HálóZsák fórumok > OFF topik

*WHADDAFAKK*

<< < (62/255) > >>

Galamb:

--- Idézet ---Csak azért fenntartani munkahelyeket, hogy a tanulatlan tömegek a gépi végrehajtás hatékonyságának töredékén és az árának sokszorosán előállítsák ugyanazt a terméket, szerintem felesleges. Az ember kénytelen (ki)képezni magát (legalább) egy dologban, hogy jól éljen, ezt én nem látom hátránynak.
--- Idézet vége ---

Jó, de mi van akkor, ha kiképezed magad, aztán kiderül, hogy bocs, de mégsincs szükség a munkádra? Meg úgy látom, újszerű az a tendencia, hogy az emberektől elvárják képes legyen bármit megtanulni.
 Az meg megint más kérdés, hogy itt biztos tanulatlan emberekről van szó? Pl. most halottam, Japánban megjelent a pincér robot, nyilván még nagyon sci-fi-be illő dolog, hogy megkezdenék a tömeggyártást, és elterjedne a világon, de a technika fejlődik... azok, akik meg 2-3 éven keresztül tanulnak hogy felszolgálók lehessenek, és estlg majd akkor már több évtizede a szakmában fognak dolgozni, elmehetnek majd a búsba?   

zozi56:

--- Idézet ---Ezzel most sokan nem fognak egyet érteni, de a második világháború vége óta egyre jobban süllyed az egész bolygó lefelé a nagy büdös semmibe. Hihetetlen eredményeket értünk el, az informatika terén, a gépiparban. Nagyszerű és hasznos találmányok tömkelege, amik az életünket segítik. De milyen áron? Manapság már mindent kompjúter csinál az ember helyett és minden gépesített. Egyenes arányban nőtt a munkanélküliség. Egy csomó ember máról holnapra él, mi sem tudunk minden nap Műsoros lemezeket vásárolni.
--- Idézet vége ---
Csak azért fenntartani munkahelyeket, hogy a tanulatlan tömegek a gépi végrehajtás hatékonyságának töredékén és az árának sokszorosán előállítsák ugyanazt a terméket, szerintem felesleges. Az ember kénytelen (ki)képezni magát (legalább) egy dologban, hogy jól éljen, ezt én nem látom hátránynak.

--- Idézet ---És ekkor megszületett a mai réteg, aki már az informatika korának nevezett leépülő korszakban nőtt fel. Aki már megtanulta, hogy nehéz fizikai munka nélkül is meg lehet élni, mint Marci Hevesen.
--- Idézet vége ---
Ez a két mondatod szerintem úgy passzolna a többihez, ha a fizikai munkát munkára cserélnéd.

Galen:
na ha a rejtett költségekről beszélünk akkor ennyi erővel sokmindenért fizetünk. Bár az ellenkezőjét már levezette Leo Getz. Ki is esett a szálloda medencéjébe.

Nitro:
Pedig fogsz. Ha máshol nem, majd az SZJA-ban, meg az ÁFÁ-ban.

Galen:
naja...lényeg hogy ne én fizessek.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése