Tudom-tudom, hogy a képregényhez jobban tartja magát, meg a sisakot is értem, de őszintén megmondva, nekem Sly egy k.rva könnyed, pörgős, laza, habkönnyű filmet dobott össze sisak ide, vagy oda.
A páncélja meg Karl Urban-nak nem jó, nem képregényhű!
Stallone ellenben sokkal jobban hasonlít az eredetire. Arról nem beszélve, hogy Karl Urban szerintem fizikailag jobb esetben csak átlag (magyarul a ruhája a válltömés ellenére is csak "tehénen a gatya") és a játéka annyi, hogy komikusan és életszerűtlenül lefelé biggyeszti a száját. Oké, mondjuk bármiféle "játékról" beszélni azért ilyen Urban, meg Stallone kategóriájú arcok terén elég merész, bevallom, de számomra Stallone mégis hitelesebb. Rob Schneider mondjuk kb olyan szimpi nekem, mint Martin Lawrence, oda azért kell egyfajta mártíros türelem. A Dredd-ben meg ott az a "Mama", aki a Terminator sorozatban is megmutatta már egyszer, mi a színészet. Bánatos fapofa ilyen kamu komolykodós, rejtélyesnek tűnni akaró félmosollyal. Persze simán sz.r.
Szóval bizonyos szinten mindkét film "megtanít az alázatra", nem tartom rossznak a Dredd-et sem, jó kis akciófilm (mondjuk sztorija annyi, mintha az Underworld Vérözön, meg bármelyik Transformers, vagy Jason Statham film írói összedugták volna a fejüket a best practice kapcsán), amit simán láttam már vagy ötször-hatszor, de nekem a '95-ös sokkal jobb.
Elvonatkoztatok a képregényhűségtől és csak önállóan a filmeket nézem. Ja és az eredetiben White Zombie-tól a Super-Charger Heaven...óóó.
Na meg Galactus!! Ugye-ugye?!
"-Fogd le a kezét!
- Milyen kezét??? Egy lebegő gömb, tucatnyi csáppal!!!
- Miről beszélsz? Nagy gázgömb, villogó flitterekkel!"
-SRÁCOK, TI KIRŐL BESZÉLTEK?!
Mert pontosan, mi van, ha nem humanoidnak látja, vagy valamiért egy teljesen más fizikai megjelenés, amire egy csoport mondjuk egyik tagja sem ismer rá a többi tag elmondása alapján.
Erről jut eszembe, mit felejtettem ki az előző írásból:
Ez az Öröklét játszik valahol még valamilyen szerepet? Ő a Marvel-univerzum teremtője? Tehát elvileg a legerősebb lény lehet?