HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
Ideniel:
Nekem a Messiah Complex már a Cable ongoing miatt is megérte. Rövidsége ellenére elég hamar feltornázta magát nálam (na jó, csak majdnem) az X-Factor, New X-Men, Astonishing X-Men, s Uncanny X-Force mellé.
Én amúgy szépen sorrendben haladva jutottam el a Messiah Complex-ig a Morrison korszaktól kezdve, illetve a House of M/Decimation-ön át, s maximálisan át tudtam érezni az események súlyát, arról már nem is beszélve, hogy Bishop mennyire felértékelődött a szememben. Nem morálisan persze, hanem mint komplex karakter.
X-Men maratonommal én mos épp a Second Coming-ot gyűröm, egyelőre az sem okozott csalódást.
KiD:
Na, épp most olvastam el a Messiás komplexust. Ha már eventek... Nagy várakozással néztem elébe, sok jót olvastam róla neten, és hát... nem tetszett. Tipikus mutáns event, sok harc rosszul koreografálva, grandiózusnak előadott, mégis botegyszerű, de még botegyszerűségében is fölösleges szálakat indító történet, és pár hű de meglepő haláleset, melyek 0 érzelem kiváltására képesek.
(Most komolyan az AvX-et olvastam, és ugye abban is kinyírják a profot, szóval nem gondoltam volna, hogy itt is, ha már ez egy korábbi időszak. Hogy támadt fel? Ő az új May néni!)
Az a baj, hogy lehet, hogy egységesebbnek hat a mai Marvel, a sok eventtel, meg a sok egybefonódással, de nálam ez a pozitívum (?) simán elhasal annak fényében, hogy cserébe hótborzasztó történeteket olvashatok, sőt még a jobb sztorik is tök egyenletlen színvonalúak, és írók helyett marketingesek által íródnak (nem szó szerint,d e közben mégis).
Inner Circle:
LOL
Régen a galaktikus eseményekkel főleg az F4 és az Angyalok foglalkoztak, onnan aztán lehetne válogatni, Kree-Skrull háború és a többi. De bevallom, nekem sokkal szimpatikusabb a mai, a szuperhősök szorosabb együttműködését bemutató Marvel, amivel együtt járnak az event-ek. Végülis egy régimódi, többrészes Avengers-sztori is egy "event", és amúgyis irreális volt, hogy egy-egy világrengető eseményről néha csak az tudott, akinek a füzetében történt. Nyilván nem az olyanokra gondolok, hogy Sólyomszem elvesztette a nyílfaragó kését és öt részen át keresi, hanem a New York-ot lerohanós és hasonló cuccokra.
KiD:
Érdekes lenne elgondolkodni, hogy hány régi, klasszikus, egy-két részes történetet csinálnának meg eventként, ha ma állnának elő velük.
A Days of Future Past pl. Bár azt meg is csinálták Age of Ultronként... Galactus érkezése dettó. Főnix halála kicsit hosszabb, de dettó. Ééééés végül is azt is megcsinálták AvX-ként. Szerintem ha kicsit megerőltetném magam egy baromi hosszú listával tudnék előállni.
talgaby:
Meg amúgy is nagyrészt erről szólt a Schism.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése