HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

Egyebek

<< < (26/225) > >>

talgaby:
Szia! Reagálni lassan szoktunk, mert nem nagyon van már tagság se.
Igény mindig van mindenre, a probléma a teljes beíróhiány, beírópalántáknál meg a minimális elvárható munkaszínvonal tartása és a lelkesedés megmaradása az első fél tucat próbálgatás után. Avagy mindig minden jól jön, csak általában a mérce megütéséig nem sikerül eljutni. Sokat persze nem segít, hogy legalább kettő aktív képregényretusőr plusz egy grafikus van a szemlélők között… :D

Zasshu:
Sziasztok!

Először is bocsánat, hogy ide írok, de nem találtam jobb lehetőséget arra, hogy valahogy kapcsolatba lépjek veletek. Írtam a főoldalon Kapcsolatok fülnél lévő e-mail címre, de egy hete nem kaptam választ, szóval úgy döntöttem, hogy megpróbálok ide is írni, hátha valaki reagál rá.

Olyan kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni, hogy van-e igény gaming témájú képregényekre, és ha igen, meg lehet-e azokat itt osztani? Régóta hobbim a fordítás, de az utóbbi időkben képregényekben próbáltam ki magam, és ha lenne rá érdeklődő, én megosztanám veletek. Most perpill Dota 2 képregényekre gondolok, de ha azokkal végzek, rengeteg más címnek vannak képregényei, amik engem is érdekelnek és szívesen le is fordítanám. Csak ehhez az kell, hogy legyenek érdeklődők, meg persze visszajelzés, hogy egyáltalán olvasható-e a munkám.

Remélem miharabb reagál valaki a kommentemre, és még egyszer bocsánat, hogy ide írtam!

Üdvözlettel,
Zasshu

tomi99:
Igen, köszi, angol marvelwikin találtam is egy ilyen idővonal félét: http://marvel.wikia.com/wiki/Marvel_Universe_Reading_Order_Part_151

talgaby:
Pókember 16 évesen változott át (Polgárháború 15 írt, de annál sehogy se jön ki a matek az egyetemi évei megkezdéséhez), a nagy feleségtelenítés előtt pedig kb. 30 éves volt (bár pont a One More Day-ben állítólag 34), most olyan 27.
A Marvelnél a technológia hatványozottan feljettebb a szuperhősöknél és a seregben, mint a polgári szektorban. Reed maga ezernyi szabadalmat tart vissza és oszt meg lassanként, hogy ne okozzon túl nagy ugrásokat.

Amúgy egy gördülő idővonalat alkalmaznak. Jelenleg a modern szuperhősök korának kb. 16-17. évében járunk, ennyi idő telt el az F4 megjelenése óta. Ez mindig így számolódik, azt nézzük, hogy hány éve vannak jelen, a feltűnés évszáma pedig ennek függvényében tolódik előre. Vannak szereplők, akiknek a kora konkrét eseményhez (jórészt II. vh) kötött, náluk különféle magyarázatok vannak a koruk tartására (Amerika Kapitány pl. a hősök 2. évében tűnt fel megint, nem a hatvanas években, Magneto fiatalítósugarakat kapott kétszer, stb.). A viszonyatási pont amúgy elvileg megint az F4, Franklin Richards kora, aki most olyan 13 éves kell legyen.

Persze ez mind a Secret Warig volt igaz, azóta a Marvel-univerzum kapott egy jó nagy rebootot.

tomi99:
Sziasztok! A Marvel 1960-as és 2000-es képregényei is a 616-os univerzumban játszódnak gondolom. Ugye pókember a 60-as sorozat elején 18 év körüli, a 2000-es Polgárháborúban meg kb. 28. A 60-as füzetekben a Fantasztikus Négyes még úgy indul a Hold felé, hogy az USA el sem érte még azt, a Polgárháborúban, ami kb. elvileg 10 évvel játszódik csak később, már mai technológiai fejlettséggel van felszerelkezve a világ. Szóval ez most hogy van logikailag? Kicsit előrébb hozták az eredeteket, meg pár kommunista meg hidegháborús dolgot megváltoztattak, tehát retconoltak, vagy a két történet másik univerzumban játszódik már?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése