakítják valami Jokeres sztorival aminek semmihez semmi köze.
Maga a Villains month dolog még jó is lehetne, a Forever evilben is volt pár érdekes részlet (összességében hasonlóan unalmas volt, mint a Trinity war 90%-a) de csak arra ment ki, hogy legyen egy expozició aztán mindenki kap egy one shot-ot és kész.
Sokan a Dark reignhez hasonlítják, de az szerintem egy sokkal érdekesebb koncepció volt, itt nagyon azt érzem, hogy "na ezt most mindenki venni fogja mert a gonoszokat sokkal többen szeretik".
A DC legutóbb akkor tudta a gonoszokat jól felhasználni főszereplőként, amikor Simone írta a Secret six-et.
--- Idézet vége ---
Nekem a Green Lantern line továbbra is alap, gyakorlatilag a Rebirth óta minden GL-kötődésű képregényt elolvastam, s épp mostanság készülök pótolni a komplett CoIE utáni kronológiát is. Mint mondtam, én bízok Vendittiben, s Charles Soule, illetve Justin Jordan sem okoztak számomra még csalódást.
Ezen kívül lelkesen követem még a Justice League és the Dark line címeit is (kivétel Katana, World's Finest), no meg az All-Star Western-t. A Batman és the Edge line-okat csak időszakosan pótolgatom. A Death of the Family több szempontból is csalódást okozott, de szerencsére még a közelében sem jutott a Lobdell vezényelte Superman line mélységeinek. Még nem sikerült lecsekkolnom az Unchained-et, illetve a Batman/Superman-t Greg Paktól, aki a Hulk és Hercules run-jával lopta be magát a szívembe.
Batman kapcsán én mindig úgy voltam a rogue gallery-jével, hogy high-concept szinten nem túl kiforrottak, ellenben rengeteg karakter-centrikus sztori épülhet rájuk, amelyek pszichológiailag tárják fel Batman és az adott főgonosz közti konfliktust, ellentétben például Spidey hasonlóan emblematikus rosszfiú-gárdájával, akik inkább csak a hős megpróbáltatásainak kifejezéséhez szolgálnak eszközül, máskülönben általában nem túl komplex figurák. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a jó villain-centrikus Batman sztori a legtöbb esetben Batman és egy főgonosz párharcáról szól, míg a Spider-Man sztorik számomra akkor a legszórakoztatóbbak, amikor sok kispályás szuperbűnöző csapatba verődik, hasonlóan a Rogues-hoz a Flash képregényekből (kedvenc jeleneteim, amikor bárban iszogatva kibeszélik a legutóbbi akcióikat).
A Dark Reign koncepciója valóban jó volt, más kérdés, hogy az bevallottan a Warren Ellis-féle (#110-121) megújult Thunderbolts koncepció átültetése volt a komplett Marvel 616-os univerzumra. A megvalósítás is hagyott némi kívánnivalót maga után, a villain minik többsége (The Hood, Lethal Legion, Mister Negative, Zodiac, Sinister Spider-Man) meglehetősen gyengére sikeredett, a Thunderbolts színvonala ekkoriban rendkívüli módon visszaesett, arról már nem is beszélve, hogy az egyébként kiváló Dark Avengers-t minden tekintetben elvágta az időszak betetőződése, egyben lezárása, a Siege event. A többi sorozat szempontjából nem okozott számottevő változást Stark Osborn-ra cserélődése, mindössze annyi történt, hogy az Initiative elkezdett rosszfiúkat is besorozni (Taskmaster FTW!).
Villains United/Sinister Six is tervben van már egy ideje, elméletben ha a Batman maratonommal a Birds of Prey-hez érek, már a többi spin-off (Gotham Central, Gotham City Sirens, stb) is bevállalható komolyabb spoilerek nélkül.
Balakin:
Az egész New 52 nekem unszimpatikus és egyre kevesebb címet olvasok, Johns távozása után a GL-eket is teljesen abbahagytam. Majd 1-2 év múlva felzárkózok, addigra kiderül érdemes-e egyáltalán. Pedig a New52 előtt imádtam a DC-t.
Alapvetően nem érdekelnek a gonoszok, főleg Batman ellenfelei, az összes híresebbet rühellem, Jokerrel az élen. Snydert épp kezdtem megkedvelni, ez a Zero Year is bejött, erre félbeszakítják valami Jokeres sztorival aminek semmihez semmi köze.
Maga a Villains month dolog még jó is lehetne, a Forever evilben is volt pár érdekes részlet (összességében hasonlóan unalmas volt, mint a Trinity war 90%-a) de csak arra ment ki, hogy legyen egy expozició aztán mindenki kap egy one shot-ot és kész.
Sokan a Dark reignhez hasonlítják, de az szerintem egy sokkal érdekesebb koncepció volt, itt nagyon azt érzem, hogy "na ezt most mindenki venni fogja mert a gonoszokat sokkal többen szeretik".
A DC legutóbb akkor tudta a gonoszokat jól felhasználni főszereplőként, amikor Simone írta a Secret six-et.
Snake (XF):
Bár én csak egy szűk réteget olvasok DC-n belül, de a Jokeres Batman szám konkrétan gyenge lett, pedig amúgy az a széria a kiadó egyik legjobbja. (Azzarello Wonder Womanjével karöltve)
Ideniel:
--- Idézetet írta: Balakin - 2013. Szeptember 05., 10:23:31 ---DC-től ebben a hónapban semmit nem olvasok, ezek a beleerőszakolt szeptemberi különszámok teljesen érdektelenek (tavalyi Zero month-t is szinte teljesen kihagytam). Kíváncsiságból belelapoztam 1-2-be de csak megerősített benne, hogy nem kell ez nekem.
--- Idézet vége ---
Pedig a külföldi fórumokat böngészve nekem az a benyomásom támadt, hogy csak az eheti megjelenések közül is a Nocenti-féle Creeper szám kivételével mindegyik meglepően jó fogadtatásra talált, különösen a Green Lantern (Relic), Green Arrow (Count Vertigo) és Batman & Robin (Two-Face) különszámok. A Green Lantern-t író Venditti gyerekre én egyébként már az X-O Manowar-nál felfigyeltem - elképesztő érzéke van az akciójelenetek szövegszintű levezényléséhez, de úgy a párbeszédekhez is általában.
Persze megértem, ha személy szerint nem csíped az ilyenfajta különkiadásokat, főleg ha egyetlen gimmick-re épülnek egy egész hónapon keresztül, én azonban nyitott vagyok mindenre. A Zero Month-ot én nem is a gimmick miatt tartottam katasztrofálisnak, hanem azért, mert a reboot-ból támadt, kontinuitást firtató kínzó kérdésekből alig válaszolt meg valamit és csak tovább gyarapította őket (a Tim Drake incidens, a teljességgel felfoghatatlan 5 éves időintervallum a Justice League első inkarnációjának megalakulása és az aktuális események között, Hawkman már eleve kibogozhatatlan eredettörténete és még sorolhatnám napestig).
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése