HálóZsák fórumok > OFF topik

*WHADDAFAKK*

<< < (177/255) > >>

talgaby:
És én azt hittem, hogy az elvileg 6 éves kortól ajánlott Dragon Ball kitiltása után az ORTT már nem követhet el nagyobb hülyeségeket...
Totally Spies és W.I.T.C.H., mint nem 12 éveseknek szóló... komolyan, ezen már röhögni se tudok. A Slayers egy paródiaanime. Az Inu Yasha még talán, annak a mangája tud nagyon kegyetlen lenni, de az animében azért visszavettek (ez az egyetlen, ahol egy 14 éves korhatárt tényleg megadnék). De a Pókember már mindent visz. Pont egy olyan sorozat, ahol direkt visszavettek mindent, hogy odaát a legalacsonyabb korosztály-besorolásba is beférjen... ez már sok. Ennyi hisztis marhát ebben az országban...

Punkológus:
Ez számomra H-I-H-E-T-E-T-L-E-N. Mi az istennek kell minden hülyeségbe belepofázniuk??? Talán, hogyha a szülők nem szarnák le gyermekeiket nagy ívben, hanem megbeszélnék velük a dolgokat, akkor mi történne? De persze ez biztos nem a helyes megoldás. Ennél biztos van jobb ötlet is. Hopp megvan! Tiltsuk be a rajzfilmeket, osztán Teletabit a népnek. Én még nem láttam olyat, aki azt kibírta volna 2 percnél tovább. De hát, az nem agresszív, akkor biztos jó. Nekem az tetszik, hogy nem elégednek meg a 12-es karikával. Mi kell nekik? 16-os? El tudom képzelni, hogy egy 14 éves srácot mennyire megrázz, hogy két maszkos, színesruhás szereplő ütlegeli egymást egy RAJZFILMBEN!!! Nekem esetleg vannak még ötleteim a kedves ORTT számára. Kérem ne tanítsunk többé történelmet, mert igen megrázó dolgok vannak benne. Kérem tiltsák be a Híradókat, mert kérem, nem semmi amit ott mutogatnak. Szerintem sokkal rettenetesebb, ami ott folyik. Ráadásul a rajzfilmekkel ellentétben ez még valóságos is és nem hogy nem sugároz optimista képet a világról, de nincs az a felnőtt, aki ezzekre bármilyen logikus magyarázatott tudna adni gyermekének. Hogy az a bácsi miért is robbantotta fel magát többszázadmagával együtt, miért is veri agyon az a katona puskatussal azt a szinpatikus bácsit. De hát ezzel nincs is semmi gond. Ez csak a világ ahol élünk. Akkor minden rendben van, hiszen ez CSAK A VALÓSÁG! De ha egy kitalált hős pofon vág és rendőrkézre jutatt egy kitalált bankrablót, akkor a kis lurkók máris potenciális Hannibal Lecter növendékeknek számítanak. Ezt már nehéz bármely 12 évesnek elviselni. Győz a jó és a rossz bűnhődik. Ugyan már! Ilyen szörnyűséget csak nem adhatunk gyerekeink elé. Ebben az országban kurvára át kéne már gondolni bizonyos dolgokat végre.

Sepi:
Teljesen egyetértek értek a véleményeddel Punkológus. Ezek is mindenbe belekötnek, csak abba nem amibe kellene. Persze a Mónika és a Balázs show nem olyan műsor ami "olyan félelemkeltő jelenetekkel van tele, amelyek problémás mintát közvetítenek a kisebbeknek, veszélyeztetik az egészséges szellemi és lelki fejlődésüket". Tényleg elmehetnek az anyjukba  . Én Tom és Jerry-n nőttem fel (amit szintén félelemkeltőnek és brutálisnak tituláltak) de mégsem lettem sorozatgyilkos. Ki érti ezt...?

Bundy2020:
Társadalmunk nagy része a Tom és Jerry-n nőt fel, és ők akarják nekünk bebizonyítani, hogy a pókember rajzfilm árt a gyerekek gondolkodására. Nem tudom, hogy a jó legyőzi a rosszat szituáció mennyire árt a fiataloknak, de még nem hallottam olyanról, hogy egy tizenéves gyerek ezek miatt halt volna meg.

A született kémeket meg egyébként sem annak a generációnak találták ki, úgyhogy itt nincs mit megkérdőjelezni.

Punkológus:
Félelemkeltő rajzfilmek a két nagy kereskedelmi adó műsorán

Nem teljesíti maradéktalanul a médiatörvény kiskorúak védelmét szolgáló rendelkezéseit a két országos kereskedelmi csatorna gyermekműsorai sugárzásakor – derült ki a médiahatóság Műsorelemző Osztályának nyilvánosságra hozott vizsgálatából. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a délutáni, illetve a főműsoridős programokat vizsgálta, miután többen panaszkodtak, hogy erőszakosak a rajzfilmek. A vizsgálat a TV2 és az RTL Klub három tavaly tavaszi hónapjának egy-egy hétvégéjére terjedt ki (március 25–26.; április 15–16.; május 27–28.). A vizsgált 148 műsorszám 26 százalékánál merült fel annak a gyanúja, hogy a televíziók alacsonyabb korhatári besorolással tűzték műsorra. A besorolás szempontjából vélhetően normasértő műsorszámok döntő többsége, 92 százaléka gyermekeknek szóló animáció volt, a fennmaradó nyolc százalék pedig fikciós sorozat epizódjai voltak.

A vizsgálatba bekerült rajzfilmek ötöde anime, azaz japán rajzfilm volt (a kisebbeknek szóló fantasy-anime: Pokémon és Digimonok, sportanime: a Tsubasa kapitány). A kínálat felében félelemkeltő és erőszakos elemeket találtak a szakértők.

A rostán fennakadt műsorok 12 év alatti korosztályra gyakorolt feltételezhető hatásáról Csapó Ágnes gyermekpszichiáter]től kértek szakvéleményt. Eszerint a Múmia, az Ász, a villám, a Született kémek, a Pókember, a Witch és a Rém rendes mesék című sorozatok esetében helytelen volt 12 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott I-es kategóriába sorolni a produkciókat. A Pókember (RTL Klub) és a Született kémek (TV2) című sorozat esetében a drasztikus erőszaktartalom miatt ugyancsak helytelenül kategorizált a műsorszolgáltató, ami az elemzés szerint azért aggályos, mert felügyelet hiányában a kisebbek számukra olyan érhetetlen, félelmetes, esetleg durván erőszakos tartalmakra bukkannak, amelyeket önállóan képtelenek feldolgozni.

Az ORTT szerint hét végén a gyerekeknek szóló műsorok többsége olyan félelemkeltő jelenetekkel van tele, amelyek problémás mintát közvetítenek a kisebbeknek, veszélyeztetik az egészséges szellemi és lelki fejlődésüket. E mesék torz extremitása (Rém rendes mesék), akció- és erőszaktartalma (W.I.T.C.H, Született kémek, Múmia, Ász, a villám, Pókember, Slayers, Inuyasha) nem felel meg a szórakoztatva nevelésnek.

Lehet, hogy csak azért mondom ezt, mert kisgyerek korom óta képregényeket olvasok és erőszakos rajzfilmeket nézek, de ismételten -ezredszerre is- a MOCSKOS KURVA ANYÁDAT ORTT.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése