HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasztikus Négyes
dr samson:
--- Idézet ---Elírásokat is találtam, mint mindig. A 3. oldalon, ahol felbukkant Hulk a szövegben "egy egy Renoi lakásban" Az "egy" szóból több van benne. A 11. oldalon olyannak hangzott, mintha mindkét személyt Devosnak hívják. Akkor az egyik Paibok lenne. A 15. oldalon Mutánas szó valóban mutáns lenne.
--- Idézet vége ---
Köszi, majd Gorgiasz javítja őket, ha erre jár, aztán kicserélem az oldalakat.
--- Idézet ---"Hirtelen... a titkos oltalmazók"
--- Idézet vége ---
Nem is te lennél, ha nem kötözködnél... Na nézzük: ha te tudsz jobb fordítást annál, hogy Suddenly... The Secret Defenders, akkor hajrá. Eléggé bevett szokás az ilyesmit így fordítani (legalább is nálam), többször előfordult már a honosításaimban, de eddig rajtad kívül még senki nem akadt fent rajt. A szöveg ugye arra akar utalni, hogy váratlanul megjelennek, de nekem a "Váratlanul... a Titkos Oltalmazók" verzió nem tetszett...
--- Idézet ---Szellemlovas miért lett Young Dan?
--- Idézet vége ---
Talán mert ez volt a szövegben írva?
--- Idézet ---És miért őket idézte meg a legfőbb varázsló? Strange ment hozzájuk, nem?
--- Idézet vége ---
Ez igaz, de ő hívta őket egybe, vagyis tulajdonképpen megidézte őket egy találkozóra. De most megint olyan kötözködsz, amivel én nem tudok mit kezdeni (ugyan ez igaz a pókis megjegyzésre is). Ha egyszer DeFalco ezt írja le, nem írhatom át valami teljesen másra, mert bizonyos kivételes eseteket leszámítva, a fordítás nem arról szól, hogy az eredeti szövegtől teljesen eltérő jelentésű szöveget rakjak az olvasók elé, csak azért, mert az jobban hangzik.
--- Idézet ---Lézer lady??? A lady-t miért nem lehetett lefordítani?
--- Idézet vége ---
Na ez a kivételes eset: az eredeti neve angolul Lézeröklöt jelent, de annyira nem tudtam, megszokni, és annyira nem illet a kedvenc karakteremhez, hogy Lézer Lady lett belőle. A többiek elfogadták, törődj bele te is.
--- Idézet ---Pókember Rozsomák Szellemlovas és Hulk mint az új F4? Olvastam valahol hogy voltak F4 tagok de akkor azt hittem hogy Bent helyettesítették.
--- Idézet vége ---
Nem egészen. Ez egy külön történet volt, nem is olyan sokkal ez előtt a korszak előtt. Ha lesz kedvem, egyszer talán megcsinálom.
--- Idézet ---Nagyon drukkolok neki, de attól tartok, hogy Uatu "Vízfej" szemlélő elbánik vele...
--- Idézet vége ---
Ejnye... azért annyit megsúgok, hogy Uatu nem fog tudni olyan könnyen elbáni vele...
--- Idézet ---A csata sem volt rossz, igen, Rozsi a valóságban könnyen felaprítaná a bugyuta Bent.
--- Idézet vége ---
Egy X-men képregényben nyilván. De ez itt F4 képregény, itt nem lehet Rozsi a fősztár... Mindenesetre Ben nem ússza meg olyan simán ezt a kalandot...
turkia:
Köszönjük szépen ezt a történetet, nagyon tetszett!
Fátum új páncélja...na ennél a résznél közelebb hajoltam a monitorhoz.
Nagyon drukkolok neki, de attól tartok, hogy Uatu "Vízfej" szemlélő elbánik vele...
A csata sem volt rossz, igen, Rozsi a valóságban könnyen felaprítaná a bugyuta Bent.
Amondin:
Köszönöm Dr Samsonnak és Gorgiasznak az F4 374. részét.
Két F4 egyik napról a másikra ez meglepett de nagyon örülök neki. Ez a szám pedig nagyon jóra sikerült.
Pókember Rozsomák Szellemlovas és Hulk mint az új F4? Olvastam valahol hogy voltak F4 tagok de akkor azt hittem hogy Bent helyettesítették. Hát ez kellemes meglepetés volt, kíváncsi lettem volna hogyan boldogulnak egymással. A Harc a két négyes között jó lett valóban vérre ment már ez a harc de talán a legmeglepőbb az Lyja közbelépése volt hogy mik lesznek a jubilleumi számba. És Fátum úgytúnik Utau-tól akarja elvenni az erejét érdekes elgondolás de most őszintén mennyi esélye lenne Utau ellen? Igen ott van Aaron ereje vele de még nem tanulta meg használni és így ront neki a szemlélőnek... nos majd kiderül decemberben hogy hogyan boldogul vele és az F4-el.
grey gargoyle:
Elég furcsa fordítások, vagy beírások voltak ebben a részben...
pl. mi az hogy: "Hirtelen... a titkos oltalmazók"
"bizonyosan barátságos" ez annyira furán hangzik. A közkedvelt és barátságos sokkal megszokottabb.
Mondjuk a kázmér és huba nagy poén volt.
Szellemlovas miért lett Young Dan?
És miért őket idézte meg a legfőbb varázsló? Strange ment hozzájuk, nem?
A negyedik oldal második paneljében, ahol feltűnik az F4, az első szövegdobozban két "a" van az "értesül a tragédiáról"-nál.
Lézer lady??? A lady-t miért nem lehetett lefordítani?
Erősen visszafogott csata volt, de nem volt rossz húzás egymásra ereszteni őket, csak azt nem értem, mint mindig, hogyha a pókember bizonygatja, hogy nem ezt akarta, akkor miért nem hisz neki senki.
A folytatásban meg nem féltem az F4-et, nincs az a Fátum, akivel ne tudnának 6an elbánni.
keildavid:
Hát ezt nem gondoltam, hogy a 616-os univerzumban Hulk, Pókember, Rozsomák és Szellemlovas összeálltak egy csapatba. Eddig azt hittem, hogy alternatív világban alakult így. De ilyent még eddig nem pipáltam. Azt nem tudtam, hogy Szellemlovas láncait áttudja alakítani éles dobócsillaggá.
Szokás szerint továbbra is nagy zűrzavar volt. A vendégek folyamatosan felbukkantak. Bár most jut eszembe Fenegyerek nem volt a történetben, ahogy Silver Sable és a Vad Bandák sem. Talán a másik sorozatban voltak elfoglalva. Fatum Doktor valami rosszban sántikál. De majd meglátjuk, hogy mi lesz ezután.
Elírásokat is találtam, mint mindig. A 3. oldalon, ahol felbukkant Hulk a szövegben "egy egy Renoi lakásban" Az "egy" szóból több van benne. A 11. oldalon olyannak hangzott, mintha mindkét személyt Devosnak hívják. Akkor az egyik Paibok lenne. A 15. oldalon Mutánas szó valóban mutáns lenne.
Érdekes véletlen. Tegnap is volt Fantasztikus Négyes a John Byrne-érából, ma pedig a Tom DeFalco-érából. Tudom ez most csak véletlenül alakult így.
Ezer köszönet dr samson és Gorgiasz a Fantasztikus Négyes 374. számért! Sok sikert kívánok nektek a folytatáshoz!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése