HálóZsák fórumok > OFF topik

*WHADDAFAKK*

<< < (206/255) > >>

Galamb:
Na jó, nem halogatom tovább, ha leégek, ha nem. Ez mi?:  

--- Idézetet írta: Punkológus ---szvsz.
--- Idézet vége ---
Előre is köccike!

Punkológus:
Ha már irodalom, mit tetszenek gondolni az egyik legbrutálisabb, legszörnyübb irodalmi alkotásról, amiért az írót meg akarták ölni    Bret Easton Ellis: Amerikai Pszicho. A maga nemében zseniális szvsz.

freakdavE:
Hát igen. Az a baj, hogy a mű igazi értékét, az akkori angol társadalom kritikáját ( párbajok mint legális gyilkosság, sekélyes emberi kapcsolatok, szex és erőszak elburjánzása) egyetlen feldolgozásban sem emelik ki igazán. A love-story mindíg jobb, mint ha belemondják a pofádba, hogy szar az élet apukám.
Ilyenek vagyunk.

pepo05:
oké, így már értem mire gondolsz. Hát az igaz, hogy én is túlzásnak tartottam minidg is, hogy mindenhol egy nyálas, pátoszso, csöpögős love story-s bömbölős drámának mutatják be. Azért nem csak ennyiről szól, illetve nem szól ennyiről.

freakdavE:
pepo05: Valóban, a Rómeó és Júlia önmagában nem groteszk mű. De a különbség a valódi mű és a között, amit ma a legtöbben gondolnak róla  kicsit azzá teszi. Ha belegondolsz, manapság nen látni "korhű" R&J-át a színházakban, csak a romantikus verziót. S bácsi bizony groteszknek tartaná amit az ő remek társadalomkritikus akció-vígjátékából csináltak.      
Ismétlem: Ajánlom mindenkinek, hogy ha van ideje és energiája, nézzen utána az olvasott mű saját korának. Ez főleg a régebben született műveknél hasznos.
De mivel ez nem egy művészeti topik, befejezem az "irodalmárkodást" mert okoskodni én sem akarok.  
Szóval a topik nevéhez hűen: A kibaszott Shakespeare rohadtul tudott valamit bassz tátok meg!  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése