Valamelyik nap felületesen utánanéztem Latvériának, meg a latvér nyelvnek. Ugye Latvéria nagyjából a Zenta-Temesvár-Arad által határolt háromszög és valamikor régen vált ki Magyarországból. Trianont nem keverték bele, ahogy olvastam, nyilván nem is hallottak róla. Doomstadt valahol Temesvár helyén van. A latvér nyelv a magyarból fejlődött ki (nyilván kvázi magyar az is), de a mai akadémiai magyar is államnyelv. Egy amcsi fórumon olvasgattam Fátiról és valaki írja, hogy szerinte a magyar vonalat azért hozták be, hogy ne legyen már minden gonosz (vagy szürke) karakter német. Meg ez nekik elég egzotikus is, hungarian, hunok, bár amennyi fogalmuk lehet rólunk.
Na és eszembe jutott, hogy tényleg, ha a szuperhősök világa a mi világunk lenne, milyen érdekes írások és hírek jelenhetnének meg mondjuk az Origo-n, vagy Boon-on.
A napokban átadták a latvér állami támogatással felépülő technikai gimnáziumot Miskolcon. Victor von Doom, a borsodi sváb gyökerekkel is rendelkező latvér elnök a Szent István téren tartott beszédében hangsúlyozta, hogy mivel a jövő egyetlen reménysége az igazi tehetség felfedezése, gesztusa nem szorul a társadalom üres hálájára.
"A köszönet az emberé. A dicsőség Fátumé." -zárta sorait a vezető a némileg értetlen hallgatóság előtt.