Szerző Téma: Egyebek  (Megtekintve 378256 alkalommal)

0 Felhasználó és 11 vendég van a témában

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
Egyebek
« Válasz #281 Dátum: 2008. Május 23., 09:34:04 »
Hát nem  Ennél azért ütősebb!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Egyebek
« Válasz #280 Dátum: 2008. Május 23., 09:08:47 »
Idézetet írta: Spuri
A hal neve nekem is tetszett, meg kell valljam ...
Csak nem Wanda volt?
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
Egyebek
« Válasz #279 Dátum: 2008. Május 23., 08:58:29 »
Ma reggel döbbentem csak rá, hogy hol lehet a hiba, hogy az ugrálások ennyire szemet szúrtak mindenkinek. Aztán ma, ahogy olvasgattam a Charaxot (tudom, gáz, hogy a sajátomat olvasom:)) rájöttem!

Én rajzfilmesen gondolkodom, és ez érződik a képregényen is. Vagyis van előttem egy jelenet, amit aztán kockákban igyekszem átadni. Alapjában mindent oldalakra bontok. Mármint olyan, mint egy vers: minden oldal egy-egy külön versszak. Vagy ahol nem egy egész oldalra jön ki a jelenet, ott a mindig hagytam egy kis szünetet. Abból lehetett követni, hogy váltás van.
Azt hiszem én olvasom csak úgy, hogy szakaszosan. Vagyis minden oldal (ahol nem kívánja a folytatást egyértelműen a dolog) ott lezárom a jelenetet, és tudom, hogy új oldalon új kezdődik. Talán itt lehetett az elcsúszás

De jó, hogy erre rájöttem, mert legközelebb figyelni fogok rá.

A hal neve nekem is tetszett, meg kell valljam ...
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 23., 08:59:16 írta Spuri »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Egyebek
« Válasz #278 Dátum: 2008. Május 21., 15:24:20 »
A világa beszippantott, azzal nincs gond, és erősen látszik is, hogy gyakorlatilag egy komplett világot és annak legendáját próbálod megteremteni, amivel csak reális léptékben mérve lehet gond, mert egy embernek elég nagy feladat, pláne, ha végső soron szeretnéd eladni is papíron, nem csak webcomixként tartani. Tudom, hogy a képregényiparban vannak jópáran, akik egymaguk (vagy párosával) alkottak komplett világokat, de szerintem idehaza még nem tartunk itt. Mindenesetre Tony-hoz hasonlóan azt mondanám, hogy a képregényednek gondos háttérmunkával komoly jövője lehet (de ha sikerülne idővel felkelteni egy komolyabb rajzfilmes figyelmét, gyakorlatilag nyert ügyed lenne).
Ja, és egy dolgot kihagytam az előbb: a maffiagyűlésen, amikor bemutatták a keresztapákat, a hal nevén vagy egy percig nevettem. Az iszonyat nagy poén volt (és direkt nem lövöm le, tessék megvenni a kötetet hozzá. ).
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
Egyebek
« Válasz #277 Dátum: 2008. Május 21., 14:40:16 »
Köszi a kritikát, talgaby!  Egyébként majdnem mindenben egyetértettem Tonyval is, és veled is. Tisztában vagyok a hibákkal, és felkészültem rá, hogy a fejemhez vágják majd őket, de semmi gond, ez így természetes, és örülök, hogy nem megy át seggnyalósba a dolog - az elfogultság ellenére sem.

Én is elmondanám a saját kritikámat a saját képregényemről, és talán némi magyarázatot, hogy miért úgy lett, minden, ahogy.
A színek után szerintem is kiált, ezt Tonynál sem cáfoltam, csak azt mondom, hogy nem volt rá keret. De talán a harmadik kötetet már sikerül úgy kiadni. A nyomda is és én is örülnénk ha így lenne.  A vastagabb kötet is a pénzhiány miatt nem valósult meg - és a füzet formátum is emiatt alakult ki... De talán nem ez lesz a legnagyobb hibája... (A "kötet" megnevezés úgyis csak a honlap és Hosszú-Völgy miatt volt fontos.)

A hirtelen váltásoknál nagyon sokat gondolkoztam, hogy tegyek-e mindenhova dátum és időmegjelölést, de aztán úgy döntöttem, hogy csak a legszükségesebbeket teszem ki, mert van olyan oldal, ahova minden 2. képkockába kellett volna ilyet tennem. Abban bíztam, hogy egyértelmű lesz a helyszínek közti váltogatás. De ettől kicsit tényleg ugrálóssá vált.
A második kötet nem lesz ilyen!!

A logikátlanságokra: tényleg van benne (pl a populáció kérdése), de a gyenge iskola, és az egyszemélyes rendőrség látszatából ne vonj le messzemenő következtetéseket. Ahogy a történelemkönyvillusztrációból se!  
Iskola: egy képen látszódnak diákok, de ott is csak a padok első sora. És ha ott ekkora az élet, akkor mekkora lehet a kamera mögött! Ráadásul ki mondta, hogy csak az az egy iskola van?
Rendőrség: a második kötet majd kitágítja a látóteret, és egy kis magyarázatot is ad, hogy miként is működik az erdei rendőr-rendszer.
A múlt: ugyebár Tappancs olvassa a történelemkönyvet, amiről ugyebár Huhogi tanár úr is elárulja, hogy nem egészen úgy voltak a dolgok, ahogy tanítja... Ebből következik, hogy a tankönyv és illusztrációi is a nagy öregek titkolózásába simul bele.

Valóban hatott a történetre az Erdő kapitánya, de ahogy azt a kneten is írtam, a Polip sorozat sokkal jobban. Ezért kicsit komolyabbak lesznek az események, de nem annyira, hogy azt a látszatot keltse, hogy ki akar hasadni a mesésségből (remélem értitek...)

Már él bennem életem műve, és legalább 50 kötet története... Persze ezek mind Hosszú-Völgyön játszódnának, de a Charax-érától függetlenül. Az első Charax-sorozat amúgy is kb. 5 kötetre van tervezve, úgyhogy megfogadom a tanácsot

És most, hogy már tudd, mire számíts, ugorj neki még egyszer, de úgy, hogy úgy olvasod, hogy mindez Hosszú-Völgy egészének egy kis szelete  Talán beszippant a világa!
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 21., 14:43:05 írta Spuri »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Egyebek
« Válasz #276 Dátum: 2008. Május 21., 11:43:16 »
Gondolom a mérete miatt ezt nem olvassák majd el sokan, de úgyis inkább az alkotóknak lehet érdekes...
Na kérem szépen, elolvastam az eddigi kettő magyar szerzői képregényemet, a Bloodlust és a Charax első részeit. Előre is bocsi a BL-teamtől, de már így is ott vagyok elég fórumon, nincs elég lelkierőm még egy fórumra regisztrálni gyajkorlatilag egy hsz miatt.
Továbbá előre szólok, hogy a szokásos véleményezési felépítéstől eltérően a negatívumokkal fogok kezdeni, onnan megyek majd át a képregények erősebb pontjaira.

Kezdem a Bloodlusttal. Párszor mondtam, hogy a vámpíroktól eléggé csömöröm van, és ez most se változott, ennek ellenére igyekeztem pozitívan hozzáállni a képregényhez. Egyelőre negatívumként vetem fel, hogy a történet úgy istenigazából nélkülöz minden eredetiséget, mert végső soron egy posztapokaliptikus világ szupergazdag/szuperszegényekre osztva, nyakoncsapva a vámpírokkal. De igazság szerint ez nem a legnagyobb baja, sőt a legkisebb (majd lentebb még visszatérek rá). A legszembetűnőbb dolog nekem az volt, hogy nem egy képregényt olvastam, hanem egy képekkel illusztrált forgatókönyvet. Ez egy képregény, teljesen felesleges szó szerint leírni azt, amit látunk a kockákon, az ilyen narráció lényege az, hogy azt írja le, ami nem látszik a képeken. Teszem azt, ha látom, hogy a nő a földre került, ne legyen már ott fél centire az a szöveg, hogy a nő a földre került, mert vagy azt hiszem, hogy hülyének néztek, vagy hogy véletlenül a szövegkönyv helyett a rajzoló forgatókönyve került kinyomtatásra. Tudom, hogy azok nélkül szinte semmi szöveg nem lenne benne, de én inkább mégis azt mondanám, hogy gondolatokat, érzelmeket tartalmazó szövegdobozokkal helyettesítsétek. Az a pár darab, ami benne volt, jó lett, ebből kéne még pár. (És külön örülök, hogy nem is próbálkoztatok gondolatbubikkal, nagyon nem illene ide, az ilyeneket szövegdobozba kell rakni.) A másik nagy hiba a helyesírás, szövegmennyiséghez képest elég sok központozási és gépelési hiba van benne. Ezt mondjuk a sietség számlájára írom, de erre tessék odafigyelni. Rajzilag egy kivetnivalót találtam, hogy a képek az oldalatok tanulsága szerint remekül működnek ff-ben is, de a szürkeárnyalatossá tett "színezés" néhol iszonyatos elmossa az egészet. Javaslom, hogy teljes mértékben ff-be rajzoljátok ezután, és az árnyékokkal játszatok.
Ami jó: a világ klisés ugyan, de nem majmoló, nem akar semmit se utánozni, hanem csak kölcsönzi az alapokat, ami egyelőre a jelek szerint működik. Első képregénynél amúgy sem kell megváltani a világot, és a hangulatot sikerült megalapozni. A sztori ugyan elég kurta, de felvezetőnek működik, az akciójelenet dinamikus és izgalmas, a karakterek eleddig kissé papírforma-szerűek, de működőképesek. A képregény erőssége egyértelműen a rajz, az anatómia első képregényhez képest komolyan mondom, jobb, mint pár mára befutott alkotóé, a mimika ugyan nem tökéletes, de szerintem remekül látszanak az arcokon az érzelmek, soha rosszabb ne legyen.
És ami nem jó és nem rossz... miután befejeztem az olvasását, megértettem, miért hasonlítgatták ezt a Spawnhoz. Van alapja, ugyanis úgy éreztem, mintha az Image (vagy még inkább a Top Cow univerzum) kezdetéről olvasnék egy első részt vmelyik korai sorozatukból. Van egy ütős akcióképregény, ami bemutat pár (fő)szereplőt, van benne egy bunyú, hogy legyen akció is, plusz a végén bemutatkozik a várható főellenfél (ez a jelenet egyébként kísértetiesen emlékeztetett Kenneth Irons bemutatkozására a Witchblade-ben). Ami jó, hogy látszik, a történet - az Image-es taasztalatokat alapul véve - hosszabb távlatokban gondolkozik. Ami rossz, hogy látszik, a történet hosszabb távban gondolkozik. Tudom, ellentmondás, de... Egy magyar önköltséges szerzői képregényről van szó, amit szerintem nem nagyon érdemes úgy strukturálni történetileg, hogy elmehet az első jelentősebb sztori akár 6-8-12 részig. Jelen pillanatban a történetet bárhogy lehet még írni, én erősen javasolnám, hogy próbáljátok meg egy négy részes minibe belerakni az első történetet, és inkább minik sorozatára bontsátok a nagy sztorit. Példának tudnám mondani a kicsit hasonló Purgatory-t, ami szintén egy kis kiadótól indul szerzői munka, és mégis úgy építették fel, hogy egynagy törtéentet ad ugyan, de önmagukban is érthető, csak utalásokat tartalmazó minkre bontották.
Összességében pár narrációs hibától eltekintve egy olvasmányos kis mű, az előbb említett Image-utánérzet miatt biztos vevő leszek a következő részre. A legnagyobb félelmem, hogy túlságosan a rajzokra koncentráltok a sztori helyett, alaptalan lett. Nem fogja megváltani a világot, de a célját, hogy szórakoztasson, bőven teljesíti. Gratulálok mindenesetre érte.

Aztán evezzünk "hazai" vizekre, ígéretemhez híven kicsit vesézgetem tagtársunk és mozigépészünk, Spuri meglepetésképregényét, a Charax - In Medias Res 1. kötetét. Már most kijelentem, hogy a rajzfilmek, mint olyanok, mindig is közel álltak hozzám, mert még mindig egy nagy gyerek vagyok valahol, így van bennem egy kis elfogultság a vámpírossal szemben, de attól még így is nem csak csupa szép és jó lesz itt...
A negatívumok... ahogy Bayer Tóni is írta a Kneten - és hiába mondtad az ellenkezőjét, Spuri - ez a képregény nagyon hangosan sikít a színekért. Az egész rajzfilmes stílus egyik stílusjegye, hogy élénk színekkel csempész műfajtól függetlenül egy kis hangulatot a sztoriba, így viszont a sok vonal ellenére is egyszerűen kopár az egész. Ennyit a rajz negatívumairól.
Történetileg egy hátulütője van, ami viszont nekem elég fájó, hogy még meséhez képest is sok helyen egyszerűen logikátlan. Egyrészt adva van egy Erdő, ami a Dr. Bubóéhoz hasonlóan modern környezet, van itt űrfigyelő távcső, tudományos élet, mobiltelefon, buszjárat, szóval egy magyar mese módra modern erdei légkör, erre 100 évvel korábban ennek a modern világnak az elődje egy feudális háborútól tépázott vidék, ahol királyok viaskodnak, páncélos lovagok járnak, életre kelt kőgólemek császkálnak és varázslók keverik a kevernivalót. Mintha ott meg egy középkori állatos mesébe csöppentem volna, ami iszonyat fura kontrasztot alkot a modern erdő képével. A másik nagy baki a populáció. Négy számjegyű madárfióka tűnik el, ami egy jó tizen- vagy százezres összpopulációt jelent csak az Erdőben, amit még jobban alátámaszt az ország tízmilliós populációja, ami szép és jó, egy modern nagy ország állatokkal, erre az egész erdőben az iskolába jár vagy két tucat gyerek, egytlen tanító van, és a komplett rendőrséget egy hal teszi ki. Ráaádsul amikor az erdőt nagy távlatban mutatják, csak egy szokványos pár tíz hektáros farengetegnek tűnik, sehol egy sokemeletes lakótömb, ahol ez a rettenet sok állat elférne. Megint mintha nem tudtad volna eldönteni, akkor most mi is legyen a háttér... Szimat szörény, hogy magyar példánál maradjunk, vagy Erdő kapitánya.
Már csak egy negatívum maradt, hogy a történet eléggé ugrál, sok az intermezzo. És ami vicces, hogy egy laza mozdulattal ezt a hátrányt előnnyé lehet tenni, egyszerűen csak el kellene kezdened használni pár kommentátoros szövegdobozt, Spuri. Amikor nagyot ugrasz helyszínben, odatehetnél az oldal elejére egy "xy helyen/Eközben.../Ezalatt.../Máshol..." stb. feliratú bubit, máris sokkal egységesebb képet mutatna a történet, nem nézne az ember, hogy hogyan kerültünk most ide.
Ami jó: tudom, hogy elég sokat írtam a negatívumokról, és elég rövid lesz mellette a pozitívum, de... gyakorlatilag minden más jó benne. Az állatok jól megkülönböztethetőek, és bár mesének megfelelően sztereotípak, itt pont ezt is várja el az ember. A jellemük pár kocka alatt látszik, ha kell, mégis izgalmas, a párbeszédek remekek, és bár érezhető, hogy Spuri kedvence Spuri, mégis, nem emelkedik ki a tömegből, mindenki annyi figyelmet és szerepet kap, amennyi kell neki. Hihetetlen jó az egyensúly.
Az Erdő kapitányát hoztam fel nemrég példának, és igazság szerint felfedeztem azért pár párhuzamot, nem csodálkoznék, ha ihletője lenne. A sztori erősen egy krimi körvonalait mutatja, amibe érdekes módon illeszkedik be a "gyerekek" története, és mégis, ahelyett, hogy átmenne egy ifjúsági nyomozós regénybe, végig megmarad a nyomozókutya Sam Spade-es hangulatát árasztó környezet. Elég klasszikus ponyvahangulat árad belőle, mégis bőven meseszerű marad. Bár nem világmegváltó, hisz láthattunk már ilyet sokat (pláne Európában), de mégis, olyan  jól illeszkedik az egyébként is mindig kiváló magyar rajzfilmes hagyományokba, hogy nehéz lenne nekem nem szeretni.
Amit még elmondhatnék róla, hogy bár az ff ennél igazán erős hátulütő, de ennek ellenére én azt mondanám, ha igen kemény kampányba kezdeném gyerekkoldalakon, magyar rajzfilmes portálokon és egyéb ilyen - akár nosztalgikus hangulatú - oldalokon, akár komolyabb sikerre is számíthatnál, már csak azért is, mert meglepetesémre ez egy teljesen hivatalos kiadvány lett, bolti forgalomba is megy majd. Idehaza nagy hagyományai vannak a rajzfilmeknek, mindig is abban volt a legjobb a hazai filémgyártás és a mese-dvd-k az egyik legbiztosabb üzlet, így a mesejellegét kiemelve (akár simán az Erdő kapitányára, Dr. Bubóra, vagy akár Szimat Szörényre is hivatkozva) ebből még akár komoly siker is lehet. Viszont tényleg jó volna felhajtanod vmi nem-visszatérítendő támogatást, hogy színes legyen, legalább háromszor ilyen jó lenne tőle. De amit a BL-teamnek mondtam, azt itt is megteszem: nem biztos, hogy érdemes 5-6-még több számban gondolkozni, pláne ilyen 50+ oldalas formátumban. Jó volna a Charax-köteteket tényleg "kötetekbe" foglalni, egységes (100-150 oldalas) sztorik formájában.

Huh... bocs, ha kicsit csapongó néha, nem szeretek ennyit írni egyszerre, mert mindig túl sok mondanivaló kavarog a fejemben. A lényeget szerencsére kb. leírtam. Azt viszont elmondhatom, hogy két ügyes képregényhez volt szerencsém, amik meggyőztek arról, hogy továbbra is vegyem őket. És még egyszer gratula mindkét füzet minden alkotójának/alkotásban és megjelentetésben résztvevőjének.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
Egyebek
« Válasz #275 Dátum: 2008. Május 20., 19:19:09 »
Pedig azóta írtam rá választ!

Egyébként azok a galambok még meg sem születtek... Elvégre 20 évvel ezelőtt járunk...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Egyebek
« Válasz #274 Dátum: 2008. Május 20., 18:34:42 »
Igen, én kérdeztem ott is, csak napokig nem jött rá válasz, úgyhogy gondoltam itt is megkérdezem (azóta nem is jártam a Kneten).

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Egyebek
« Válasz #273 Dátum: 2008. Május 20., 18:07:13 »
Nem te kérdezted ugyanezt a Knet főoldalon is?
Egyébként én is erre voltam legfőképpen kíváncsi, de sajna egy galamb van csak benne, egyetlen rövid jelenet erejéig.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Egyebek
« Válasz #272 Dátum: 2008. Május 20., 18:06:09 »
Azért remélem marad még belőle a következő börzére is.  Amúgy a galambok szerepelnek benne?

Nem elérhető Spuri

• HálóZsák tag
  • Rozsomák
  • *
    • 5 Panels
Egyebek
« Válasz #271 Dátum: 2008. Május 20., 17:00:17 »
A fesztiválra megjelent a Charax 1. kötete!  Már megvásárolható az Eduárdban, és hamarosan a Comixinvesten is!

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
Egyebek
« Válasz #270 Dátum: 2008. Április 18., 11:23:08 »
Most vettem meg a Batman: TERROR-t, és elég érdekesen néztem a Madárijesztős visszaemlékezsnél, hogy látszanak az eredeti, angolul írt szövegek is.

Szerk.***

Elolvastam végre, mindenképpen megérte a 2990 Ft-ot, szép, vaskos kötet. Az egyetlen ami nem tetszett hogy sok esemény elég hülyén volt megmagyarázva SPOILER [span style=\'color:#000000;background:#000000\']főleg ahogy Strange össze vissza feltámadt...patkányok húsán élt egy karóban a hátával...? [/span]SPOILER VÉGE, de egyébként nagyon jó volt minden. Jót tett, hogy a Macskanő is több szerepet kapott, és a blhény brutális jelenet is jól feldobta a hangulatot, teljesen beleillett. Jó volt, vegyétek meg!  

Valamint jó volt látni a végén az Arkham Asylum előzetes borítót is.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Április 18., 12:28:06 írta Predash »

Katt a képre!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Egyebek
« Válasz #269 Dátum: 2008. Március 26., 11:05:33 »
Azért még annyit én hozzáteszek, hogy nyárnál hamarabb itt úgyse nagyon esélyes a folytatás. Nem azért, mert lehet, hogy kiadják, hanem mert még túl friss az egész. Legalább féléves lemaradást mindig tartunk. A nulladik szám is inkább egy apró félreértés miatt keveredett ki, de ha már ott van, legalább egy szép nagy előzetesként funkcionál egy darabig.

Nem elérhető Kozi

• cryweni állampolgár
  • Garfield
  • **
    • Bloodlust képregények / Bloodlust Comics
Egyebek
« Válasz #268 Dátum: 2008. Március 26., 09:43:45 »
Idézetet írta: Aldarion
Amúgy két rész van a wowból lektorkész, csak ellenőrzés híja volt a dolognak, de majd meglátjuk lehet hogy még eljön az ő idejük. Mindeesetre érdekes lesz összevetni a saját munkámat egy "hivatalos" változattal. Legalább ennyi érdekesség lesz a dologban. Azt meg hogy mit hoz a jövő majd meglátjuk.
Mégegyszer bocs, ha sértőnek találtad szavaimat.

A bocsánatkérés elfogadva  

Privát üzenetben szerencsére még nem zaklattak a "jobban informáltak", remélem nem is lesz ilyen, nekem már az is bőven sok(k), ha a fórumon oltanak le  
Mint mondtam, szerintem nyugodtan folytasd a fordítás, és ha esetleg megjelenik itthon érdekes lesz számodra összehasonlítani az ottani fordítást a tiéddel (mint ahogy írtad). Letöltöttem angolul már pár részt, de nem sietek az elolvasásával, ha fordítod tovább, akkor inkább azt olvasom.
Antológiáról meg annyit, hogy jó dolog, meg minden, de, ha már az ember ráköltött a külön álló 3 részre, akkor nem biztos ezt is megveszi (mondom én úgy tudom, hogy van benne 8 vagy mennyi színes oldal, amin a szereplők vannak és ilyenek, de ez tényleg nem biztos, talán a TOKYOPOP weboldalán néztem). Inkább egy újat olvasnék

Az infókat továbbra is várom  ide a részedről, ez a topic lesz a WarCraft infó lelőhelyem  

Jó munkát a további fordításhoz!

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Egyebek
« Válasz #267 Dátum: 2008. Március 26., 08:47:07 »
Idézetet írta: Kozi
Hagyjuk is nem tudom most mi a gond azzal, hogy leírtam azt az infót, amihez hozzájutottam. Már unom a fórumokon, hogy beír az ember valamit és néha nem tudja megálni a nála "jobban informált" egyén, hogy ki ne javítsa, vagy rosszabb esetben flegmán lehurrogja (most az utóbbit nem személyesen neked, csak úgy általánosságban)...

...azt se én mondtam, hogy ne csináld, azért mert mondtam, hogy lehet van esély az itthoni megjelenésre nem engem kell megenni.

A többi infót meg köszi, sok új dolgot tudtam meg

Tartozom egy bocsánatkéréssel, mert így utólag újraolvasva a hozzászólásaimat valóban félreérthető volt a "hangsúlyozásom", de nem állt szándékomban megsérteni. Ezeket a "nálánál jobban informált személyeket" pedig én is ismerem, ne tudd meg hányszor szóltak rám ezzel kapcsolatban hogy a DV kiadja magyarul, holott akkor még tényleg csak az Antológiáról volt csak szó. Privát üzenet, E-mail és forum megjegyzéseket is kaptam a témában.

Amúgy két rész van a wowból lektorkész, csak ellenőrzés híja volt a dolognak, de majd meglátjuk lehet hogy még eljön az ő idejük. Mindeesetre érdekes lesz összevetni a saját munkámat egy "hivatalos" változattal. Legalább ennyi érdekesség lesz a dologban. Azt meg hogy mit hoz a jövő majd meglátjuk.

Mégegyszer bocs, ha sértőnek találtad szavaimat.

Az infókat pedig szivesen...
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Kozi

• cryweni állampolgár
  • Garfield
  • **
Egyebek
« Válasz #266 Dátum: 2008. Március 25., 23:01:34 »
Meglep, meglep, nekem ezt biztosan tudnom kellett volna, nem?   Hagyjuk is nem tudom most mi a gond azzal, hogy leírtam azt az infót, amihez hozzájutottam. Már unom a fórumokon, hogy beír az ember valamit és néha nem tudja megálni a nála "jobban informált" egyén, hogy ki ne javítsa, vagy rosszabb esetben flegmán lehurrogja (most az utóbbit nem személyesen neked, csak úgy általánosságban)... Olvasgass továbbra is DV fórumot, én továbbra is csak a WarCraftosat fogom nézni, a linek meg lehet másnak új volt, ha neked nem is.

"Igazság szerint engem nem zavar annyira a dolog. Megcsináltam volna szívesen, de ha kiadják, akkor kiadják és kész. Erről ennyit. "    azt se én mondtam, hogy ne csináld, azért mert mondtam, hogy lehet van esély az itthoni megjelenésre nem engem kell megenni. Folytasd nyugodtan a munkát, ha akarod, mert én is szívesen olvasnám a képregényt magyarul. Csak hát, ha ki jön, akkor gondolom a HZs-sek le veszik, mert volt már rá példa, hogy olyan képregény volt itt fenn, amit később kiadtak magyarul ( ha jól emlékszem  ), aztán azt ugye leszedték. Szóval jöhet az első szám  

A többi infót meg köszi, sok új dolgot tudtam meg

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Egyebek
« Válasz #265 Dátum: 2008. Március 25., 09:34:24 »
Idézetet írta: Kozi
de hidd el, hogy a fórumukon ők nekem a DC-s WoW-os képregényt említették! Nézd meg a fórumot:

Lehet hogy meglep de én is olvasgatom a DV fórumot, bár az is igaz, hogy leginkább a Dragonlance illetve a Forgotten Realms rovatokat figyelem, ennek ellenére a Warcraft szekció mellett sem megyek el, tehát nem mutattál újat a linkel

Igazság szerint engem nem zavar annyira a dolog. Megcsináltam volna szívesen, de ha kiadják, akkor kiadják és kész. Erről ennyit. Ha azon múlik kivárom a januárt, addigra csak lesz eredménye a dolognak, noha valószínűleg csak július-augusztus körül kezdenek tárgyalni a kiadásról, tekintve, hogy a TPB kiadást a vol. 1-et alkotó 7 füzetből július 22-én tervezik megjelentetni.

Az Antológiáról semmit, a Dragons of Outlandról annyit tudok, hogy a Sunwellből megismert figurák közül visszatér benne Pöröly Jorad és Tyrigosa, valamint felbukkan benne Malygos. Ezen kívűl annyit tudok még, hogy a sztori szervesen kötődni fog (állítólag legalábbis) a Wow mmorpg Burning Crusade című kiegészítőjéhez. Valamint azt hogy az Amazon.com 2008 június 17-re, míg a Wowwiki.com 2009 márciusára jósolja az első kötetet (ha nem említettem még akkor itt tenném hozzá, hogy ez is egy trilógia lesz).

Emellett tervben van egy "Warcraft Legends" című három vagy négy kötetes kiadvány ami a Sunwellhez és az Outlandhoz hasonlóan Manhwa stílus lesz, de erről csak annyit olvastam, hogy állítólag Augusztus 5-én jelenik meg az első kötet a wowwiki szerint. Erről viszont nem találtam se megerősítést, se cáfolatot.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 25., 14:19:27 írta Aldarion »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Egyebek
« Válasz #264 Dátum: 2008. Március 24., 21:46:04 »
Hm, megnéztem most én is... ez biza a WildStorm-féle, ami nálunk is megy...
No jó, addig még nem állítjuk le, amíg nincs hivatalos bejelentés és egyébként is júniusban ment volna ki az első rész a Zsákra, tehát van még bő két hónap, hogy eldőljön, mi lesz azzal, de nem árt figyelembe venni a kiadás lehetőségét sem.

Nem elérhető Kozi

• cryweni állampolgár
  • Garfield
  • **
Egyebek
« Válasz #263 Dátum: 2008. Március 24., 20:09:03 »
Ehhez én is hozzáfűzök azért én is, nehogy tájékozatlannak tűnjek  

Igen, én is olvastam a DV idei kiadványai között a Napkút antológiát (anno én megvettem mind 3 kötetet és nem hiszem, hogy beruházok erre is azért a pár színes oldalért, ami benne van. Mert ennyiben küldönbözik csak a külön kiadott részektől, nem? Ebben az egyben nem vagyok teljesen biztos, ezügyben felvilágosíthatna valaki   ).
Egyébként én nem a levegőből szedtem, amit írtam. Bár írod, h lesz folytatása a trilógiának, aminek örülök, nem is halottam róla, de hidd el, hogy a fórumukon ők nekem a DC-s WoW-os képregényt említették! Nézd meg a fórumot:

http://deltavision.hu/forum/viewtopic.php?id=35

"Azon felül, még két füzet hiánya van az első kötetet alkotó 7 számnak, és majd ezután jön a gyűjteményes, aminek a megjelenésére vár a kiadó. A tárgyalásokat csak ezután fogják elkezdeni."    (On Sale July 23, 2008) mint írják a weblapjukon is, azért írtam én is  

Most ezen lehet lovagolni, hogy ezt vagy azt a kiadványt fogják-e kiadni (előbb), bár én itt abba is hagyom. Engem érdekel mind2, bár most előbb a DC-set olvasnám. A Dragons of Outland-re is kiváncsi vagyok, az se lesz baj, ha előbb az jelenik meg. Amilyen jók voltak az eladásaik (tudtommal), egy jó ideig biztos nem lesz hiány WarCraft-os képregényben    Aminek persze nagyon örülök, szeretem Azeroth világát    

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Egyebek
« Válasz #262 Dátum: 2008. Március 24., 14:01:22 »
Ehhez csak annyit fűznék hozzá hogy képregényügyileg a Delta Vision egy-két kivételtől eltekintve a manga irányzattal foglalkozik.

Minthogy a Warcraftnak már van egy manga trilógia változata a Sunwell trilogy Richard A. Kaack-től és Kim Jae-Hwan-től (magyarul a Napkút-trilógia címen jelent meg), aminek augusztusban nyomják ki a tengerentúlon az Antológia című kapcsolódó kiadványát ugyanezen két szerző nevével fémjelezve, valamint figyelembe véve, hogy ugyanők erősen dolgoznak a Sunwell-trilogy folytatásán a Dragons of Outland-en, szerintem esélyesebb, hogy a Delta Vision ezeknek a folytatását akarja kiadni.

Ezt a gyanúmat erősíti az alábbi link, ami a Delta Vision 2008-as kiadói tervezetét tartalmazza. A képregények rovatnál "Richard A. Knaak - Kim Jae-Hwan: Warcraft antológia" szerepel, és nem a Ludo Lullabi valamint Walter Simonson neve által fémjelzett World of Warcraft.

http://deltavision.hu/index.php?static=publisherplan

Ennek ellenére ha azon múlik akkor kivárom a januárt. Végülis tényleg elképzelhető, hogy kiadják magyarul, noha a manga változatot esélyesebbnek érzem. Azon felül, még két füzet hiánya van az első kötetet alkotó 7 számnak, és majd ezután jön a gyűjteményes, aminek a megjelenésére vár a kiadó. A tárgyalásokat csak ezután fogják elkezdeni.

És még annyit fűznék hozzá, hogy 13 füzet a jelenlegi terv, két kötetre bontva.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 24., 14:16:36 írta Aldarion »

Nem elérhető Kozi

• cryweni állampolgár
  • Garfield
  • **
Egyebek
« Válasz #261 Dátum: 2008. Március 23., 11:21:00 »
Szívesen, bár a 0. szám maradhat kint, szerintem sokan még nem tudnak arról, hogy ki akarják adni itthon is.
Most, ahogy rákerestem ezt találtam a dccomics.com-on:
http://www.dccomics.com/graphic_novels/?gn=9382

"WORLD OF WARCRAFT VOL. 1
Collecting WORLD OF WARCRAFT #0-7, based on the world's most popular massively multiplayer videogame, written by comics legend Walter Simonson!"    Gondolom egy TPB kötet-szerűség lesz (On Sale July 23, 2008), lehet, hogy még is több szám lesz, mint 12. A DV erre vár gondolom, ez is még csak nyáron jelenik meg kint, az itthoni megjelenésről lehet majd rákérdezek a DV fórumon. De még úgy is korai.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Egyebek
« Válasz #260 Dátum: 2008. Március 23., 11:13:03 »
Hm, ha ez így van (bár vhol éreztem, hogy a Delta Vision erről is elkezd tárgyalni), akkor szólnom kell majd a honosítójának... feleslegesen nem akarunk senkit se dolgoztatni. Köszi az infót.

Nem elérhető Kozi

• cryweni állampolgár
  • Garfield
  • **
Egyebek
« Válasz #259 Dátum: 2008. Március 23., 11:09:28 »
Igen talgaby, a nálatok is megjelent WoW-os képregény lesz, majd, amit kiadnak majd elvileg. Nekem legalább is ezt írták a fórumukon. Régebben olvastam, hogy "Tizenkét részes képregény sorozatot tervez a Blizzard. 24 dollár rá az előfizetés. Walter Simonson írja a sztorit, a borítót Jim Lee rajzolta. Részt vesz a munkálatokban Samwise Didier, Ludo Lullabi és Sandra Hope.", nem olyan sok szám, tehát, ha a DV tényleg ki akarja adni itthon, akkor szerintem még idén lehet rá esély. Bár ki tudja  Én mindenesetre várom, az első pár részt leszedtem már 1-2 hónapja (talán a Free Comic Books-ról), de még nem olvastam el. Azóta biztos fenn van már legalább a fél sorozat. Személy szerint annak örültem volna, ha az egész sorozatot Samwise Didier rajzolja, nem csak 1-2 borítót, de így is kiváncsi vagyok rá.

Nem elérhető beigli69

• HálóZsák tag
  • Predátor
  • *
Egyebek
« Válasz #258 Dátum: 2008. Március 22., 11:09:46 »
nincs még ősz ?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Egyebek
« Válasz #257 Dátum: 2008. Március 21., 13:52:35 »
Na várj, a DV akkor tárgyal a WildStorm-féle WoW-képregényről? Arról, ami 4 hete megjelent nálunk is (a 0. része)?

Nem elérhető Kozi

• cryweni állampolgár
  • Garfield
  • **
Egyebek
« Válasz #256 Dátum: 2008. Március 21., 13:03:51 »
buli94: Még régebben érdeklődtem erről a Deltavision fórumán és ezt válaszolták:

"Egyelőre még csak készül az új sorozat, és mi is csak tárgyalunk az anyacéggel. De ha minden jól megy, az első kötet - angol nyelven - 2008-ban megjelenik. Mi pedig, ha sikerül megegyeznünk, természetesen kiadjuk itthon ezt követően.

Kozi írta:

Én erre a képregényre gondoltam, ha ez megjelenne itthon nagyon örülnék neki:
    http://hardwired.hu/forum/forum.phtml?a … p;id=21774
    http://multiplayerblog.mtv.com/2007/10/ … e-to-game/

Igen, ez lesz az - http://www.dccomics.com/comics/?cm=8393 -, csak a tárgyalásokkal meg kell várnunk a gyűjteményes kötetet."

Na szóval nem most fog megjelenni...  

Nem elérhető buli94

• Donald kacsa
  • *
Egyebek
« Válasz #255 Dátum: 2008. Március 08., 13:26:35 »
Hello!
Valaki nem tudja hogy a wow-nak mikor jelenik meg a következő képregény változata?
Előre is kösz.

Nem elérhető kaine

• Hulk
Egyebek
« Válasz #254 Dátum: 2008. Január 21., 16:52:58 »
Idézetet írta: Galen
De pótolom...a következő börzén megkereslek egy vonalzóval...
Oké, legalább megismerlek valamiről.

Nem elérhető Nitro

• Az egyedi titulusú
  • Hulk
    • http://nitro1.fw.hu
Egyebek
« Válasz #253 Dátum: 2008. Január 16., 14:51:57 »
Körmös lesz?

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Egyebek
« Válasz #252 Dátum: 2008. Január 16., 12:05:26 »
Idézetet írta: kaine
Galen, te még nem láttál egyet se belőle?
Az újabbakat még nem.  A legutóbbi börze kimaradt, könyvesboltba meg nem voltam azóta. De pótolom...a következő börzén megkereslek egy vonalzóval...

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.