Fátum dokira valóban ráférne némi renoválás. Úgy értem már Magneto is egy komplett Mutáns Testvériséget kommandírozott, a Pokoltűz Club gazdasági szövevényeiről nem is beszélve. Osborn megkapta a Hammert, Vipera a komplett Cobrát, Modok meg a szatyorfejűeket. De mit tud felmutatni Doom? Egy kastélyt, két falut, meg egy garázsban barkácsolt robot sereget? Kicsit eljárt már az idő a hobbiból hetente új csodafegyvert tervező gonoszok felett. Az ötlet, hogy mint nyuszit a kalapból előkapjunk egy eddig nem szerepeltetett, gonosz mestert, aki hatalmat, mélységet ad a karakternek, és fenyegetőbbé teszi azt, nálam bejövős. Sajnos alapozás, átgondolt koncepció helyett ezúttal is csak hatásvadászatot kapunk. Azt viszont ahogy a szerzőtől megszokhattunk a sokmilliomodik hatványon. Milliónyi realitás elpusztítása? Galaxisok kitörlése egyetlen gondolattal? És közben valamennyi realitás összes omega osztályú teremtménye az új Avengers mozit nézte?
Rég sírom már, hogy ennek a csapatnak alapos vérfrissítés kellene. Én odáig mennék, hogy magát Reed-et vonnám ki a számításból, és megnézném a forrófejű Fáklya hogy növeszt felelőségérzetet a vezetői pozícióhoz.
Az hogy a családon kívül más teremtmények is a BB-be költöztek, megintcsak jó ötlet, de a Future Foundationban is látott jópofa figurák helyett, én bepróbálkoznék pár elfeledett, de felturbózható, megjavítható régi karakterrel. Amúgy a DC-s Secret Six vagy a PAD féle X- factor mintájára. Ideig óráig ellébecolhatnának a vendégszobákban, kissé megkavarva a csapat szívügyeit és hatalmi viszonyait. Valahogy úgy, ahogy Namor és Magneto is ott héderel Utópián.
Vagy - régi vesszőparipám már - visszalőni a csapatot az űrbe ahonnan indultak, néhány eladást növelő vendégszereplővel, akik egy-egy út erejéig szinesítik ezt az old-school csapatot.
Mert így a cím csak kínlódik az alsóbb eladási régiókban. Ezúttal is csak a Petúnia nénikés poén ült, a többi felejtős.