Szerző Téma: Egyebek  (Megtekintve 90534 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető jocibmx

 • Fantom
 • ***
 • Hozzászólások: 233
 • Karma: +0/-0
Re:Egyebek
« Válasz #549 Dátum: 2013. Június 09., 21:42:06 »
Naezt a Dark Jazzt meg kell lesni  ;)
Hősök pedig kellenek...

Nem elérhető Balakin

 • Optimus Prime
 • *****
 • Hozzászólások: 1002
 • Karma: +9/-1
Re:Egyebek
« Válasz #548 Dátum: 2013. Június 08., 14:18:31 »
Új képregény a Random blogon! Online, ingyen!  Erősen noiros de nem éppen földhöz ragadt, humort se nélkülözi de inkább a morbidabb fajtából. Bőven korhatáros, de  nem ez a lényeg, de akkor mi? Azt majd meglátjátok ha ide kattintotok!
http://random-magazin.blog.hu/2013/06/06/darkjazz

Nem elérhető Pádi

 • Garfield
 • **
 • Hozzászólások: 66
 • Karma: +0/-0
Re:Egyebek
« Válasz #547 Dátum: 2013. Május 05., 00:36:52 »
Bocs a floodért, de úgy érzem a felhívás külön figyelmet érdemel!

Ősszel tervezünk indítani egy magyar képregényes havilapot újságárusi terjesztésben a 5Panelstől, ehhez viszont először fel szeretnénk mérni az érdeklődést, ezért arra kérnék mindenkit hogy akit kicsit is érdekel a dolog az lessen rá erre az oldalra, olvassa el az ott leírtakat, minden fontos információ le van írva, és van egy kitöltésre váró kérdőív is az oldal alján.
http://5panels.com/epicline-magazin/
A magazin címe Epicl!ne és már lehet követni a facebookon is.
https://www.facebook.com/epiclinemagazin?fref=ts

Nem elérhető Pádi

 • Garfield
 • **
 • Hozzászólások: 66
 • Karma: +0/-0
Re:Egyebek
« Válasz #546 Dátum: 2013. Május 03., 00:13:37 »
5Panelses kiadványok a fesztiválra.Nem elérhető Zerit

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 2021
 • Karma: +17/-5
Re:Egyebek
« Válasz #545 Dátum: 2013. Május 01., 17:29:44 »
Elolvastam a The Walking Dead első kötetét (vagy ha jobban tetszik TPB-jét). Megígértem, hogy az elolvasása után írok róla néhány szót, milyen benyomást keltett bennem. A véleményem kissé eltér a megszokottól, de talán megérdemelné a sorozat, hogy kicsit más szemmel is pillantást vessünk rá, mert a sok tömjénezés homályossá teszi a látást. Írásom csapongó lesz, és csak az értheti meg, aki már olvasta a művet.
A képregény oldalai gyorsan pörögtek az ujjam alatt, azaz a mű gördülékeny, érdekes és olvasmányos. Bár a gyors végigolvasás azt is jelentheti, hogy nem kelt túl komoly gondolatok az olvasóban, hogy megálljon bizonyos paneleknél és átgondolja a látottakat. Magyarán felületes. Ezt az érzést több dolog is megalapozta nálam. Elsősorban Kirkman történetvezetése, amely nem túl konzekvens. Erre lentebb kitérek majd. Bár több helyütt említették, hogy a zombis téma nem tud túl sok újdonságot nyújtani, meg hogy a nyitójelent is ismerős egy bizonyos mozifilmből, de az erőssége mégis abban áll, hogy a zombik csak díszlet, a történet az emberi viszonyok és a túlélésért folyatott harc bemutatása. Hangulatilag ezt valahogy nem kaptam vissza. Vagyis, ha kivesszük az zombikat a képből, az egész olyan, mint egy piknik a parkban, közel s távol messze a feszültség és a kétségbeesés érzete. Ha mélyebbre ásunk, Wyndam írt egy könyvet A triffidek napja címmel, ahol a főszereplő szintén a kórházban ébred a végzet napjára és a regény szintén az emberi túlélésre és a megváltozott körülmények közötti együttélésre helyezi a hangsúlyt. Persze zombik helyett helyváltoztatásra képes emberevő növények voltak, de az alapszituáció ugyanaz. Na, nem akarok itt senkit plagizálással vádolni, de a vicces, hogy az angol írónak 1951-ben jobban sikerült mindaz, amivel itt Kirkman próbálkozott. És akkor ezt most tegyük zárójelbe.
Igazából két komoly jelenet volt, ami kiütötte nálam a biztosítékot. Az első talán a pacifista és fegyverellenes hozzáállásomból kifolyólag adódik. Bár nehéz ehhez a témához egy fegyverfetisiszta társadalomban másképp hozzányúlni, és hát az alkotók itt sem szegültek ellen. A túlélés a fegyver. Gyógyszer, élelem, hajlék, ezek másodlagosak. Ezek olyan dolgok, amit a csapat ugribugri gyereke gond nélkül beszerez a zombiktól hemzsegő városban. Na de fegyvert szerezni ugyanabban a városban már igazi kaland, amire sok-sok oldalt lehet áldozni. Céllövészet, mint a közösségépítő tevékenység, az emberi kapcsolatok támpillérje. (Elnézést a szarkazmusért, de ha ilyesmi kerül szóba, akkor nem fékezem magamat.) Hab a tortán, mikor Rick a hétéves fiát felfegyverzi (Charlton Heston táncra perdült, akárhol is van a pasas). Nem elég, hogy a folytonos zombitámadástól tartva résen kell lennie mindenkinek, erre még egy kiskölökre is figyelni kell, nehogy cowboyost játsszon. Hiába érzünk mi együtt a kisfiú édesanyjával, az író úgy rendezi, hogy mégis neki legyen igaza. Ahol a felnőttek csődöt mondanak, ott egy tejfelesszájú biztos kézzel szedi le a zombikat (Ó, de Carl, embert ölni azért ugye mégiscsak más?)
A legnagyobb hiba, sőt hibahalmozás, az úgynevezett kulcsjelenetnél véltem felfedezni. A kis csapat táborát meglepte a tél. A tábortűz körül ülve sütögetik az őzpecsenyét havazásban (?), mikor is Ricknek (és egyben Kirkmennek) eszébe jut, hogy a már hónapok óta együtt élő emberek meséljenek magukról. Pontosabban a 102. oldalon tartunk. Eddig miről beszélgettek, mondjuk céllövészet közben? Kisebb időzavar a történetszövésben? Lehet, hogy füzetenként olvasva ez nem tűnik fel ennyire, de így egyben… Gyors karakterizálás, mielőtt elkezdenének hullani az emberek, valamit mégis illene tudni róluk. Ilyen kétdimenziós karakterek között meg nehéz lesz komolyabb és hihető konfliktust generálni. A tábortüzes bulit zombik szakítják meg, minek köszönhetően meg is van az első emberi áldozatunk. Már csak a nekrológokból tudjuk meg, hogy milyen ember volt, mert eddig semmi sem derült ki róla. És térjünk vissza egy pillanatra a tábortűzhöz. Névsorolvasás! Ha jól megnézzük a képet, minden táborlakó rajta van, azaz a tűz körül ül. Hahó! Akkor ki van őrségen? Hogy lehet az, hogy egy ilyen életfontosságú rutinról megfeledkeztek? Persze mindenkinek be kellett számolni Ricknek, hogy mivel foglalkozott azelőtt, és természetesen a zombik is kiszagolták a lehetőséget… bitch please!
Utoljára a rajzról szólnék. Tetszik. A fekete-fehér képregény előnye, hogy részletgazdagabbnak kell legyen, profibbnak, mert nincs lehetőség arra, hogy a színek eltakarják a rajzoló hiányosságait. Persze Moore is követett el egy kis bakit a képregény elején a bal-pisztolytokból-bal-kézbe-pisztoly-majd-hirtelen-jobb-kézbe-pisztoly-és-végül-jobb-pisztolytokba mutatvánnyal. Érdekes koncepció még, hogy a zombik arcához realisztikus-, az emberekéhez pedig stilizált ábrázolásmódot alkalmazott. Én megfordítottam volna, már ha nem a zombikon van a lényeg, hanem az emberi túlélésen. A leegyszerűsített arckifejezések is okozhatták ama érzetemet, hogy hangulatilag nincs topon a képregény.
Mindenesetre a második kötet is megrendeltem, és várom a fejleményeket. :)
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 16086
 • Karma: +66/-25
  • http://halozsak.tlof.hu
Re:Egyebek
« Válasz #544 Dátum: 2013. Március 30., 16:57:36 »
Mármint melyiknek? Mert ezek a topicok a papír megjelenésekről szólnak, és az Oz-adaptációk folyamatosan mennek az USA-ban, most jön két két múlva a Road to Oz HC-je, és elvileg valamikor idén kezdődik az Emerald City.
Ha meg az ittenire gondolsz, minden egyes sorozatnál odaírtam eddig, hogy a kezdése Baum születésnapján van, és ez idén se lesz másképp a Dorka és a varázslóval.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Morg

 • Kázmér
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Karma: +2/-5
Re:Egyebek
« Válasz #543 Dátum: 2013. Március 30., 15:48:23 »
Üdv.
Remélem nem baj ha ezzel kapcsolatban kérdezek de az OZ - nak kb mikor várható a folytatása?

Nem elérhető swatura

 • Donald kacsa
 • *
 • Hozzászólások: 1
 • Karma: +0/-0
Re:Egyebek
« Válasz #542 Dátum: 2013. Március 16., 12:12:46 »
Üdv mindenkinek,

swatura vagyok, és bemutatkozásként csak annyit szeretnék mondani, hogy pár hónapja kezdtem el főként régi magyar klasszikus képregények angol nyelvű scan-fordításainak készítését. Pár hasonszőrű magyar és külföldi képregényes fórumon, illetve a kalózos torrent-oldalon találkozhattatok is talán már az eddigi eredményekkel, így pl. a Zórád Ernő-féle Winnetou, A Névtelen vár, Az időspirál, vagy a Fazekas Attila által jegyzett Csillagok Háborúja és Az Özönvíz Balladája angol fordításaival.

Természetesen sok kisebb-nagyobb tanulnivaló vár még rám is, itt-ott tűnhetnek gyerekesen amatőrnek egyes technikai megoldások, ám bízom benne, hogy idővel ezek majd elsimulnak. A HZS technikai tanácsai több ízben is nyújtottak már támpontot, köszönet értük.

Ezen a fórumon elsősorban azért igyekszem majd kisebb-nagyobb rendszerességgel feltűnni, hogy technikai tanácsadásért folyamodjak a nálamnál tapasztaltabbakhoz, mint pl. most is, illetve hogy az elkészült scan-ekről tájékoztassam az esetleges érdeklődőket, s végül pedig, hogy némi visszajelzést, kritikát és egyebet halljak másoktól...

Szóval nemrég indítottam útjára a Funky Koval c. régi lengyel képregény magyar szöveg-ről angolra történt fordítását, tudván tudva, hogy lesz még rajta simítanivaló, de elsősorban azért, hogy némi lengyel kapcsolatokra tegyek általa szert, akik révén aztán hosszabb távon elképzelhető és elérhető legyen egy esetleges Funky Koval 3-4 angol, majd természetesen magyar fordítás is.

Jelentem, (bár lekopogom) folyamatban van a több évtizede esedékes Part 3-4 angol fordítása, amit aztán lehet majd magyarra ültetni, arra érdeklődők számára. (Funky Koval 1 pont itt, a hálózsákon olvasható tudtommal, tehát hazai a téma.)

A lengyelek pillanatnyilag az első Funky Koval V1.0-ás változatának magyarról-angolra szövegét vetik össze az eredetivel, úgy tűnik lesz némi kisebb eltérés a Nemere István által készített fordítástól, pl. a 'droll'-t 'furcsá'-nak fordítani meglehetősen sértőnek tűnt a lengyelek számára, ám a kérdésem most sokkal inkább grafikai. Ihol e a 26. oldal:

   

Az egyik középső képkockán hogyan tudnám esztétikusan kicserélni a lengyel szöveget "Who is ringing the bell?"-re? Linux alatt Gimp-pel dolgozom, de talán a Photoshop-os tanácsadás is adhat némi támpontot... Egy-két szavas utalásokból viszont túl sokat nem fogok megérteni.

Előre is kösz a segítséget, és sok sikert mindenkinek az éppen aktuális munkáihoz...

Béke,
Képregényfordításaink és Custom felirataink elérhetőek itt:

 http://thepiratebay.se/user/swatura/

Nem elérhető Zigota

 • Fantom
 • ***
 • Hozzászólások: 237
 • Karma: +2/-1
Re:Egyebek
« Válasz #541 Dátum: 2013. Március 01., 11:13:34 »
A Saga és a Prophet mellé találtam még egy érdekes sci-fi képregyényt. Storm Dogs névre hallgat, és meglepően jó.

http://www.imagecomics.com/comics/5146/Storm-Dogs-1-of-6-

Nem elérhető zozi56

 • Adminisztrátor
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 6172
 • Karma: +31/-12
 • Nem: Férfi
  • HálóZsák
Re:Egyebek
« Válasz #540 Dátum: 2013. Január 28., 19:56:26 »
Nyáron folytatódik az Absolution egy második minivel: link.

Meg free comic book dayen is lesz egy kiadvány, ezzel a borítóval:

"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető talgaby

 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 16086
 • Karma: +66/-25
  • http://halozsak.tlof.hu
Re:Egyebek
« Válasz #539 Dátum: 2012. December 15., 19:25:35 »
Nem.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Morg

 • Kázmér
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Karma: +2/-5
Re:Egyebek
« Válasz #538 Dátum: 2012. December 15., 17:17:27 »
Üdv remélem nem baj ha megkérdezem de a A Bölcs Legendája lesz valamikor folytatva?

Nem elérhető jocibmx

 • Fantom
 • ***
 • Hozzászólások: 233
 • Karma: +0/-0
Re:Egyebek
« Válasz #537 Dátum: 2012. December 12., 10:05:26 »
Köszi  :)
Hősök pedig kellenek...

Nem elérhető talgaby

 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 16086
 • Karma: +66/-25
  • http://halozsak.tlof.hu
Re:Egyebek
« Válasz #536 Dátum: 2012. December 11., 15:17:23 »
Nekem megvan. Nem olyan. Vagyis nem annyira. Némi kompromisszumot kellett azért kötni az 1300 oldal okán. De simán megéri.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető jocibmx

 • Fantom
 • ***
 • Hozzászólások: 233
 • Karma: +0/-0
Re:Egyebek
« Válasz #535 Dátum: 2012. December 11., 12:38:03 »
Egy ideje nagyon rápörögtem a Jeff Smith féle Bone-ra. Nem tudom, hogy esetleg valamelyikőtöknek meg van e a nagy fekete fehér gyűjteményes belőle. Az 5panels is most írt róla kritikát nem rég, azért is pörögtem rá annyira. Szeretném majd megvenni a kötetet, de neten azt olvasom, hogy annyira vékonyak a lapok hogy átlátszik a másik oldalról is a rajz, és hogy elég zavaró. Aki esetleg már olvasta, vagy meg van neki, írja már meg hogy tényleg olyan e, és érdemes e megvenni  :)
Örök hálám előre is annak, aki esetleg válaszol  :worship:
Hősök pedig kellenek...

Nem elérhető Morg

 • Kázmér
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Karma: +2/-5
Re:Egyebek
« Válasz #534 Dátum: 2012. December 10., 20:17:28 »
Üdv a forgotten realmsal kapcsolatban vannak új hírek?

Nem elérhető Morg

 • Kázmér
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Karma: +2/-5
Re:Egyebek
« Válasz #533 Dátum: 2012. December 05., 18:38:52 »
Köszönöm.

Nem elérhető Aldarion

 • Kilencedik osztag, Hídégetők
 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 3044
 • Karma: +35/-0
 • Nem: Férfi
Re:Egyebek
« Válasz #532 Dátum: 2012. December 05., 18:10:13 »
Igen. Jelenleg még két kötet van hátra, az egyik a már korábban beígért,  A worgen átka, a másik pedig az időközben az új kiegészítő örömére kiadott Pandaria gyöngye. Ám mindkét sztori már csak jövőre lesz esedékes.
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Morg

 • Kázmér
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Karma: +2/-5
Re:Egyebek
« Válasz #531 Dátum: 2012. December 05., 17:29:16 »
Azt szeretném megkérdezni hogy a Warcraftnak idén vagy jövőre várható e új sorozata.

Nem elérhető Morg

 • Kázmér
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Karma: +2/-5
Re:Egyebek
« Válasz #530 Dátum: 2012. December 04., 17:04:11 »
Hurrá!!!

Nem elérhető talgaby

 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 16086
 • Karma: +66/-25
  • http://halozsak.tlof.hu
Re:Egyebek
« Válasz #529 Dátum: 2012. December 04., 16:56:22 »
Elméletileg? Még harminchét.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Morg

 • Kázmér
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Karma: +2/-5
Re:Egyebek
« Válasz #528 Dátum: 2012. December 04., 16:25:20 »
Még hány kötet lehet?

Nem elérhető talgaby

 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 16086
 • Karma: +66/-25
  • http://halozsak.tlof.hu
Re:Egyebek
« Válasz #527 Dátum: 2012. December 04., 16:08:04 »
Nagyon remélem, hogy igen. Még nem álltam neki a negyedik kötetnek - márpedig február végéig be kellene fejezni - de hacsak nem jön közbe valami rettenetes szörnyűség, akkor lesz.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Morg

 • Kázmér
 • **
 • Hozzászólások: 149
 • Karma: +2/-5
Re:Egyebek
« Válasz #526 Dátum: 2012. December 04., 15:14:37 »
Üdv bocsánatot kérek hogy ilyen türelmetlen vagyok de az OZ-nak jövőre várható még folytatása?

Nem elérhető talgaby

 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 16086
 • Karma: +66/-25
  • http://halozsak.tlof.hu
Re:Egyebek
« Válasz #525 Dátum: 2012. Október 28., 07:29:45 »
Nem.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető czene

 • Donald kacsa
 • *
 • Hozzászólások: 4
 • Karma: +0/-0
Re:Egyebek
« Válasz #524 Dátum: 2012. Október 27., 13:32:03 »
Nem készűl valaki Judge Dredd-et honosítani? Vagy bármit a 2000AD kínálatából?

Nem elérhető Lobstrosity

 • Donald kacsa
 • *
 • Hozzászólások: 3
 • Karma: +0/-0
Re:Egyebek
« Válasz #523 Dátum: 2012. Október 16., 20:25:48 »
Yes indeed. I worked out a deal with Comics Omnibus and things seem to be going well. Thanks again for your help, I hope to get Hungary added to the international section on SpawnWorld soon.

Next in my search, I will be looking for information on Spawn comics from Poland, Russia and Turkey. Would anyone happen to have any information on where to look for those countries? I was lucky to find this forum for Hungary and hope to find something similar for the others as well.

Nem elérhető zozi56

 • Adminisztrátor
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 6172
 • Karma: +31/-12
 • Nem: Férfi
  • HálóZsák
Re:Egyebek
« Válasz #522 Dátum: 2012. Október 16., 11:44:00 »
The auction was successful on vatera, someone bought the comics. And a new item, "Spawn Hungarian Set vol 1-13" appeared on Omnibus' website (for administrative reasons, I guess). Things seem to be alright. :)
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Farek

 • Bosszúangyal alapítótag
 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 8925
 • Karma: +51/-4
Re:Egyebek
« Válasz #521 Dátum: 2012. Október 16., 08:06:15 »
Wish you good luck with them!
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Lobstrosity

 • Donald kacsa
 • *
 • Hozzászólások: 3
 • Karma: +0/-0
Re:Egyebek
« Válasz #520 Dátum: 2012. Október 16., 07:35:04 »
Wow, I could not have asked for a better answer. Thank you so much for the information! I've already sent an email to Comics Omnibus, hopefully I receive a positive response.