HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
Egyebek
talgaby:
Annyiban jó, hogy a fantasy alapvetően egy hihetetlenül vizuális zsáner, és ezt egy sima regényben nagyon nehéz visszaadni. Másfelől képregénybe adaptálni sokat tényleg megkövetelhet 300-600 oldalt is iszonyatos sűrítés nélkül.
FZoli:
Tavaly(előtt?) volt egy minisorozat Dark Horséknál a Magnus - Robot Fighter és a Doctor Solar mellett, ahogy elnézem most a Dynamiték ugyanezekkel a karakterekkel indítanak újabb sorozatokat. Fő a változatosság. :rolleyes:
Ha már a Dynamite szóba jött, lenne egy kérdésem: szerintetek mennyi értelme van féltéglányi fantasy regények képregényes adaptációjának? Jelenleg megy ugye náluk a GoT, amit gondolom elad a neve, így talán végig mehet, de ott volt Az Idő Kereke első kötete, amit 30+ füzetben adaptáltak, azt csók, azóta se láttam hírét a folytatásnak.
talgaby:
A régi valiantos képregénysorozata elég sokáig toplistás volt. Hogy a dynamite-os milyen, nem tudom. Az a kiadó egy ideje összeharácsol minden réges-régi licencet, csinálnak pár füzetet, aztán az egész el szokott halni. Plusz Turok is annyi inkarnációt élt már meg, hogy összeszámolni is nehéz.
mukszli:
Hello!
Olvasta valaki a Turok the dinosaur hunter c. sorozat elso szamat ami nem reg jelent meg?
Egy jatek valtozattal jatszottam regen es erdekelne h kepregenyben milyen, csak meg nem volt erkezesem elolvasni.
KiD:
--- Idézetet írta: talgaby - 2014. Február 28., 01:05:33 ---Kíváncsi lennék, hogy rajtam kívül akad-e egyáltalán TF-olvasó, akinek a DW éra volt a csúcspont.
--- Idézet vége ---
Nem, vannak, akik nosztalgiával gondolnak arra a szériára (mondjuk a kiadóra kevésbé). Furman oldalán lehet olvasni arról, hogyan fejezte be volna azokat a sztorikat (bár nem emlékszem, lehet, hogy csak az Armada - Energon vonalat), illetve kering a neten jó pár rajz is, ami a későbbi, meg nem jelent számokhoz készült.
--- Idézetet írta: Aldarion ---Nem vagy egyedül, de én azt vettem észre, hogy ezzel most épp a visszájára fordult az a dolog, ami az IDW rebootkor is jött. Akkor ugye a Marvel éra rajongói nem tudták összeegyeztetni az új koncepciót és szemléletmódot - hiába volt Furman az író -, most meg a lassan kétszáz füzetet átrágó olvasótábor nem érti a marveli szellemiséget, mert a reboottól nem ezt szokták meg. Elég ha azt nézzük, hogy egy-egy Regenerációban majdnem annyi cselekményt sűrítenek, mint a teljes All Hail Megatronba...
--- Idézet vége ---
Amennyire szeretem a TF-et, annyira fenntartásokkal kezelem a legtöbb külföldi TF rajongót. Valahogy szinte mindig sikerül a nagy többséggel egyet nem értenem...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése