HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

A Csodálatos Pókember

<< < (59/96) > >>

Sepi:
Annak aki még nem látta volna:  

Jamie Parker:
ROSE BUD az angolul Rózsabimbó...ezek szerint az eredetiben is úgy van  
Lehet Bendis nagy Orson Welles rajongó, vagy csak Bagley egészítette ki jópofán a képet  
Mellesleg ha vki nem látta volna az Aranypolgárt (van ilyen ember???) annak mondom, hogy a "Rózsabimbó" azért az alapmotívuma a klasszikussá vált filmnek mert végig ezt nyomozzák hogy mit jelenthetett.
Pár mondatban:
A film elején Charles Foster Kane (Orson Welles) multimilliomos meghal és az utolsó szava ez: "Rózsabimbó" majd jönnek a képsorok hogy milyen gazdag volt és hogy vajon mit jelenthet ez az utolsó szó. Aztán elindul a nyomozás, megismerjük Kane (nem kaine  ) teljes életetét. Kiskorában egy szegény család gyermeke és egy faszánkóval játszik a hóban. Majd egy gazdag ember elviszi és felneveli és elindul a karrierje az újságírásban. Most egy nagy ugrás mert vagy 3 órás a film    ....szóval a hosszas nyomozás, kérdezősködés után a végén amikor eltüzelik a padlásán található lomokat a kamera ráközelít a faszánkóra és látszik rajta a felirat: "Rózsabimbó"...
Végülis ennyi lenne. Nem igazán sikerült visszaadnom a film lényegét, inkább csak elmagyaráztam. Ajánlom mindenkinek, mert jó film, csak hát 3 órás

kaine:
Megnéztem és nem az. ROSE BUD van odaírva. Nekem újat mondtál különben.

Jamie Parker:
Sziasztok!
Énis nagy rajongója vagyok ennek az Ultimata Spiderman sorozatnak, megvan az összes szám;)
Sajna lusta voltam végigolvasni az egész topicot, azért nagyjából végignéztem h ki hogyan vélekedik róla. Elég vegyes a kép, de azért sztem több a pozitívum. Nah mind1, látom a 38. számtól indult el a topic, ezért remélem h még nem sütötte el senki amit most mondok:) Nemtom észrevettétek-e, nem vmi rejtett dolog, de a 34. számban Peterék padlásán vagy lomos szobájukban amikor a szülei dobozát megtalálja ott van egy faszán(kó) és azon a magyar változatban tök jól ráírták h "Rózsabimbó"...nemtom ez kinek mit mond, de ezaz Aranypolgár (Citizen Kane) című Orson Welles film alapmotívuma...kíváncsi vagyok vajon az eredeti változatban is ott van-e a szó vagy csak a magyar szerkesztő furcsa poénja...mindenesetre érdekes sztem. Anno gondoltam h megírom Tominak a levelező rovatba de kiment a fejemből:S
Remélem azért vkinek újat is mondtam ezzel és megnézi valóban ottvan!;)

freakdavE:
Hát Peter tényleg betűrhetné legalább...  
De szegény Flash-t már kezdem sajnálni. Nem igaz, hogy végig sem lehet hallgatni a srácot. Persze évekig szivatta Petert, de mégsem egy Norman Osborn.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése