HálóZsák fórumok > OFF topik
*WHADDAFAKK*
Gabe:
Valóban, de ha sikerülne rendet rakni, meg legalább a jelenlegi törvényeket betartani* akkor a faternek is inkább a házifeladat hiánya miatt kellene odacsapnia.
*itt legalább a munkaügyiekre gondolok.
Sajnos ez rajtunk kívül áll, de azért, mert sokan inkább hagyák a picsába, kilépnek, mennek máshová dolgozni, ha nem kapják meg azt, ami járna nekik. Ha mindenki feljelentgetné pl a tescot is aki ott dolgozott, akkor nem mernék megtenni ezt, mert a gatyájuk rámenne. Napersze a birka magatartás az várja a csodát, hogy hátha majd megoldódik valahogyan magától az ügy.
A tescos könyvben is le van írva, hogy még ott sem sikerül a tmunkaügyi törvényekben foglaltakat maradéktalanul betartani (túlóra pénz többek között), így aztán mehet(nél) pereskedni a pénzedért. De tegyük fel, 100-ból egy bepereli őket, talán. Azt "nagy nehezen" kifizetik a többi 99 ember benthagyott pénzéből, és még marad is "némi" "profit". Akkor meg minek változtatnának? Éppen ezért kell kiállni minden téren a sorból, és ami jár, azt megszerezni, de ez minden területre értem. Az iskola meg persze jár, így csak végig kell szenvedni valahogy. Szégyen, nem szégyen, apuka szépen bemegy segélyért, mert aki tényleg rászorul, annak meg az jár. Hameg ennek ellenére is gondja van, akkor is kis körültekintéssel lehet még szerezni segítséget, ha valóban rászorul. (ilyenkor bírom a sok alkeszt, 2 nap alatt elisszák a pénzt, a gyerekei meg a maradék 28 napban eszik a zsíros kenyeret, max)
Igaz, így is maradnak olyanok, akik megszívták, tényleg semmilyük nincs, és ezen az a havi pár tízezer sem segítene. De lényegesen kevesebben szívnák a fogukat mint most, ha tennének is magukért. De akik tudnának merre mozdulni, és nem teszik (a többség az ilyen) az meg is érdemli azt ahol tart.
Galamb:
--- Idézetet írta: Punkológus ---Vágom ezt az "az vagy, amit elhiszel magadról" dolgot.
--- Idézet vége ---
Hát igen, csak ezzel nekem az a bajom, hogy egy idő után azt hiszed magadról, amit mások mondanak rólad.
--- Idézet ---Napersze van aki már a 8 általános után elcseszte, így rábaszott. Miért nem tanult tovább. Sok ilyen van, és ők sírnak leginkább.
--- Idézet vége ---
Hát igen, csak épp úgy nehéz tovább tanulásra gondolni, ha esteleg a fater keze csattan a tarkódon, hogy miért nem hasogatod gyorsabban a fát, amit majd eladtok, hogy legyen egy kis pénz? Nem mondom, tényleg vannak olyanok, akiknek sikerül a társadalom pereméről kiszakadni, de sokan vannak úgy, hogy ha akarnának akkor sem tanulhatnak tovább,
Gabe:
Nem az állam szarból kivakarására gondoltam, mert az tényleg nem menne. Ahoz rosszkor vagyunk, rossz helyen. Hanem ha az emberek siránkoznak, akkor mit kellene tenniük azért, hogy jobbra forduljon az életük? Ha valakinek van esze, leszarja a rendszert, szépen önállóan megcsinálja azt amit tennie kell. Ha itt nem jó, megpróbálja máshol. Napersze van aki már a 8 általános után elcseszte, így rábaszott. Miért nem tanult tovább. Sok ilyen van, és ők sírnak leginkább.
Egyébként a múltat figyelni nem szerencsés ebben az esetben. El kéne már felejteni a sok szarságot, mert ebből az ezerszáz évből mindig van mire hivatkozni, mert szinte mindenre volt itt már példa. Előrre felé megyünk, nézzünk is arra felé mostár. Azért mondtam a királyságot, mert így legalább egyetlen ember akarata érvényesül, és nem folyik szét a cél kismillió felé. Ha kell, akkor bizony használni is kell az erejüket. Mert először is végre rendet kéne teremteni ebben a rohadt nagy káoszban. (fura hogy ezt mondom, kibaszott ateista létemre, meg a káoszt sem vetem meg ). Persze engem nem érdekel hogy mi történik körülöttem, tudom mit szeretnék csinálni, és teszek is érte. Inkább a többiekre gondolok, akik körülöttem húzzák az igát. Nekik elsősorban végre rend, meg átláthatóság kellene. Ehez persze némi odacsapkodásra is szükség volna, persze ne mfeltétlenül fizikai beavatkozásra gondolok, hanem például a törvényekre. Az egész törvénykönyvünk millió sebböl vérzik, a nagyhalaknak meg tele van pakolva szándékosan kiskapukkal. Ezen változtatnék legelőször. Utána meg ha már rend lenne (hja, telepakolnám a börtönöket faszfejekkel ) akkor lehetne a normális irányt kijelölni. Csakhogy ez a rohadt tehetetlenség, meg példálózás a múltunkból, széthúzás, marhára nehézzé teszi, főleg az általános siránkozás közepette. Úgyhogy a jelenlegi (állami/euróoai/világ) állapotok nem fognak túlzottan változni. Ezért nekünk kell igazodni hozzá, akkor már lehet kezdeni valamit. Csak ki kell állni a zombik közül a sorból és kész.
Galamb:
--- Idézet ---Nem való az embereknek a demokrácia. Egyénként még néhányaknak igen, de amíg terelgethetőek egyszerű média eszközökkel és egy agyatlan önálló gondolatok kifejtésére alkalmatlan zombik, addig a helyzet nem változik. Egyszerű: királyságot kellene csinálni, egy normális fószerral. Ő meg odafigyelne a birkákra, szépen terelgetné őket, úgy. hogy mindenkinek megfelelő legyen. Persze jól seggberúgni ha valami szarkavarásra készülne. Úgy legalább volna kire felnézni vagy lehetne kit utálni.
--- Idézet vége ---
Hű Gabe, kösz, jó tudni, hogy nem én vagyok a hülye, hanem más is ezen a véleményen van! a magyarnak egyszerűen nem való a demokrácia: Birkaképpel bámulja a választási plakátokat, ordibálja a kampánydalokat, és szavaz xy-ra mert "hű de fiatalos, vagy mert olyan aranyos", vagy valamiért, ahelyett, hogy végiggondolná , hogy mit is csinált ez a fickó/nő eddig? (persze tisztelet a kivétel)
Meg én azt nem értem ebbe a "csodás" demokráciába, hogy egy 81 éves bácsika, aki arra sem emlékszik mit reggelizett, mehet szavazni, egy 16 éves srác, vagy csaj meg nem? Holott azért abban a négy évben változik rengeteget az élete.
Meg is van az eredménye: az a mai ifjúságpolitika, hogy egyszerűen nincs ifjuságpolitika: ilyen-olyan minisztériumokba gyömöszölik, sorra rugják ki az ifjusági szakértőket és szakembereket ezekből a minisztériumokból (az egész országra van kemény 6 darab ilyen szakember állami szinten!), nincs egy normális ifjuságpolitikai törvényünk, az egyetlen állami ifjusággal foglalkozó szervezet valószínüleg meg fog szűnni.
Punkológus:
--- Idézet ---Egyszerű: királyságot kellene csinálni, egy normális fószerral. Ő meg odafigyelne a birkákra, szépen terelgetné őket, úgy. hogy mindenkinek megfelelő legyen. Persze jól seggberúgni ha valami szarkavarásra készülne. Úgy legalább volna kire felnézni vagy lehetne kit utálni.
--- Idézet vége ---
A légnépszerűbb "uralkodóink": Ferenc Jóska, Horthy Miki, Kádár Jani. A magyar népnek tekintély uralmi rendszer való, mondhatnánk akár. Viszont ez az alternatíva szerintem nem járható út. Azért látható volt, hogy hova vezetnek az ilyen dolgok. Nem, nem az összeomlásokra gondolok, hanem a véleményszabadság hiányára. Nem lehet ezt és ezt mondani, mert megver a csendőr, a rendőr, a miegymás. Az alibidemokrácia felcserélése tekintélyuralmi rendszerre nem tudna megoldani semmit. Maradna továbbra is a a papírok, a pecsétek világa. A nyalásé, a taposásé. A sunyi faszok kiskapui és a bírkák nagykapui. A bírka népnek persze jó lenne, mert állam bácsi gondoskodik róluk, a rendszerváltás nagy hibája volt, hogy senki sem világosított fel senkit, hogy na gyerekek, most nagy gebasz lesz. Mindenki azt hitte, hogy a viszonylagos szabadsággal gazadagság is jönni fog. És máig nem ébredtek fel. Még máig könnyben ázzó szemmel mesélik, hogy az ő idejükben mindenkinek volt munkája, nem kellet agódni az elhelyezkedés miatt.
Az igazi kiútkeresési akadály az (szerintem), hogy a nemzetállamok szintjén (konkrétan Magyarország) beszélgetünk a dolgokról, mikor mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy itt semmi sem a nemzetállamok szintjén működik. Világmegváltó ötleteim meg nincsenek és ha lennének is, akkor sem sokra mennék velük innen a számítógépem elől meg főleg. Még nem találtam összefügést a végbelem és a spanyolviasz között
+++
--- Idézet ---Csinálja azért, mert tényleg ehez van kedve és kész, bármikor.
--- Idézet vége ---
Mintha magamat hallanám, de tényleg. Ugyanez a véleményem. Minek kell mindenféle ürügyet keresni ahhoz, hogy berugjon valaki, ha be akar rugni, akkor bármikor megteheti, ha nem akar, akkor meg miért most rug be. Hülyeség ez, úgy ahogy van. Én köztudottan iszok, ha kedvem tartja és azt unom baromira, hogy ilyen szilveszterek után, meg hasonló események után jönnek oda hozzám, hogy elújságolják, hogy ők mennyire berugtak. Nekem meg meg kéne veregetni a vállukat vagy mittomén mit várnak. Ha meg azt mondom, hogy gyere itt van 500 Ft, ebböl veszünk 4 liter vbk-t, oszt lesz ami lesz. Akkor bezzeg minden más fontosabb.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése