HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasztikus Négyes
turkia:
Persze, tanulnia kellett az egyetemen, ez nem vitás. A már uralkodó Fátumra értettem, hogy NA Ő már nem ismerne el senkit a mesterének. Vagy mondjuk érdekből, nagyon rövid ideig? Utána pedig ellene fordulna... Na mindegy, nem lényeges.
Volt olyan történet, hogy nekimegyünk Latveriának??? Ne már!!! :badteeth: Ez miért nincs még fent az oldalon?????? :brow:
A Wikipédián még határosak vagyunk, nem tudom, most mi lehet az írói álláspont Latveriával. :D
Szerintem azért van atomja is, bár az Fátum szemében már valami elavult, gagyi kis pattantyú lehet. Szerintem a hadseregében vannak ennél jóval pusztítóbb dolgok is. Igen, pl robotok is, vagy legalábbis egy Halálcsillag szuperlézer, vagy ilyesmi. :)
talgaby:
--- Idézet ---Az újabbaknál már lerágott csont szinte minden, ami nem is csoda, hiszen kint már évtizedek óta lefutottak az igazi klasszikusok...
--- Idézet vége ---
Ez mondjuk így egyáltalán nem igaz, és elég a Straczynski-féle Thorra gondolni, hogy rögtön megcáfolódjon. Pedig az a karakter aztán több ezer éves. De lehetne mondani az Incredible Herculest is vagy akár a szintén lassan félszáz éves Vasembert Matt Fraction keze alatt. Az, hogy egy karakter több tíz éves, közel sem jelenti azt, hogy lefutott vagy unalmas. Mai napig születnek még jó Sherlock Holmes-történetek. Sokkal több függ az íróktól, a szerkesztőktől, és hogy az olvasók éppen mit akarnak olvasni. Negyven éve könnyebb volt sztorikat írni, mert az emberek hiszékenyebbek voltak. manapság mindenre elvárják, hogy egy negyven oldalas bizonyítási tételt mellékeljenek egy fikcióba, ha az sci-fi elemet akar bevinni vagy az emberi fantáziára próbál apellálni, amit mintha évtizedek óta módszeresen próbálnának kiirtani a népességből.
--- Idézet ---Más: szerintem is butaság, hogy Fátum bárkit is mesterének ismerjen el.
--- Idézet vége ---
Attól még valakitől tanulnia kellett, önmagától nehezen válhatott volna a tudományok és a misztikum mesterévé, egy komplett ország urává. Ez olyan, mintha butaság lenne, hogy Darth Vadernek valaha volt mestere, mert már úgy ismertük meg, hogy mennyire nagy hatalommal bír és milyen rafkós, ha kell.
--- Idézet ---Egyébként megnéztétek már Latveriát a neten? A főváros, Doomstadt nagyjából Zsombolya település helyén áll, az eredeti latvériai nyelv pedig javarészt a magyart jelenti.
--- Idézet vége ---
Párszor megváltozott már Latvéria helyzete (a legújabb térképen tudtommal délebbre van és már nem vagyunk szomszédosak), de ja. :D A nyelv változó, a magyar néha felbukkan, de tudtommal a jelen állás szerint csak van ott egy jelentősebb magyar kisebbség, a nyelvük saját, a német és vmelyik szláv nyelv egy fura egyvelege (az biztos, hogy az ország német vagy inkább osztrák uralom alatt volt sokáig). De pár sztori alapján elég jól megértik magukat a szomszédos sykamriaiakkal, akik meg echte szerbül beszélnek.
--- Idézet ---Szeged helyében meghúznám magam, mivel néhány km-re atomrakéták tömkelege hever beélesítve...
--- Idézet vége ---
Atomja Latvériának sose volt, de vannak ott sokkal veszedelmesebb cuccok, például az a komplett hadsereg Fátumbot, amik egy megfelelő inváziós lehetőségre várnak. Habár egy sztoriban a magyar hadsereg simán nekiment annektálási szándékkal Latvériának. Igaz, hogy hős seregünket alig fél tucat egyén visszaverte, ami kb. meg is felelne a valóságnak, de attól még a próbálkozásért is jár némi elismerés. ;D
turkia:
Magam is úgy vélem, hogy a régi történetek jobbak. Az újabbaknál már lerágott csont szinte minden, ami nem is csoda, hiszen kint már évtizedek óta lefutottak az igazi klasszikusok... Viszont, ha ilyen anyag van, akkor ilyen anyag van.
Más: szerintem is butaság, hogy Fátum bárkit is mesterének ismerjen el. Még a Túlontúlival is szembeszállt, nem ment oda könyörögni, hogy fogadja magához... :m-doom:
Egyébként megnéztétek már Latveriát a neten? A főváros, Doomstadt nagyjából Zsombolya település helyén áll, az eredeti latvériai nyelv pedig javarészt a magyart jelenti. Igencsak örülhettek 1920-ban az önállóságnak Symkariával egyetemben. Ezek szerint a tolvaj franciák Szlovákia mellett még 2 másik játékállamot is kreáltak. Ez a tankönyvekből kimaradt...
Szeged helyében meghúznám magam, mivel néhány km-re atomrakéták tömkelege hever beélesítve... :D
Summers:
Egyet értek veled, a régiek minősége néha kicsit sánta.És még finom voltam.Legalábbis amiket láttam.És még finom voltam...:)
talgaby:
Mutatott volna, ha lett volna ideje Millarnak befejezni a sztorit. Az ötlet amúgy, legalábbis ami lett volna a végén, hatalmas, ha nem tökölnek annyit a rajzolói, a 2008-as év az USA képregényiparában gyakorlatilag Millar éve lett volna. Csak sajna ő és Hitch is távoztak a sorozatról a sztorivonaluk utolsó két számára (Millart az Ultimate-részlegen rántották be, mert nagyon kellett az Avengers, Hitchet meg vitték CapAmot rajzolni) a FForce v2 írója ugrott be, és nagyon látszik, hogy csak Millar halvány utasításai alapján dolgozott. Bár a legvégére legalább kapunk egy duplaszámot Immonen rajzaival, szóval amiatt már önmagában meg fogja érni a finálé.
Summers: Hát, ha ez megnyugtat, ennél frissebb F4 az oldalon egy jó darabig biztos nem lesz (ha ezt rossznak tartjátok, el se merem képzelni, mit szólnátok Hickman szerencsétlenkedéséhez), én is szeretnék a régiekre koncentrálni, csak hát ugye a szokásos probléma: nincs belőle normális szken. És bármennyire is ragaszkodjék malac a NewGen-fórumról ahhoz, hogy a feljavítás ördögi dolog, régi és vacak digitális oldalakból nem fogok dolgozni.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése