HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasztikus Négyes
KiD:
Nem is tudom már melyik X képregényben volt egy sztori... Meghalt egy X-Man, azt hiszem Vészmadár, és a lánya közönyösen ült az Új mutáns/X Generáció/mittudomén melyik csoport tagjaként a tévé előtt, és jöttek a társai, hogy vigasztalják, mire ő megvonta a vállát, és közölte, hogy srácok, ez az X-Men, apu biztos fel fog támadni...
Semmi értelme ezeknek a sztoriknak, amíg csak a cég alapokiratiba nem foglalják, hogy megölt karaktert nem lehet visszahozni...
Summers:
Most hogy így mondod valami, dereng. Hogy neki a legnullább a népszerűsége és akkor legyen ő. De gondolom ez is egy klasszikus szuperhős halál lesz. Vagy másfél évig marad kb. hulla.
talgaby:
Á, a Fáklya. Nem olvastad? Fél éve a fél net tele volt vele.
Summers:
Tényleg most ki van megint halállistán? Megint a Láthatatlan? Mert az már kicsit sok lenne.
talgaby:
--- Idézetet írta: Summers - 2011. Augusztus 16., 11:14:52 ---(...) én még mindig kicsi koromra vissza emlékezzve a Galactus-Pert tartom a legjobb F4 storynak. Cáfoljon meg valaki. :)
--- Idézet vége ---
Ez eléggé szubjektív dolog. A Galactus-per nagyon jól kezeli a csapat koncepciójából a családi szálat, ami mögé berak egy sci-fis hátteret díszletnek. A legerősebb része azonban gyakorlatilag összefoglalható pár oldalban, amikor Öröklét a beszédét tartja.
Én annál jobbnak és meghatározóbbnak (meghatározóbbnak... mai napig a Marvel egyik legfontosabb alapköve) tartom a Galactus-trilógiát, ami a korhoz kapcsolódó mára kissé teátrális dialógusai ellenére is azt mondanám, hogy most, lassan félszáz évvel a megszületése után is képes lenne megállni a helyét a XXI. századi történetek között. Az, ahogy Kirby felvezette, felépítette és kidolgozta az egészet, máig tanítható lenne bármilyen fikció írásánál.
--- Idézet ---Kíváncsi vagyok mennyire lesznek kemények, vagy ugyanaz lesz mint ami szokott 4 részig nem tudunk kitalálni semmit, agyba főbe vernek mindenkit, aztán Reed csinál egy kütyüt amivel megoldja. De csalódnék Millarban, ha ez sül ki belőle.
--- Idézet vége ---
Pedig az fog, de nem Millar miatt. A következő résznél elhagyta a sorozatot a folyamatos csúszások miatt, így a történetét a cselekményvázlatának sablonos jegyzetei alapján egy másik író fejezte be. Konkrétan az, aki a Fantasztikus Osztag v2-t is elkövette. Az eredmény siralmas lesz, ám lesz egy komoly kárpótlás benne: egy duplaszám Stuart Immonen rajzaival, ami szvsz abban az évben messze a legkiválóbb munkája volt, ráadásul rekordidő alatt hozta létre.
--- Idézet ---Kicsit olyan jellege van mintha maga a szerkesztőség se tudná mihez kezdjen vele.
--- Idézet vége ---
Pontosan. Egyszerűen nincs koncepció vele, vagy ha van is, mint most Hickman alatt, ott vagy az író (szerintem ő) vagy a szerkesztők miatt egyszerűen nem működik, és amikor már működésképtelenné válik, megint a legelnyűttebb klisékhez nyúltak: öljünk meg egy főszereplőt és számozzuk újra. Totális ötlettelenség.
--- Idézet ---Jó Superman esetében talán lehet benne igazság, mert ahogy szerintem a legnépszerűbb akkor volt amikor meghalt, de ott is ha elvágnának néhány régi gyökeret lehet könnyebben célt érnének a népszerűsége felfuttatásával.
--- Idézet vége ---
Nem feltétlen. Morrison épp az elelnkezőjét csinálta, elkezdett az aranykori Supermanre építeni, amit megtámogatott rengeteg ezüstkori történettel, ezt átrakta a közeljövőbe (kiadás + cirka 5 év), és ezzel megalkotta minden idők egyik legnagyszerűbb Supermanét és Superman-történetét. Egyszerűen csak abból az egy tényből indult ki, hogy ha Superman egyszer a világ legnagyszerűbb szuperhőse... akkor legyen tényleg ő a világ legnagyszerűbb szuperhőse, és tegyen olyasmiket, amire senki más nem lenne képes. És ennyi. A dolog működött.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése