HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
*Marvel és DC SPOILER-sörözö*
turkia:
Tényleg, valami szíves is volt benne, meg tűzön járás, egy cilinderes ember, ugye? Na igen, a Hazatérés végén van egy öntömjénezős rész, ahol Romita megmagyarázza, hogy a rossz az lényegében jó...pedig micsoda Vészmanókat rajzolt!!! Sztem simán kiégett, megöregedett. Majdnem annyira elnagyol, mint Griff Senor vagy ki a Transformersben.
Visszakanyarodva a Marvel gyűjteményére egy gondolat: kb 3 hete találtam ki, hogy keménytáblás Marvel sztorikat kéne szerezni. Felmentem a Kingpin honlapjára, hogy van-e gyűjteményük, de mintha nem lenne rendszeres a keménytáblás náluk. Aztán jött a tv reklám, szóval adott a megvásárolandó anyag. De tényleg, mekkora véletlen már . Apropó: a Semic miért fuccsolt be anno? Mert még a 102. Pókember borítóra ki is írták, hogy majd' 300 ezer vásárlójuk van. .
Farek:
--- Idézetet írta: Micho - 2018. Január 09., 19:18:58 ---Igen.* Szerintem az első 50 számmal nem lehet megfogni, betéve tudom, annyiszor olvastam őket gyerekkoromban. Eszembe jut, hogy anno unalmas gyalogtúrákat ezzel dobtunk fel uncsitesómmal, hogy egyikünk mondott egy számot, a másiknak pedig rá kellett vágnia, hogy ki volt az ellenség benne ;D
--- Idézet vége ---
Vagyunk ezzel még így egy páran. :) És ugyanez igaz volt a Marvel Extrára meg az X-Menre is. Jó, mondjuk ott nem volt annyi rész. :P
Nekem a szívzabálós Batman sztori tetszett, pont azért, hogy milyen kemény. Aztán felnőttebb fejjel én sem értettem, hogy hogyan csúszhatott az át annak a magyar kiadásban annak idején egy gyerekeknek szánt képregényben. :)
Jó kis történetek voltak azok.
MacFarlane rajzai alapvetően nekem sem jönnek be, bár azért nem vagyok teljesen elutasító, mert vannak jó dolgai. Amikor már nagyon elszáll az agya és teljesen elrugaszkodik a valóságtól, akkor már nekem is sok.
De pl. Humberto Ramoshoz képest egy isten számomra. Nem sok munkáját láttam Ramosnak, mert szerencsére az általam korábban olvasott címeket elkerülte, vagy ha mégsem, akkor visszafogottabban rajzolt, de amikor először megláttam a vastag fekete keretben egyenként fejméretű fehér szemekkel ellátott Pókembert, meg a 164 fogú Venomot, akkor tudtam, hogy köszönöm, nekem erre nincs szükségem. :dry:
Sepi:
--- Idézetet írta: turkia - 2018. Január 09., 23:39:53 ---A Láz (ha ez a címe) valami különösen nyomasztóként él a fejemben. Valami izzadós ember, kb ennyi maradt meg. Vagy 20 éve elő se vettem. Sötét, gusztustalan, tényleg, mint az Uborka volt.
--- Idézet vége ---
Erről beszéltem én is, ebben ette a rosszfiú az emberi szíveket.
A Pókembernél McFarlane megjelenése nálam is kiverte a biztosítékot. Akkoriban már (a kamaszkor miatt) nem vettem állandó jelleggel a képregényeket, mert öregnek tartottam magam hozzá. De bekerültem egy szanatóriumba, ahol az egyik kisgyereknél volt egy aktuális Pókember füzet. Elkértem tőle elolvasni, és abban már Meki rajzolt. Emlékszem, hogy akkor nyugtáztam is magamban, hogy jó döntést hoztam amikor leálltam a gyűjtéssel, mert ez a rajz katasztrófa. És a mai napig nem jön be Meki stílusa. Pedig azóta természetesen már megvettem ezeket a számokat is, de sokszor nem olvastam el őket.
Micho:
--- Idézetet írta: turkia - 2018. Január 09., 23:39:53 --- Romita meg, ahogy olvastam a Hazatérést, stílust váltott?? Olyan szögletes kockaember mindenki görbe lábakkal. :-\
--- Idézet vége ---
A kötet végén elmondja, hogy valami idióta megdicsérte, amikor először "bekockult", hogy milyen karakánul rajzol, és ettől felbátorodva még karakánabb lett, és ilyen a mai napig :-\
Pedig nekem a klasszikus rajzai szinte az etalon volt, az apjánál is jobban tetszik, de szerintem még vannak így egy páran itt.
...a "Falánk fű"... most, hogy így mondod, tényleg! Elég bateg volt a magyar szerkesztő, aki ezeket anno beválogatta, mert valóban para volt, de valahogy mégis tetszett... tipikus paplan alatt olvasós, aztán "reggelig tartom a pisit, mert nem merek kimenni" szintű dolog volt :cool:
turkia:
Ami nekem undorító és nyomasztó volt (mint a régi Uborka tv műsor): Batman: Falánk fű, Superman: A Kripton utolsó fia Batman: Láz. De ha jobban belegondolok, egy metallós supi történetet, meg azt leszámítva, amikor Pókember szerepelt a közös kalandban, a legtöbb supis, batmenes sztori furcsa volt nekem. A Láz (ha ez a címe) valami különösen nyomasztóként él a fejemben. Valami izzadós ember, kb ennyi maradt meg. Vagy 20 éve elő se vettem. Sötét, gusztustalan, tényleg, mint az Uborka volt. Félelmetes. A rossz értelemben. A teknőcök első részei szuperek voltak (mikor a rajzfilmet követte), de utána én is leálltam vele, mikor karikaturisztikus lett.Az a stílus nem jön be. A rajzoknál is a letisztult vonalvezetést szeretem. Buscema, Byrne. Mcfarlane büntetés nekem. Romita meg, ahogy olvastam a Hazatérést, stílust váltott?? Olyan szögletes kockaember mindenki görbe lábakkal. :-\ nekem "A" sorozatom a Transformers volt, bár mai fejjel a Marvel Extra a favorit. Szóval a Transformers 7. indított el az úton. Szerencsen vettük a húsbolt melletti abc-ben. Ma már persze kínai...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése