HálóZsák fórumok > OFF topik

*WHADDAFAKK*

<< < (192/255) > >>

Punkológus:
Én szivesen belemennék a témába, de félő, hogy nagyon gyorsan aktuálpolitikai vitává fajulnának a dolgok, arra meg ugye nincs szükségünk... Én már tegnap is szívesen vitába bocsátkoztam volna mikor olvastam pepo hsz-át a magyar zászlóról.
--- Idézet ---Elég volt megnézni például New Orleanst amikor kitört a hurrikán, ott is az első hirekben azt mutatták, ahogyan az emberek fosztogatták a nagyáruházakat
--- Idézet vége ---
Szerintem nekem is az első dolgom lenne valami áruházba betörni és kiélni magam. Mi mást csinálnék? A házam víz alatt, nem maradt semmim, a kormány leszarja, hogy itt döglünk meg. Mi mást csinálnék? Akkor inkább leiszom magam és nekiállok baltával szétverni egy plázát. Volt egy felvétel egy fickóról, aki kirabolt egy áruházat és New Orleans utcáján (ahol nem volt víz) berendezkedett. Kivitt egy kanapét, fotelt, könyveket, kaját, piát. Ő tök nyugiban elvolt ott. Megjelent a hatóság és jól megbotozták. Mintha egy ilyen ember megbüntetése fontosabb lenne, mint az emberek mentése, ami ekkor még bőven aktuális volt.

pepo05:
Ebbe tényleg fölösleges belemenni. Tény, hogy még a legfejletteb országokban is előfordul ez, ahol mindenhol van csőcselék. Leegyszerűsítve a különbség csak annyi, hogy ott kisebb az arányuk, illetve szerintem nagyobb a szakadék a tahók és a normális emberek között. A magyarokra meg nagy általánosságban jellemző ez ilyen mentalitás.

Sepi:
Persze, igazad van. Én sem azt mondtam, hogy nyugaton minden tökéletes, de talán ott nem olyan nagy arányban fordulnak elő az ilyesmik, mint errefelé. Talán nem olyan általános ez a probléma. Csőcselék mindenfelé van, ez is tény, meg persze vannak olyanok akik társadalmi helyzetüknél fogva rá vannak az ilyenekre kényszerülve. Elég volt megnézni például New Orleanst amikor kitört a hurrikán, ott is az első hirekben azt mutatták, ahogyan az emberek fosztogatták a nagyáruházakat  . De ez egy nagyon hosszú téma. Szerintem ne menjünk bele.

Gabe:
Már hogy a fenébe ne? Legyen csak elég példának a franciaországi zavargások. Valószínűleg a gettókban sem makulátlan mintapolgárok járnak, akik egyszer-egyszer kimennek gyújtogatni. Tavaly például annyi kocsit vágtak haza, amennyit egy évbe nem lopnak el Budapesten. Amcsiknál meg a jó példa: Harlem. Meg minden nagyváros nyomornegyedei. Szóval ne legyünk elszálva tőllük, jó hogy a tv-ben a jobbik arcát mutatják meg a dolgaiknak.  Ráadásul magyarországon is csak bizonyos helyeken ilyen durva a helyzet. Szar ügy, de a Tesco-s könyv áruháza pont "jó" helyen van, így nincs min csodálkozni  . Az írója is megemlítette, hogy a többi Tesco olyan unalmas, hogy a biztonsági őröket hozzájuk hozzák "edzeni".

Sepi:

--- Idézetet írta: Nitro ---Szerintem ezek a magyar emberek mentalitását jellemzik. Vajon külföldön is előfordul ilyen?
--- Idézet vége ---
Nyugati országokban szerintem nem igazán fordul elő az ilyen, de abban szinte biztos vagyok, hogy egy-két keleti szomszédunknál keményebb dolgok zajlanak.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése