HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
KiD:
Van arra adatotok, hogy egy-egy event átlagosan mennyivel dobja meg a számokat? (Bár ez azzal lenne teljes, hogy utána mennyivel esik vissza - vagy nő - az eventben résztvevő füzetek olvasottsága.)
talgaby:
Ez tény, és én is jól elsült kísérletnek tartom a NOW!-t, ám attól még tartom, hogy el fogják cseszni. Mint az elmúlt 25 évben mindent. 2009-ben egyszer már beleroppantak a nagy eventezésbe, de onnan még kimásztak azzal, hogy rákoncentráltak a top címekre, a kicsiket meg hagyták, hadd dögöljenek meg. De már mindkettő cég annyira a felső 25-re összpontosít, hogy lassan nem lesz hova visszavonulniuk, ha plafonig ér a trutyi. A Marvel és a DC is szinte ijesztő mértékben dobálják el a kisebb példányszámban futó címeiket. Legjobb példa volt Fraction Defenderse, ami akármennyire hulladék volt, a cég úgy magára hagyta egy hónap alatt, hogy nézni is rossz volt. Ennél még Bendis Póknőjénél is jobban kapálóztak, hogy valaki vegye már meg, mielőtt bedobták a törülközőt.
Ideniel:
--- Idézetet írta: Asys - 2013. Október 18., 14:28:10 ---Vélemény az Avengers A.I.-ről? Érdemes elkezdeni olvasni? :rolleyes:
--- Idézet vége ---
Kábé az egyetlen jó dolog, ami az Age of Ultron-ból származott, szerintem. Bár mindig is Hank Pym-apologéta voltam, még az Initiation kora-béli Mighty Avengers-t is élveztem.
--- Idézet ----Már megjárták egyszer, most is meg fogják, de ez minimum középtávú dolog.
--- Idézet vége ---
A Marvel egyelőre még semmi komolyabb elszúrást nem sütött el a NOW-val azon kívül, hogy pár hónap után ugyanúgy átvitték event-dömpingbe a dolgot, mint előtte, bár még így is a DC a nagyobb vétkes kettejük közül. Meg hát azt sem árt elfelejteni, hogy a New 52 debütálását követő pár hónapot leszámítva a Marvel 2004 és 2012 között az event-dömping ellenére vagy éppen amiatt végig piacvezető volt a Diamond eladási statisztikái szerint. S ezt most egy papíron DC-rajongótól hallod, szóval hiába vagyok elfogult, még én is elismerem, hogy a NOW óriási dobás volt a Marvel részéről, talán a legnagyobb, egyszersmind PR és színvonal szempontjából a legkiegyensúlyozottabb a 2000-es évek eleji kísérleti korszakuk óta.
matrixhv:
Köszönöm a válaszokat.
talgaby:
-A marveles DCnU: némileg átrendezték az univerzumuk status quo-ját, legfőképpen azzal, hogy az Angyalok történelmük során először tényleg valami ütőképes csapat próbál lenni egy rakás kirakatbohóc helyett, illetve az X-eken belül némi forradalom tört ki. De igazából egy rakás újraindított sorozat volt, ha őszinték akarunk lenni, pár lecserélt alkotóval.
--Bendis az All New X-Men című sorozatban a jelenbe hozta a hatvanas évek első öt X-ét… mert csak. Ebből megy most ott a nagy filozófiai háború, ami jelenleg egy valós háború képében mutatkozik meg. Most Hickman eljátssza ezt az első öt bosszúangyallal is.
-Nem gurult el a szokásosnál jobban.
-Semennyire.
-Már megjárták egyszer, most is meg fogják, de ez minimum középtávú dolog.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése