HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

*Marvel és DC SPOILER-sörözö*

<< < (207/1662) > >>

Ideniel:
Egyre ritkábban adok 5 csillagot a DC és Marvel képregényekre, hát még a kettejük eventjeire, de ez a Forever Evil még éppen megérdemelte. Igaz, a Justice League-en kívül kábé az összes tie-in kuka vagy elhagyható, de a központi mini tényleg kiváló volt, bravó Johns.

Zigota:
Az eredeti Nova is tiniként kezdte, épp ezért volt érdekes a karakter fejlődése. A mostani Nova szerintem egyszerűen bugyuta. A GotG-ben nagyon erőltetett konfliktusok vannak, ami egy nagy hisztit eredményez.

Ideniel:

--- Idézetet írta: Zigota - 2014. Május 21., 11:59:31 ---De persze nem lenne Marvel, ha nem b*szták volna el ezt is, és nem lenne bűn rossz a folytatás (nem emlékszem a címére, de összecsődítették az összes nagyágyút a galaxisban). Most pedig nagyon rossz az új Gotg és Nova is sajnos.

--- Idézet vége ---

Az első Annihilators mini még egész jó volt, az Annihilators: Earthfall viszont valóban az olvashatatlanságot súrolta. Nekem speciel tetszik az új Nova ongoing, más kérdés, hogy akik Richard Ridert vagy Nova Corps sztorikat vártak volna, azoknak eléggé izzadtságszagú ez a tini hőssel való újrakezdés (Blue Beetle much?). Bendis GotG-jából pedig még csak az első két kötetet olvastam (Trial of Jean Grey-ig még nem jutottam el), annyira nem tragikusan rossz, de tény és való, hogy DA&AL éra nyomában sem ér az új sorozat.

szerk.: Megfejtettem a First Class képregények talányát, legalábbis ami a Claremont előtti időszakot illeti:

1) Marvel Masterworks - The X-Men 1 - 1-10
2) Marvel Masterworks - The X-Men 2 - 11-21
3) Marvel Masterworks - The X-Men 3 - 22-31
4) Marvel Masterworks - The X-Men 4 - 32-42
5) X-Men First Class (2006) - TPB 1-8
6) X-Men First Class (2007) - TPB vol. 01 1-5, Special
7) X-Men First Class (2007) - TPB vol. 02 6-10
8) X-Men First Class (2007) - TPB vol. 03 11-16, GSS
9) Marvel Masterworks - The X-Men 5 - 43-53, The Avengers 53
10) Marvel Masterworks - The X-Men 6 - 54-66
11) 8) X-Men Hidden Years (1999) - TPB vol. 01
12) 9) X-Men Hidden Years (1999) - TPB vol. 02
13) X-Men First Class Finals (2009) - TPB 1-4
14) Marvel Masterworks - The X-Men 7
15) Marvel Masterworks - The X-Men 8

Zigota:
Ha van 2000 utáni Marvel történet, amire érdemes befektetni, az az Annihilation, Conguest, War of Kings, Realm of Kings, és természetesen a Gotg és Nova füzetek. Nagy ötlet volt új életet lehelni a kozmikus vonalba. De persze nem lenne Marvel, ha nem b*szták volna el ezt is, és nem lenne bűn rossz a folytatás (nem emlékszem a címére, de összecsődítették az összes nagyágyút a galaxisban). Most pedig nagyon rossz az új Gotg és Nova is sajnos.

Más: Most olvasom a Gotham Centralt, és nagyon megfogott. Eltalálták a rendőrök mindennapi kilátástalanságát egy olyan világban, ahol a "szupergonoszok" (bár a legtöbbnek nincs semmi szuperereje) ellen semmit sem tehetnek. Ha véletlenül elfogják, pár hónap, és megint kint lesz. Ebben a világban Batman is inkább ellenség, mint barát.

Ideniel:

--- Idézetet írta: Inner Circle - 2014. Május 21., 10:22:52 ---A mai napig nem jöttem rá, mi a fenéről szólt az a New Avengers... mondjuk a mostanival is ugyanez a helyzet.

--- Idézet vége ---

Eredetileg a Disassembled után Cap által verbuvált új Avengers-inkarnációról szólt volna, amiben keveredtek az Avengers veteránok és az új tagok. Ez az időszak cirka 6 story arc-ot ölelt fel, míg nem jött a Civil War, amikor is egyértelműen Luke Cage vált az elsősorban Avengers-újoncokból álló csapat vezetőjévé, először a regisztráció-ellenes Cap-pártiaké, majd a Secret Invasion után a Norman Osborn által üldözött szökevényeké. A New Avengers égisze alatt bontakozott ki az Illuminati koncepciója, akik a Kree-Skrull háború óta a háttérből mozgatták a Marvel univerzum sorsát meghatározó szálakat. A Hickman-féle New Avengers már kizárólag az Illuminati-ra koncentrál, míg a "sima" Avengers (illetve később az Avengers World) átment amolyan All-Stars sorozatba, amiben a veteránoktól kezdve, a kispadosokon át, egészen a vadi új tagokig mindenki megtalálható.

A Bendis-féle New Avengers legnagyobb "bűne" az volt, hogy eredetileg a Bendis-éra zászlóshajójaként indult, ám hamarosan az event-dömping companion-sorozatává redukálódott, amit Bendis a karakterközpontú cselekményvezetéssel próbált kiegyensúlyozni, meglehetősen váltakozó sikerrel (értem én, hogy Bendis szerelmes Luka Cage-be, de nem várhat el ilyen mély odaadást az olvasóktól).

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése