Mennyi és milyen sorozatokat olvastok a DC és Marvel címeken túl?
Csak azért kérdezem, mert engem egyre jobban érdekelnek a nem DC/Marvel-es szuperhősök például. Olvasom a Valiantól a Quantum and Woody-t, aztán ott van a Black Beetle a Dark Horsetól(amit mindenkinek ajánlok, a hc gyönyörű és baromi hangulatos az egész
), szerintem még a náluk futó X-et és a Captain Midnight-ot is bepróbálom majd ha megjelenik az első tpb. A Dark Horsera amúgy is érdemes figyelni, kevés szuperhősös sorozatuk van, de ami van azokról nagyon jókat olvasni. Ilyen még a Dream Thief is, ami szintén jövőre jelenik meg tpb-ben.
Aztán ott van a Dynamite a különböző ponyvahősök sorozataival. A Spider ami kimondottan jónak tűnik (kár hogy a 18. szám után elkaszálják), de Garth Ennis Shadow-ja sem tűnik rossznak. Amint a pénzem engedi ezeknek a sorozatoknak is adni fogok egy esélyt.
Aztán ott van az Image rengeteg jó nem szuperhősös sorozattal. A Saga-n és a Walking Deaden túl, ott van pl. a Ghosted, ami állítólag nagyon jó, Mask and Mobsters (szintén a Ghosted írójától) meg még sok más sorozat. Bár sok cím az Imagnél kevésbé tud megfogni havi sorozatként, de kötetben ettől függetlenül még ütősek lehetnek.
Na de hogy befejezzem végre, sokan mondják, hogy ráuntak a szuperhősös sztorikra, mert mindig ugyanazt kapják, ami részben igaz is de én jómagam sokszor inkább azt érzem, hogy érdekelnének a szuperhősök, csak éppen nem a DC/Marvel háza tájáról. Lehet akárhány újraszámozás vagy reboot, az újdonság felfedezésével járó izgalmat nem tudja legyűrni semmi.
Számomra egyre izgalmasabbnak tűnik, belevágni ismeretlenebb szuperhősök történeteibe, már csak a felfedezés öröméért is, mindemellett itt nincs megkötve annyira az írók keze és radikálisabb történetekkel is találkozhat az ember.
Ti milyen sorozatokat olvastok?