HálóZsák fórumok > OFF topik

*WHADDAFAKK*

<< < (64/255) > >>

Galen:
régen is volt tv díj, még mielőtt valaki a rohadt kapitalizmust szidja.

talgaby:

--- Idézetet írta: Wearwolfff - 2011. Március 29., 11:52:59 ---De miért is nem építik bele mindjárt a televízióba is, hogy háromszor fizessünk érte?
--- Idézet vége ---
Valamelyik nagy kereskedelmi (talán az RTL Klub) felvetette ezt, hogy legyen egy televíziós alapdíj, többek között ezért is. Elvileg azt a most ingyen foghatóak között osztották volna ki. Bár jegelik, de tudtommal ez az ötlet nincs elvetve.

Galen:

--- Idézetet írta: Wearwolfff - 2011. Március 29., 11:52:59 ---Ez semmiből sem tér el attól, mintha a televízióban néztük volna meg. Na már most, ha beleépítenek az internetbe holmi jogdíjat, akkor kétszer fogunk fizetni érte. Egyszer az internettel, egyszer pedig, mikor megvásároltuk a kiadványt. Úgy gondolom, hogy ezen tényállás szerint az egyik ezek közül jogtalan haszonszerzésnek minősül.

--- Idézet vége ---
Vagy úgy lesz mint a nyers lemezek és a filmek/zenék kapcsolata. Mivel kifizeted a jogdíjat a nyers lemezben ezért ha filmet vagy zenét töltesz le és tárolsz rajta akkor nem büntethetnek meg.

Wearwolfff:
Most veszettül sokan meg fognak utálni, de én még emlékszem arra, amikor a zenélés presztizs kérdés volt. Az ember elment dolgozni, aztán összejött a banda és hobbiból zenéltek. Eljártak klubbokba, és ha nagy sikereknek örvendtek, akkor csinálhattak lemezt. A Bikini a mai napig azt az elvet vallja, hogy örülnek neki, hogy minél több emberhez eljut a zenéjük. Mert a nagy számok törvénye alapján, ha sokaknak tetszik, úgyis meg fogják venni, hogy támogassák őket. Az összes régi hangsúlyozottan zenész, hasonló elvet vall, és ingyen reklámként fogják fel az ilyet. És igen bármennyire is nagy kalóz vagyok, vannak eredeti CD és DVD és PC játék lemezeim, a nagyoktól, amikre úgy gondoltam, hogy ez igen, ők megérdemlik.

Az a baj ebben az egész rohadt mai állapotban, hogy túl sok a kínálat. Ezzel most sokan nem fognak egyet érteni, de a második világháború vége óta egyre jobban süllyed az egész bolygó lefelé a nagy büdös semmibe. Hihetetlen eredményeket értünk el, az informatika terén, a gépiparban. Nagyszerű és hasznos találmányok tömkelege, amik az életünket segítik. De milyen áron? Manapság már mindent kompjúter csinál az ember helyett és minden gépesített. Egyenes arányban nőtt a munkanélküliség. Egy csomó ember máról holnapra él, mi sem tudunk minden nap Műsoros lemezeket vásárolni.

És ekkor megszületett a mai réteg, aki már az informatika korának nevezett leépülő korszakban nőtt fel. Aki már megtanulta, hogy nehéz fizikai munka nélkül is meg lehet élni, mint Marci Hevesen. Elmegy a tévébe valómegamónikába, és reménykedik, hogy a sült pizzát majd a szájába adják előrágva, félig megemésztve. Ebből a rétegből kerülnek ki a mai fos előadók. Ők nem zenészek, hanem előadók. Öt évnyi talpon maradás után is még csak szarok lesznek. Az igazi zenészek azok, akik javarészt maguk írják a zenéjüket, és maguk is adják elő. Ilyen manapság nagyon kevés van.

Ha ma bemegyünk egy hanglemezboltba és végignézzük az árakat, új kiadványként 3-4 ezer (vagy több) forintos árakkal találkozhatunk. Egy xbox eredeti új játék például 10ezer forint körüli áron mozog. Annyi minden elérhető most. Dőzsölhetünk a jobbnál jobb zenékben, filmekben, játékokban, amikért nem kár pénzt kiadni. És ugyancsak dőzsölhetünk a csupáncsak exhibicionista élvezeteket takaró silány magamutogató művekkel is. Amikért valljuk be sajnáljuk a pénz kidobni. Én cigarettára, kávéra és alkoholra is sajnálom, nem hogy ilyenekre. Elárasztanak minket a sok szarral, de elvárják, hogy mindenért fizessünk. Azt a csomó könyvet, zenét, játékot , mind meg kell vegyük. Hát kijelentem ország világ szeme elé, és önöknek is kedves HENT, hogy ennyi pénz a világon nincs sehol. Egyetlen dalért nem fogom egy egész hanglemezt megvenni 4ezer forintért, mikor más értelmesebb dolgot is vehetnék rajtuk. Például cipőt. Nem, nem az előadót, hanem lábbelit.

A magam részéről külön kívánom bontani az egyszerű kalózkodást, és magát a hamisítást mint olyat. Nagyon sokan vagyunk, akik letöltenek és megnéznek egy filmet, majd ha tetszik, akkor megvásárolják. Ez semmiből sem tér el attól, mintha a televízióban néztük volna meg. Na már most, ha beleépítenek az internetbe holmi jogdíjat, akkor kétszer fogunk fizetni érte. Egyszer az internettel, egyszer pedig, mikor megvásároltuk a kiadványt. Úgy gondolom, hogy ezen tényállás szerint az egyik ezek közül jogtalan haszonszerzésnek minősül. De miért is nem építik bele mindjárt a televízióba is, hogy háromszor fizessünk érte? Büntessék csak azokat a bűnözőket, akik az internetről letöltve, eredetinek álcázva pénzért árulják.

Ha mégis az internetbe épített jogdíj mellett döntenének, akkor a szolgáltatók ezt ugye ránk fogják verni, megemelkedik az ára, logikusan következik, hogy az embereknek kevesebb pénzük lesz, és még kevesebb eredeti műsoros kiadványt fognak vásárolni. Ráadásul, minek vásárolnák meg, ha már kifizették a jogdíjat rá. Kétszer is. Egyszer az üres lemezzel, egyszer az internettel.  :nezze:

Na mindegy. Most lehet, hogy csak össze vissza hebegtem-habogtam, de legalább önmegvalósítottam magam.  ;D

Galamb:
Kapják be!  :angry:
Ha talán nem egy olyan országban élnénk, ahol egyenlőre a pick szalámi is luxusnak számít, akkor megvenném pl. a zenei cd-t és nem tölteném le. De helyette inkább félrerakom azt a 2-3000 forintot arra az időre amíg munkanélküli leszek (mert manapság ugye nem nagy kunszt annak lenni)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése