HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
Egyebek
HeirToGrievous:
@Sepi, @talgaby, @Farek:
Nektek legyen igazatok, én minden esetre lekopogtam.
turkia:
Dehogynem, nyilván mindig védjegyoltalom alá eső termékeket érint ez a tevékenység, nem ilyen terméket értelmetlen lenne utánozni. A cél kifejezetten megtévesztés. Ez csak amolyan kommunikációs fogás, hogy ők a replika-kifejezést használják, mert mégiscsak jól hangzik. De egyébként érdekes, mert mikor kérdeztem (Alanya, Antalya környékén legalábbis), ott megmondja neked a kereskedő, hogy ez "This is replica". De a Boss, Patek Philippe, stb ugyanúgy ott van a replikáján is, tehát konkrétan magát a márkajelzést is nyúlja, nem csak a termék általános arculati megjelenését...
Szóval furcsa.
Galen:
A hamisítvány csak akkor hamisítvány ha azt állítom róla hogy eredeti? Ha eleve azt mondom hogy másolat (vagy replica) akkor nem hamisítvány?
turkia:
Szerencsére az oroszoknál minden máshogy van, ez a "képregénywarez"-nek :D talán még jó is lehet, bár technikailag nem tudom, hogy nyomjátok, hogy az esetlegesen elfogadásra kerülő új szabályozásokat mennyire érzitek meg egyáltalán.
Hogy minden mennyire más kint: régen volt egy orosz barátnőm, aki modellkedett és munkája révén Magyarországon volt, így ismerkedtünk meg. Mondjuk oroszul azóta se tudok egy szót se. Na de a lényeg, volt egy bátyja, annak ezres nagyságrendben voltak felületes megfigyeléssel eredetinek tűnő dvd-i. Azt mondta, szinte ingyen veszi és utána továbbadja. Aha, gondoltam, nyilván eredeti mind. De a kínai, török hamisítványok, bocsánat, replikák nagyon jó minőségűek (is) tudnak lenni. Törökök rendre replikának hívják a hamisítványt. ;D DC++, tényleg, régen erről szedtünk le sok dolgot. Az online filmes oldalak mondjuk talán némileg betették ott a kaput... Emlékszem, valami letöltést napokig vártunk anno, hogy jöjjön már le.
Farek:
Bakker, az oroszok már a szervereken vannak.
De ja, én is DC+++-ról szedem a dolgokat.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése