HálóZsák fórumok > OFF topik

*WHADDAFAKK*

<< < (89/255) > >>

Schmatzy:
Sajnos igen.
Életfelfogásban: építész = művész, építő = favágó.
Szakmában: építész = formailag tervezi az épületet, építő = tartószerkezetileg, hogy meg is álljon (statikus), és ő is építi fel (kivitelező).
Kölcsönös tiszteletben: építész = fradista, építő = újpesti. Vagy fordítva. A lényeg, hogy kölcsönösen rühelljük egymást. Nem akarlak untatni titeket a részletekkel, de ha van rá igény, kifejtem építőmérnöki szemszögből.

Farek:
 :D

Ben Reilly:

--- Idézetet írta: zozi56 - 2010. Április 09., 11:09:04 ---Egyébként az építészmérnök meg az építőmérnök között mi a különbség?

--- Idézet vége ---

200.000 Ft.

zozi56:
Most állítólag az egész építőiparnak nem. Nekem szerencsém van, jó szakmát választottam, és jól is megy. Szerintem ez a közeljövőben nem is fog változni.
Egyébként az építészmérnök meg az építőmérnök között mi a különbség?

Schmatzy:
Tegyük hozzá, hogy elsősorban gépészmérnököket. A BME Karrieriroda álláshirdetéseinek 75%-a gépészeknek szól, 20%-a informatikusoknak, a maradék 5% az összes többi, amiből kb. egy se szól építőmérnököknek (azaz nekem). A tavaly őszi állásbörzén egy építőipari cég se volt, csak egy vizes, ahova infrastruktúrásokat vesznek fel, így én a magam szerkezettervezőijével el se mentem. Az idei börzén 8 építőmérnököt kereső cég van (a honlap szerint): 4 infrás, egy szabványhivatal, egy CAD fejlesztő, egy online állásportál és egy autóvillamossági vállalat (WTF?). Úgyhogy most sem fogok kimenni.
Csak hogy értsétek, az építőmérnököt a 19. században még kultúrmérnöknek hívták, azért, mert ez a legősibb mérnöki szakma (lásd pl Stonehenge: valakinek meg kellett építeni, de a villanyvilágítást még nem kellett bevezetni, bocs a villamosoktól). Tartsatok fellengzősnek, de ha valaki csak annyit mond, hogy mérnök, akkor én azonnal az építőmérnöki szakmára gondolok, az előbbiek miatt. Csakhogy sajnos ma az építőmérnököknek nem áll a zászló.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése